Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TOPLUM İÇİNDE FİTNE ÇIKARANLAR (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Toplum içinde fitne çıkaranlar...

Efendimiz (sas) Hazretleri'ne çok eziyet ve cefa yapanlar olmuş, bu eziyet ve cefalara üzülenler de acıyarak:

-Ya Resulullah, bu zalimlere lanet okuyup, beddua etseniz de layıklarını bulsalar.. diye teklifte bulunmuşlar. Ancak âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz:

-Ben lanet okuyan bir peygamber değilim. Bana zulmedenlerin helak olmasını değil, ıslah olup imana gelmelerini diliyorum.. buyurmuş, şahsına kötülük edenlere bedduaya yönelmemiştir.

Anlaşılan odur ki, zulmedenler ıslah olmasa da gelecek nesillerinin ıslah olması hatırına yapılan eziyet ve cefalara sabrediyor, beddua gibi sonucu nesillerine kadar uzanacak olan bir musibete maruz kalmalarını istemiyordu.

Ancak, şahsına yapılan bunca zulüm ve eziyetlere sabır gösterip tahammül ederek bedduadan hep uzak duran Efendimiz, toplumun birlik, beraberliğini bozma fitnesi çıkaranlara karşı aynı şekilde sessiz kalmamış ve herkesin bildiği meşhur duasını yaparak:

-Fitne uykudadır, uyandırana Allah lanet etsin!. demekten geri kalmamıştır.

Niçin toplum içinde ayrılık fitnesi çıkaranlara beddua etmekten çekinmemiştir? Çünkü toplumu bölüp parçalama fitnesi öyle sessiz kalınacak basit bir kötülük değildir. Bundan dolayı şahsına yapılan bütün zulümlere sabreden Allah Resulü, milletin birliğine kast edip beraberliğini bozmaya yönelen fitnecileri bedduaya layık görmüş, caydırıcı olması için de bedduasını yapmaktan çekinmeyerek:

-Fitne uykudadır, uyandırana Allah lanet etsin! ikazında bulunmuştur.

Bilinen bir gerçektir ki, Müslüman bir toplumu düşüncelerindeki farklılıklardan dolayı cephelere bölüp de birbirine düşman hale getirilmesine ne Allah razı olur, ne de Resulü. Nitekim Casiye Sûresi'ndeki ayetinde Rabb'imiz farklı görüş ve anlayış içinde olanları kaynaştırıp birleştiren ölçüyü şöyle vermektedir:

-Kim iyi düşünce ve davranış içinde olursa kendi lehinedir. Kim de kötü düşünce ve amel içinde olursa o da kendi aleyhinedir. Her ikisinin de hesabını ahirette Allah görecektir. Burada kimse kimsenin hesabını görmekle görevli değildir!.

Acaba birliğimizi bozmaya çalışanlara böyle beddua eden Efendimiz, bozulan birliğimizi düzeltmeye, küsleri barıştırıp kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye çalışanlara ne buyuruyor? Ona da bir göz atalım isterseniz Ebu Davud'daki hadisin işaretinden. Buyurmuş ki:

-Size namaz, oruç, hac sevabı gibi büyük sevaplar kazandıran güzel bir iş haber vereyim mi?

- Ver ya Resulullah, demişler. Şöyle açıklamış:

- Küsleri barıştırın, kırgınları kaynaştırın, toplumun birlik beraberliği için çaba sarf edin, sevabınız bu saydıklarımın sevabından az olmayacaktır..

Demek ki bizim namazımız, orucumuz, haccımız nasıl vazgeçilmezlerimiz ise, küsleri barıştırıp dargınları kaynaştırarak toplumun birlik beraberliğine çaba sarf etmemiz de aynı derecede vazgeçilmezlerimizdendir. Bu sebeple Müslüman hep barıştıran olur, ayrıştıran olmaz. Çünkü toplumu düşman kamplara bölmeye çalışanlar fitne çıkaran kimselerdir. Fitne çıkaranlar ise Resulüllah'ın bedduasına müstahaktırlar. Müslüman ise böyle bir bedduayı göze alamaz. Nitekim Bakara Sûresi 2O8'ndeki ayetin ikazı da Müslüman'a böyle barışçı olma görevi vermektedir:

-Ey iman edenler! Topyekûn barışa girin, şeytanın peşine düşüp de birlik beraberliğinizi bozmayın. Birliğinizi bozmak isteyen şeytan sizin apaçık düşmanınızdır.!

Anlaşılan odur ki, bir ülkede şuurlu dindarlık kuvvetlenirse birlik beraberlik de kuvvetlenir, barış kazanır, fitne kaybeder. Çünkü Müslüman, Allah'ın lanetine müstahak olacak bir fitne içinde olmayı göze alamaz. Onu göze alanlar, bu İlahî ikazlara değer vermeyenler olurlar...

Ahmed ŞAHİN
Zaman
09 Mayıs 2007, Çarşamba

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TOPLUM İÇİNE FİTNE ÇIKARANLAR

RE: TOPLUM İÇİNE FİTNE ÇIKARANLAR

S.A
ABLAM ELİNE SAĞLIK RABBİM BİZİ FİTNE FESAT GİBİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN AEO;)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TOPLUM İÇİNDE FİTNE ÇIKARANLAR

ALLAH (C.C) sizden razı olsun ablacım.

İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Bu ümmette dört (büyük) fitne olacak. Sonuncusunda Kıyamet kopacak!"

Ebu Davud, Fiten 1, (4241).​

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık bacım,selametle A.E.O.B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH SİZLERDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞLERİM.BU YAZIYI ÖNCE KENDİME ALDIM VE OKUDUM VE BURADA SÖYLENENLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HELE Kİ BU DÖNEMDE.MİTİNGLERİ VE YAPILANLARI,HUKUKUN NASIL ÇİĞNENDİĞİNİ GÖRDÜK.BEN ONLARA KIZMIYORUM ARTIK.NEDEN DERSENİZ,BİZ O KADAR BÖLÜNMÜŞ VE BİRBİRİMİZE ADETA YABANCIYMIŞ GİBİ GURUPLARA AYRILMIŞIZ Kİ,NİYE KARŞI CEPHEYİ SUÇLAYAYIMKİ,CEMAATLER BİRİBİRİNE UZAK,MEZHEPLER BİRİBİRİNE SOĞUK.BU LÜKSE SAHİPMİYİZ DİYE DÜŞÜNÜRKEN BU YAZIYI GÖRDÜM.BIRAKIN BU LÜKSE SAHİP OLMAYI EFENDİMİZİN LANETİNE UĞRAMA DURUMU VAR?HANGİ KESİM BUNU GÖZE ALABİLİYOR?ALABİLEN VARSA BUYURSUN ALSIN.A.E.O.

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı

Ey iman edenler! Topyekûn barışa girin, şeytanın peşine düşüp de birlik beraberliğinizi bozmayın. Birliğinizi bozmak isteyen şeytan sizin apaçık düşmanınızdır.!

Çok mühim bir konuya değindin arkadaşım...Bugunkü devletimizin toplumumuzun düşdüğü durum bundan ibaret değil mi...ALLAH sonumuuz hayır eylesin inşallah:(

Birlik olmak varken ayrılıklar yaşıyoruz, huzur islamdayken şuursuzca yaşıyoruz...

ALLAH C.C. IM CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN ....

zahide nur

Kayıtlı Kullanıcı

s.a iyi akşamlar konu ile tam alaklaı değil ama ben birşey sormak istiyorum.cevaplarsanız çook sevinirim.
ben örtülü olarak çalışamıyorum maalesef:( bo sebeple öğle namazımı kılmak için örtünüp abdest alıyor namazımı kılıyorum.ikindiye kadar örtülü kalıp namazımı kılıp öyle çıkmaya gayret ediyorum.bugün arkadaşım bana '' başın açıkken abdestin bozulmaz ,abdesti bozan şeylerin içinde sayılmıyor ''dedi şaşırdım cevapta veremedim.kafam karıştı.lütfen cevap verirmisiniz.:(

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

s.a çok güzel ve faydalı mesajlar içeren bir paylaşım Allah razı olsun.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ablam çok güzel bir paylaşım sayın ahmed şahin hocamın çok güzel yazıları var maşallah.zevk alarak okurum hep.ve fitnelerden allah muhafaza inşallah.rabbim korusun.fitne fesat insanlara da hisyet versin.inşallah
selametleB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. EMEĞİNE SAĞLIK ABLA ALLAH RAZI OLSUN.. SELAMETLEB)B)

Enes radiyallahu anh rivayet ediyor,

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Fitne uykudadır. Allah, onu uyandırana lanet etsin." (Ramuz El Ehadis, Sh: 226, No: 5)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli Kardeşim paylaşımınız için sağolasınız.Rabbim sizden razı olsun.AHMET ŞAHİN hocamızın fikirleri her zaman için çok değerlidir benim için.SELAM VE DUA İLE

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

saolasın çok güzel bir paylaşım olmuş...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞLERİM HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.TEK TEK CEVAP YAZAMIYORUM.MALUM BİRTAKIM TAKİP GEREKEN FORUMLARA BAKTIM.ANCAK SIRA GELDİ BAKMAYA.BİRLİK OLMAK İÇİN DAHA NE BEKLENEBİLİR.GÖRMÜYOR MUYUZ OLUP BİTENLERİ.A.E.O.

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ALLAH RAZI OLSUN....B)B)B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)ESSELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
RABBİM RAZI OLSUN EHLİ HİZMET YOLUNDA DAİMİ OLURSUNUZ İNŞALLAH....

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

serkan25 yazdı:
B)B)B)ESSELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
RABBİM RAZI OLSUN EHLİ HİZMET YOLUNDA DAİMİ OLURSUNUZ İNŞALLAH....[/quote

A.S.KARDEŞİM.RABBİM CÜMLEMİZİ İSLAMA HİZMET EDENLERDEN EYLESİN İNŞAALLAH.A.E.O.

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm..ALLAH razı olsun sizden şimdiki durumumuzu düşünüyorumda yüzde yüz yerinde bir tedpit ve zamanında yazılmış bir yazı..hakkınızı helal edin ..Allaha emnanet olun ..ve selamun aleyküm

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ararat yazdı:
selamun aleyküm..ALLAH razı olsun sizden şimdiki durumumuzu düşünüyorumda yüzde yüz yerinde bir tedpit ve zamanında yazılmış bir yazı..hakkınızı helal edin ..Allaha emnanet olun ..ve selamun aleyküm

S.A.ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN.ASIL YAZANDAN ALLAH RAZI OLSUN DİYELİM.DEDİĞİNİZ GİBİ ZAMANLAMA VE ANALTIM ÇOK GÜZEL.A.E.O.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun abla Ararat kardeşimize aynen katılıyorum rabbim bizleri korusun selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt