Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TÖVBE aldım..Nakşibendi oldum (1 Kullanıcı)

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
dün İstanbula gelen Nakşibendi Tarikatı lideri GAVS Hazretlerinden tövbe aldım...Kendisi ile aramda sadece 1 metre mesafe vardı ..umarım bu yolda başarıı olurum..Aranızda Sofi olan varsa tanışmak isterim.Ayrıca Herkesi bu duygu seline kapılmaya davet ediyorum

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
İslamda tevbe etmek için birilerinin aracı olması şart değildir. Kendi kendinize de tevbe edebilirsiniz. Ancak bilgili ve kamil bir insanın size rehberlik etmesinin de sakıncası yoktur.Tevbe alma işi bazı tarikatların adab ve usulündendir.

El almak ve vermek hadisesi tarikatlar ile ilgili bir adaptır. Şöyle ki: bir havalide tarikatın bir kolunu temsil eden bir şeyh veya efendi olur. Bu zata intisap edip takip etmek ve ondan ve tarikatın feyizlerinden istifade etmek isteyenler olabilir.

Bu kişiler, şeyhin elini tutup hem tarikat alma hem de günahlarından tevbe - istiğfar etme ve bir daha günah işlememeye niyet etme anlamında bir manevi bağ teşkil ederler. Bu durumda şeyhin kuvvet ve dirayeti ne kadarsa, kendi müritlerine tasarruf eder. Müritte “beni nezaret ve takip ediyor” diye şeyhinden çekindiği için günah işlememeye azami dikkat eder.

Burada tevbe eden kişinin niyeti önemlidir. Tevbe eden şahıs Allahtan affını istemelidir. Aksi takdirde şeyhten beklemesi caiz değildir.

Selamun aleyküm değerli kardeşim, Rabbim sizi şeytanın şerrinden, nefsinizin şerrinden ve cümle şerlilerin şerrinden muhafaza etsin inşallah.
Daim olsun, dualarımdasınız...
Selametle..

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
İslamda tevbe etmek için birilerinin aracı olması şart değildir. Kendi kendinize de tevbe edebilirsiniz. Ancak bilgili ve kamil bir insanın size rehberlik etmesinin de sakıncası yoktur.Tevbe alma işi bazı tarikatların adab ve usulündendir.

El almak ve vermek hadisesi tarikatlar ile ilgili bir adaptır. Şöyle ki: bir havalide tarikatın bir kolunu temsil eden bir şeyh veya efendi olur. Bu zata intisap edip takip etmek ve ondan ve tarikatın feyizlerinden istifade etmek isteyenler olabilir.

Bu kişiler, şeyhin elini tutup hem tarikat alma hem de günahlarından tevbe - istiğfar etme ve bir daha günah işlememeye niyet etme anlamında bir manevi bağ teşkil ederler. Bu durumda şeyhin kuvvet ve dirayeti ne kadarsa, kendi müritlerine tasarruf eder. Müritte “beni nezaret ve takip ediyor” diye şeyhinden çekindiği için günah işlememeye azami dikkat eder.

Burada tevbe eden kişinin niyeti önemlidir. Tevbe eden şahıs Allahtan affını istemelidir. Aksi takdirde şeyhten beklemesi caiz değildir.

Selamun aleyküm değerli kardeşim, Rabbim sizi şeytanın şerrinden, nefsinizin şerrinden ve cümle şerlilerin şerrinden muhafaza etsin inşallah.
Daim olsun, dualarımdasınız...
Selametle..
vermiş oldugun bilgilerin hepsine katılıyorum..Amin iinsALLAH daim olurum.

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
allah-u zülcelal mübarek etsin kardesim.bu yolda daimi ve istikamet üzere olmak önemli inşallah.cemmaatte rahmet vardır her zaman...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt