Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ToğGA çorbası (1 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
TOYGA.jpg


** TOğGA AŞI **



Malzemeler:



500 GR. KATIK (süzme yoğurt)

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 YUMURTA

YARIM ÇAY BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT

1 SU BARDAĞI YARMA (buğdayın kırık olanı)

2 KAŞIK SIVIYAĞ,TUZ VE SU

ÜZERI İÇİN:2 KAŞIK TEREYAĞ, NANE VE PULBİBER



Yapılışı:



Tenceremize katık,yoğurt,yumurta,un ve yağı koyarız.Pürüzsüz bir hale gelene kadar çirpariz.Üzerine 2 bardak kadar soğuk su,nohut ve yarmayı ekleriz.Tenceremizi ocağa alırız.Çorbamizi karıştıra karıştıra pişirmeye başlarız.Çorbamiz ısınmaya başlayınca üzerine kaynar su ilave ederiz.Hiç bırakmadan fokur fokur kaynayana kadar karıştırarak pişiririz.Eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamiz kesilir.Kaynayınca hemen ocağın altını kısın.Yoksa çorba taşar.Karıştırmayı bırakabilirsiniz.15 dakika kısık ateşte pişen çorbamizin altını kapatabiliriz.Sonra tekrar karıştırmaya devam ederiz.Taki üzerinin buharı geçene kadar.En son tuzunu ilave ederiz.Bu bir püf noktası.Çorbamiz kesilmesin diye tuzunu en son ilave ediyoruz.Sonra bir tavada üzeri için tereyağ,nane ve pul biber yakarız.Yakarız dediysem kavururuz.Bu sosu çorbamizin üzerine gezdiririz.Çorbamiz servise hazırdır.Yanına bol limonlu tere tavsiye ederim.AFİYET OLSUN.
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
bu arada toğga çorbasını pirinçlide yapabilrsiniz,içine 1 2 tane kabakda doğrayın,üzerine gene kuru nane yada yaş nane çok güzel oluyor):)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt