Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Türk islam birkiğine doğru adım adım... (1 Kullanıcı)

Sertürk Sercan

Kayıtlı Kullanıcı
vize_yenisafak300810.jpg

vizeTamamikalkacak_yasya280810.jpg

turkiyeninOnemi_yasya260810a.jpg

Polonya'nın Nobel Barış Ödüllü eski Cumhurbaşkanı ve Doğu Blokunun yıkılmasında önemli bir role sahip ismi Lech Walesa, Türkiye'nin bir gün Avrupa Birliğine (AB ) tam üye olacağını belirterek, ''Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa medeniyetinin gelişmesi için bir zorunluluktur'' dedi. ''Türkiye'nin bir gün AB'ye tam üye olacağına inanıyor musunuz?'' sorusu üzerine Walesa, şöyle konuştu: Türkiye'nin bir gün Avrupa Birliğine (AB ) tam üye olacağına hiçbir şüphem yok. Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin gerçekleşmemesi mümkün değildir. Aksi takdirde bu çok büyük bir kayıp olur. Avrupa ve Türkiye bu üyeliğin hangi süreçte olacağını belirlemelidir. Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa medeniyetinin gelişmesi için bir zorunluluktur.” Walesa Türkiye’siz Avrupa olmaz diyerek Türkiye’nin büyük önemini vurguladı.

altincag.jpg

Müslümanlar, bugün neden insanların hayranlığını kazanan eserler, görkemli şehirler inşa etmekten uzaklar diye düşünmeden edemedim.10’uncu, 11’nci, 12’inci, 13’üncü ve 14’üncü yüzyıllarda altın çağını yaşayan İslam coğrafyası, 20’nci, 21’inci yüzyılda neden bu etkinliğini devam ettirmiyor, bunu düşündüm. Tıptan astronomiye, cebirden geometriye, fizikten coğrafyaya kadar hemen her bilim dalında insanlığın önünü açan, çağının ötesinde fikirler ve buluşlar ortaya koyan İslam dünyası, bugün neden tarihe, geleceğe yön verecek fikir ve buluşların altına imza atamıyor diye düşündüm. Elbette her günün bir gecesi, her gecenin bir gündüzü vardır. Çok iyi biliyorum ki, edeniyetler, ülkeler, milletler için de geceler ve gündüzler vardır. İnsanlık tarihine, insanlığın ortak kültür ve bilim birikimine eşsiz katkılar sağlamış bu derin medeniyet, elbet bir gün, aslına, özüne dönecek ve yeryüzündeki haklı konumunu yeniden elde edecektir.

islambirligi_vakit220810.jpg

islambirligi_yasya220810.jpg

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu İslam ülkelerine “ekonomik ilişkileri artırın” çağrısı yaptı. Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde başlayan İslam Ticaret ve Sanayi Odası İş Sahipleri Birliği’nin 1’inci konferansında konuşan İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu üye ülkelerin aralarındaki ekonomik ve ticari ilişkileri artırması gerektiğini bildirdi.

liderturk_vatan210810.jpg

liderturk_turkiye220810.jpg

İngiltere’nin itibarlı haftalık dergisi The Economist “Büyük arabulucu” başlığıyla Türkiye’yi övdü. Dergi, Türkiye’nin arabuluculuk yeteneği nedeniyle Batı ile Doğu arasında gerçek bir köprü olduğunu belirtti. Dergide ayrıca Türkiye’den birçok sorunun çözümü için arabuluculuk yapması istendiği vurgulandı ve örnekleri verildi.
DavutogluAfganistanTurkbandi_aksam220710.jpg

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Afganistan'da görevli yabancı ülke askerlerinin göreve giderken kollarına Türk bandı taktığını söyledi.

vizeAzerbaycan_yasya180810.jpg

Vizelerin kaldırılmasına yönelik bugüne kadar ciddi mesafeler alındığına vurgu yapan Bakan Davutoğlu, şöyle konuştu: ''Orta Asya'ya yönelik de bu çalışmalar sürdürülüyor. 2 sene önce zaten Türkiye, tek taraflı olarak Türki cumhuriyetlerine vizeleri kaldırmıştır. Daha sonra Kazakistan da Türkiye'ye vizeyi kaldırdı. Önümüzdeki günlerde Kırgızistan'la çalışmalarımızı tamamlayacağız. Azerbaycan'la da benzer bir çalışmamız halen sürüyor. Bunların gerçekleşmesi durumunda vatandaşlarımız Orta Asya'ya çok rahat seyahat edebilecekler, oradaki soydaşlarımızla çok daha kolay tanışabilecekler, bu politikamız sürecek. İnşallah kısa sürede Azerbaycan'la vizeleri kaldıracağız, zaten bir millet iki devlet olmanın gereği de bu.''

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt