Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

türbana makyaj yakışmıyor.... (2 Kullanıcı)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettüre bürünmüş bayanların makyajına değinmek istiyorum.....
bakıyorsunuz rıza için,kendisini yabancı gözlerden muhafaza etmek için örtüye bürünen kardeşim yüzüne öyle bir makyaj yapıyorki "ben burdayım" diyor....

halbuki topluma karıştığında varlığının bile belli olmaması gereken bu kardeşlerim örtüyü örtülükten çıkarıp bambaşka bir kalıba sokmaya çalışıyor....
başında örtüsü,ddağında ruju gözünde farı....
hani kendini sakınmak,yabancı bakışlardan korunmak....
düşünüyorum ....yalnış nerde...örtüyü tarz olarak bürünmekte mi?....yoksa rıza için yapılan eylemin ehemmiyetini idrak edememekte mi????

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
RE: türbana makyaj yakışmıyor....

SELAMÜN ALEYKÜM .

düşünüyorum ....yalnış nerde

YANLIŞLIK CEHALETTE BENCE KARDEŞİM...KADINLARIMIZA KIZLARIMIZA BACILARIMIZA ÖRTÜNÜN DENİYOR.YANARSINIZ CEHENNEME GİDERSİNİZ NEDİYOR DAYATMAYLA ÖRTÜNDÜRÜLÜYOR. YADA BİR ÖZENTİYLE ANNEM ABLAM BÖYLE BENDE BÖYLE OLMALIYIM DİYE.....
OYSA ÖRTÜNÜN NİÇİN EMREDİLDİĞİ ,KADININ HAKLARINI NASIL KORUDUĞU, KADINA NELER KAZANDIRDIKLARI AYET VE HADİSLERLE AÇIKLANSA; SÖZETTİĞİNİZ HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLERDE OLMAZ SANIRIM.
ÖNCELİKLE KENDİMİZDEN BAŞLAYALIM BU CEHALETİ YOK ETMEK İÇİN ...OKUYALIM, ÖĞRENELİM, UYGULAYALIM, ÖRNEK OLALIM...BİDE RABBİMİZE CANI GÖNÜLDEN DUA EDERSEK
EMİNİM BİŞEYLER DAHA GÜZEL OLACAKTIR.
SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET...B)B)B)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

EBRARNISA yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM .

YANLIŞLIK CEHALETTE BENCE KARDEŞİM...KADINLARIMIZA KIZLARIMIZA BACILARIMIZA ÖRTÜNÜN DENİYOR.YANARSINIZ CEHENNEME GİDERSİNİZ NEDİYOR DAYATMAYLA ÖRTÜNDÜRÜLÜYOR. YADA BİR ÖZENTİYLE ANNEM ABLAM BÖYLE BENDE BÖYLE OLMALIYIM DİYE.....
OYSA ÖRTÜNÜN NİÇİN EMREDİLDİĞİ ,KADININ HAKLARINI NASIL KORUDUĞU, KADINA NELER KAZANDIRDIKLARI AYET VE HADİSLERLE AÇIKLANSA; SÖZETTİĞİNİZ HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLERDE OLMAZ SANIRIM.
ÖNCELİKLE KENDİMİZDEN BAŞLAYALIM BU CEHALETİ YOK ETMEK İÇİN ...OKUYALIM, ÖĞRENELİM, UYGULAYALIM, ÖRNEK OLALIM...BİDE RABBİMİZE CANI GÖNÜLDEN DUA EDERSEK

S.A....
GÜZEL SÖYLEMİŞSİN CAHALETTEN
KAYNAKLANIYOR...AMA BU KIZLARIMIZIN
ARASINDA BİLGİLİ OLNALAR
OKUYANLARDA VAR...(NE MANADA OKUDUĞUDA TARTIŞILIRYA)
ŞİMDİ OKUYORUZ DİYELİM.....
NEDEN TAM OLARAK HAYATA
GEÇİREMİYORUZ...YOKSA YETERİNCE
KENDİMİZİ ŞARTLANDIRAMIYIRMUYUZ BU KONUDA....
ANNESİNE ÖZENEREK KAPANAN
KARDEŞİM YARIN AKLI ERİNCE BİR TAKIM ŞEYLERE
HALA NİYE EHEMMİYT VERMİYOR.....
SÜRMEDEN BAŞLIYOR İŞ....
SÜNNETİR DİYORLAR...
AMENNA VE SADDAKNA....
SÜNNETTİR AMA ERKEĞİ CEZBEDİNCE
GÜNAH OLUYOR....
YETERİNCE KENDİNİ KORUMAK
DÜRTÜSÜ DEĞİLDE DAHA ÇOK GÖSTERMEK
BEN BURDAYIM DEMEK
HİSSİ VAR KIZLARIN İÇİNDE....
YOKSA NEDEN MAKYAJ YAPSIN Kİ....
BİRDE KENDİNE GÜVENSİZLİKTE OLABİLİR....
MAKYAJ YAPARAK DAHA GÜZEL OLACAĞINI
AÇIK OLAN ARKADAŞLARININ YANINDA
BU EKSİKLİĞİ(KENDİNCE ÖYLE HİSSEDİYOR OLABİLİR)
KAPATACAĞINADA İNANIYOR OLABİLİR....

xaisex

Kayıtlı Kullanıcı

EBRARNISA yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM .

s.a çok haklısın kardeşim.kadının örtünmesiyle ilgili peygamber efendimiz (S.A.V) ayetleri bildirdiği zaman kadınlar eteklerini yırtıpta başlarını hemen örtmüşler ....nerde şimdi o bilinçli kadınlar kızlar.ALLAH'a emanet olun

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

A.S....

talha11

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin.allah senden razı olsun.selametle............

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

a.s....

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN!KIMSENIN GIYABINDA YAZIP GÜNAHINI ALMAK ISTEMEM FAKAT BU DURUM HEPIMIZI RAHATSIZ EDIYOR SANIRIM.RABBIM AYAKLARIMIZI BU YOLDA SABIT KILSIN.SEYTANA UYDURMASIN INSALLAH AMIN

A

Arzu_76

Selamün aleyküm

Sevgili kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin Allah (CC) razı olsun.

Ne yazık kı üzülerek yazıyorum. Örtmek ve örtünmeyi birbirine karıştırıyor müslüman kadınlarımız.

Örtmek : Geleneksel ben böyle nitelendiriyorum. Anne,baba ya da yakınlar kızar. Yada özenti

Örtünmek: Bir müslüman kadınına yakışır Kuran-i kerimde de belirtildiği gibi örtünmek var. İnsanlarımız ne yazık kı bunları karıştırıyorlar (nasıl olsa saçım gözükmüyor önemli olan o makyaj sorun değil ya da annem böyle yapıyor olması gereken bu vs. gibi)

Allahın emrettiği gibi bir müslüman kadına yakışan bir şekilde Allah (CC) ÖRTÜNMEYİ NASİP ETSİN TÜM İSLAM ALEMİNDEKİ KARDEŞLERİMİZE, SAYFADA BURDA OLAN ARKADAŞLARIMA VE BANA

AMİN

DUA İLE

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum kardesim guzel bir konuya deginmissin bende biseyler soylemek istiyorum izninizle; bence evet turban altindaki makyaj kizlarimiza ve hanimlarimiza hiç yakismiyor oldugu gibi o ortunun altinda giyilen en ust kiyafatlere sikilan tonlarca parfum kokusuda yakismiyor!!!!! neden??? çunki bu kokular inanin okadar dikkat çekici oluyorki ben bile bazen yanimdan geçip giden (sozde) tesetturlu hanimlarin o muhtesem kokularina donup donup bakiyorum bazenleri maalesef ki!!!!! boyle olunca erkeklerin nasil dikkatlerini çektiklerini varin siz dusunun.. evet musluman temiz olmali ve temiz kokmalidir faka t bu parfum kutusunun içine dusup dusup çikmis gibide olmamalidir bence. RABBIMZIN emir ve yasaklarini yerine harfiyen getirebilmek dilegi ile insallah!!!! B)B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

SELAMÜNALEYKÜM KARDEŞİM.YİNE ÇOK GÜZEL BİR KONU.BEN HAKKINA VEREMEYEN KARDEŞLERİME ÇOK ÜZÜLÜYOR VE KIZIYORUM.AMAÇ VE MANASINI BİLMEDEN TAKMAK VE AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAMAK NE ACI.ŞUURSUZ NASİPSİZ VE GAFLET İÇİNDE OLDUKLARINDAN NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR.

DAHA NE DENEBİLİRKİ.DEVE KUŞU GİBİ KAFALARINI KUMA SOKMAK GİBİ BİR ŞEY BU.....

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

A.S...

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. Cümlemizi hakkı ile hak için örtünenlerden eylesin inşallah.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

a.s...

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

bence o şekle giren kızlar kadınlar genelde kendi isteğiyle kapanmayan yada pişman olmuş ama açılamayan türden olanlardır..yani bence öyle

risali nur

Kayıtlı Kullanıcı

kımseyı yadırgamak istemem fakat bizi yetiştirenler çok önemli [dogru arkadaş bulmak ] yani açıkcası musluman uyanık olmalı allah dogru yoldan ayırmasın amin

Aydeniz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Herkes bu Dünyada kendinden sorumlu!!!!

RE: Herkes bu Dünyada kendinden sorumlu!!!!

S.A. Arkadaslar
Hepinizin bu konu hakkinda yazdiklarini okudum. Evet hepiniz kendinize göre haklisiniz fakat söyle bir durum var bence.
Simdi kimin kapanip ve bunun yaninda makyaj yapip yapmadiginin bir önemi yok aslinda bence insanin kendisinin nasil huzurlu olup ve kendini nasil ortamda bulmak istemesi ve kendini nasil görmek istemesidir bence,evet haklisiniz tesettüre makyaj yakismaz,bencede öyle zaten ama birakalimda kizlarimiz ve hanimlarimiz kendilerine nasil yakistiriyorlarsa öyle olsunlar.Sonucta her koyun kendi bacagindan asilacak:H

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ablacim haklisiniz turbana makyaj hic mi hic yakismiyor..
selam ve dua ile...:B

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

Aydeniz yazdı:
S.A. Arkadaslar
Hepinizin bu konu hakkinda yazdiklarini okudum. Evet hepiniz kendinize göre haklisiniz fakat söyle bir durum var bence.
Simdi kimin kapanip ve bunun yaninda makyaj yapip yapmadiginin bir önemi yok aslinda bence insanin kendisinin nasil huzurlu olup ve kendini nasil ortamda bulmak istemesi ve kendini nasil görmek istemesidir bence,evet haklisiniz tesettüre makyaj yakismaz,bencede öyle zaten ama birakalimda kizlarimiz ve hanimlarimiz kendilerine nasil yakistiriyorlarsa öyle olsunlar.Sonucta her koyun kendi bacagindan asilacak:H

VE ALEYKÜM SELAM...
HER KOYUN
KENDİ BAÇAĞINDAN
ASILIR AMENNA AMA
ZAMANLA O KOYUN
KOKU SAÇMAYA
BAŞLAR....
ÇEVRESİNDEKİLERİ RAHATSIZ EDER....
KAPANMAYI İSTEYEN BAYAN
ABLA YADA KARDEŞİMİZİ
O ŞEKİLDE GÖRÜR ÖRNEK ALIRSA
İŞTE O ZMAN BİR TAKIM ŞEYLERİN
ÖNÜNE GEÇEMEYİZ....
HAAA ÇOK RAHAT OLMAK İSTİYORSA
EVDE YAPSIN MAKYAJINI...
EĞER EVDE YAPMAYIP DIŞARDA YAPIYORSA
BUNUN ALTINDA BAŞKA BİR ŞEY ARARIM.....

SURMELI_CEYLAN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ SELAM VE DUA İLE ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt