Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

türbanmı?baş örtüsümü?önce onu anlasak (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü karşıtlarının dini sebeple örtünmeye "türban" demeleri ve bu şekilde halkı ikna edeceklerini sanmaları boşuna bir çaba. Türban (Cemil Çiçek'in eşinin başını örttüğü gibi) Fransız modasından kaynaklanan önden büzgülü bir bonedir. Mihraceler de türban takar. 12 Eylül sonrasında, Kenan Evren başörtüsü yasağı koymak isteyince, Başbakan Özal'ın direnciyle karşılaşmış, YÖK Başkanı İhsan Doğramacı da, ara bir formül olarak "Genç kızlar türban ile üniversitelere girsinler" demişti. Ama, Doğramacı'nın türban dediği, bugünkü şekliyle tesettür değil, önden büzgülü boneydi. Maalesef, daha sonra kelime anlamı farklılaştırılarak, sırf dini inanç sebebiyle kullanılan başörtüsünü, geleneksel başörtüsünden ayırd edebilmek için, türban kelimesi kullanıldı.

nazlı ılıcak

selamün aleyküm kardeşlerim evet bu bir alıntı
bende bu kavramı yeni ögrendim e ozaman yasak olan baş örtüsü degil diye biliri...
ve malesef bugün türban siyasi bir simge gibi algılanmakta...

bence türkiyede başörtüllülerin sayısı oldukca az ama türbanlıların sayısı fazla malesef aksesuar haline geldi Allahın emri bu çok üzücü...
önce neyin mücadelesini verdigmizi kavramamız lazım başörtüsününmü,türbanınmı ?
bu gün yazarın biri kalkmış örtüler fiyonk gibi (anadolu modelide deniliyo)önden baglanırsa resmi kurumlarda sorun olmaz diyor tabi sadece hizmet alımında. önce türban oldu örtümüz sonra siyasi simge şimdide fiyonk modeli..

peki bu fiyonk modeli sizce tesettüre uygunmu?

bence hayır "örtülerinizi omuzlarınıza vurun" deniliyor kuran ı kerimde saçınızı örtün denilmiyor

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
türbana gata fiyongu

türbana gata fiyongu

Türbana ’GATA fiyongu’ formülü 21 Ocak 2008

Fatih Çekirge

Şimdi adını veremeyeceğim. Hükümette çok önemli bir isim aktarıyor.

Ayrıntı şu:

Ankara’daki Gülhane Askeri Hastanesi’ne her gün binlerce insan tedaviye ya da hasta yakınını ziyarete geliyor.

Emekli, dul, yetim orada... Gazilerin eşleri, anaları, kızları orada.

Bu sırada hastaneye yüzlerce kadın da geliyor. Bir bölümünün başı kapalı. Peki nasıl içeri giriyorlar?

GATA askeri bir tesis. Aynı zamanda kamusal alan...

Kapıdaki görevliye şöyle bir talimat verilmiş:

"Gelen kadın ziyaretçilerin eğer başı kapalıysa (türban şeklinde), başlarını açtırtmayın. Yalnızca çene altından (fiyonk şeklinde) bağlamaları yeterlidir."

Yani başları yine kapalı.

Bu ayrıntı sanıyorum Başbakan Erdoğan’a da iletilmiş. Merak ettim. GATA’ya gittim.

Gerçekten de birçok kadın başörtülerini çene altından (fiyonk şeklinde) bağlayarak giriyorlar. Onlarca, yüzlerce kadın bu şekilde. Yani "Anadolu tarzı başörtüsü"yle içeri giriyorlar.

Bu bir formül olabilir mi?

Bilemiyorum. Ama eğer bir inatlaşma yoksa, ya da "benim başımı nasıl bağlayacağıma kimse karışamaz" denmiyorsa ilginç bir ayrıntı.

En azından bir "Anadolu formülü"...

Üniversitelere bu şekilde girildiğinde karşı çıkılabilir mi?

Başbakan’ın sözünü ettiği kurumlar arası mutabakat böyle başlayabilir mi?

mirayyy

Kayıtlı Kullanıcı
Türban-tülbent yada başörtüsü şekli modeli ne olursa olsun amaç sadece Rabbimizin mahrem kıldığı yerleri örtmek.. Çok şükür ben bunu yapmaya çalışıyorum ve başımı örtüyorum. Başıma örttüğüm şey ne bir siyasal olgu ne de simge.. ben bunu sadece Rabbimin emri olduğu için yapıyorum ve yeter artık dini inancımız gereği bu halimizi HİÇKİMSE HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANMAYA-SÖMÜRMEYE ÇALIŞMASIN...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Türban-tülbent yada başörtüsü şekli modeli ne olursa olsun amaç sadece Rabbimizin mahrem kıldığı yerleri örtmek.. Çok şükür ben bunu yapmaya çalışıyorum ve başımı örtüyorum. Başıma örttüğüm şey ne bir siyasal olgu ne de simge.. ben bunu sadece Rabbimin emri olduğu için yapıyorum ve yeter artık dini inancımız gereği bu halimizi HİÇKİMSE HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANMAYA-SÖMÜRMEYE ÇALIŞMASIN...

sakin ol kardeşim tepkinin kime oldugnu anlamadım ve aleyküm selam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt