Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Toplum ve islam!! (1 Kullanıcı)

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün ALEYKÜM arkadaslarim..

Degerli vaktinizi calarak affiniza siginiyorum...

Benim bir SIKINTIM VAR ben yurt disinda kaliyor ve kücük bir kasabada oturuyorum. Rabbime sükür dini inancim var hernekadar ibadetlerimi tam yerine getiremedigimi düsünsemde bunun icin caba gösterdigime inaniyorum...
Benim kafama taktigim olay sudur. bizim burdaki camimiz 2,3,4e bölünmüs sekilde. Eskiden bir cosku bir birlik beraberlik vardi simdi görüs fikir ayriliklari yüzünden herkes bir grup olusturdu. ve bense her türlü toplumdan arkadaslarim bulunuyor. Fikrimi düsüncemi acikca belirtmek isterim herzaman bildigim konu ölcüsünde. AMA toplumumuzda hemen bir elestiri unsuru olusuyor ve ben istemedende olsa yönleniyorum. Ve bu beni cok korkutuyor. Kendi kafamca dinimizden anladigim seyler Islamin sartlari 1. kelime i - sehadet getirmek, namaz kilmak, oruc tutmak, zekat vermek, hacca gitmek,
Insanlarin tek 1 görüsü istegi islam dini ise nedir bu ayrimlar. ve baskilar anlamiyorum. Herkes aslinda basta ilimli yaklasiyor ve daha sonra farkinda olmadan insanlara bir baski kuruluyor ve bu baski icerisinde ben kendimi cok bogulmus hissediyorum. acikcasi bu toplumda kime güvenmem gerektigini bilmiyorum.
Cok ikilem icerisindeyim. böyle bir toplumla nasil basacikabilirim? sürekli elestirilmekten, hep bir olumsuzluk duymaktan cok sIKILDIM, egerki ben RABBIM KORUSUN INANCSIZ BIRI OLSAYDIM Dinden sogutabilirlerdi beni...
Ki böyle düsünen tek kisininde kendim olduguna inanmiyorum...
Kendimi cok yanliz hissediyorum...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"Sizde sizden evvelki kitap indirilenler gibi dininizi fırkalara ayırmayın. En iyi din benim dinim deyip dininizi tahrip etmeyin" İshak suresi 55-56

dinde bölücülük yapmak örneğin; ortodoks katolik gibi yapmak.

dinde alimlerin farklı görüşleri olabilir.

lakin farklı bir guruplaşma icine giren farklılaşan dinini yıkar. en iyisi bizim değimiz doğu digerleri yalancı demek. dini yıkmaktır. yasaktır.

Mesheplerimizde sadece küçük anlayış farklıları vardır bu bölücü değildir.

dine genişlik katar sadece ...

" ümmetimin alimlerimin farklı görüşleri de rahmettir." hadisi

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
farklılaşma, birleşmeme, ayrışma gurupları kurmak haramdır.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ölçülü basit olmak gerekir dinde.

"aşırıya gitmeyin orta yolu kolay olanı tutun." hadisi

fikirlerde aşırıya gitmek uça kacmak uçmak yasaktır.

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
iste herkes kendince bir yorum katiyor. kendi bildigini dogru görüyor. onlarin gözüne batmiyor bile. yinede herkesin dogru niyetini rabbim bilir. Tek takildigim nokta Ben nasil bir yol izlemeliyim bu sürecte.. cünkü ben gercekten cok bilincli birisi deilim rabbime sükür kursa gittim kücükken ve okul vs. kendimi cok ilerletemedim ve suan bilgisiz ve cahil kalmak istemiyorum...
Insanlar benim korktugumu düsünüyor. Rabbim katinda gercekten dinimiz icin kendim icin mücadele etmek istiyorum ama sadece cesaretim cok az...birde cok karamsarim..kim ne derse ona dogru diyorum yanlis dedigim halde bitiriyorlar beni... :((

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ESkinin alimlerinin kitaplarını okuyarak bilgini kuvvetlendir.

İmam rabbani yi arastır onun fikirlerini soruştur.

o En alimimizden biridir. Alimlerin reisidir.

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
benim daha cok böyle sohbet ve tavsiye üzerine ihtiyacim var

_YUSUF_

Yönetici
Ve Aleyküm Selam hakkı arayan kardeş
Aşağıda bulunan linklerdeki sohbetlerden faydalanabilirsiniz.
Allah'ın izni ile hepsi Ehli Sünnet çizgisindeki hocaefendilerdir.
Gönül rahatlığı ile dinleyebilirsin.
Birde Varsa imkanınız bir tefsir ve Şerh edilmiş bir hadis kitabı alabilir ve okuyablirsiniz.
Tefsir olarak Celaleyn tefsiri olabilir
Hadis olarakta Buhari şerhi olabilir.

Selam ve dua ile

Tomorhoca.com
Ali KK Hocaefendi'den Grntl Kur'an- Kerim Tefsiri
http://www.timurtashoca.com

_YUSUF_

Yönetici
Ayrıca konu bazında kafanıza takılan sorular olursa araştırıp Ehli sünnet menhecinin konu hakkındaki cevaplarını aktarmaya gayret ederiz

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
cok sagolun;) ALLAH RAZI OLSUN !!! hemen izleyecegim. Keske yakinimdada yönlenebilecegim birileri olsa sanirim kendi cizgimi ancak ilimle ögrendikten sonra belirli kisilerle birlik olabilirim herhalde... cok sagolun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt