Aslankaplankartal
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 29 Şub 2012
- Mesajlar
- 44
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 38
Merhaba ! Cok kolay ve cok guzel bir tarif. Ben 4 kere yaptim. Herkes bayilarak yedi. Koskoca borcam hemen bitti.
Malzemeler
6 yumurta (beyazlari ve sarilari ayrilmis)
1 su bardagindan 1 parmak az seker
250 gr Labne peyniri (Bulabilirseniz, mascarpone peyniri)
300 ml Krema
Nescafeli (veya espressolu) sicak su (kedi dili biskuvileri islatmaya yetecek kadar. Kahvesinden bol koyun, aci olmali. kaynar olmamali)
40-45 kedi dili biskuvi
uzerine serpmek icin kakao
Yapilisi
1. Bir kapta, seker ve yumurta sarilarini mikserle veya elinizde cirpin. Iyice krema haline gelsin. Labne peynirini bu karisima ekleyin, once kasikla karistirin, sonra elinizde homojen bir karisim elde edinceye kadar cirpin.
2. Ayri bir kapta, kremayi mikserle (veya elinizde) kivama gelinceye kadar cirpin. Kremayi, bir kasikla 1. numarada elde ettiginiz karisima ekleyin. Kasikla yavasca karistirin (cirpmayin).
3. Ayri bir kapta, yumurta beyazlarini krema haline gelene kadar mikserle (veya elinizde) cirpin. Bu karisimi da bir onceki karisima ekleyin.
4. Buyuk bir borcama, bu karisimin ucte birini yayin. (yaklasik olarak 23x33 cm)
5. Nescafe+su karisimini hazirlayin. Su eliniz dayanacak kadar sicak olmali. Yoksa biskuviler icinde eriyor, elinizde kaliyor. Bu karisima seker eklemeyin!
6. Kedi dili biskuvilerini nescafe karisiminda islatin, iyice islansinlar. sonra da borcama, hazirladiginiz karisimin ustune dizin.
7. Kedi dili biskuvilerinin ustune bir kat daha hazirladiginiz karisimdan dokun ve her yer esit olacak sekilde kasikla duzleyin.
8. Krema katinin uzerine tekrar biskuvi koyun. En ust kat olarak tekrar kremayi koyun, duzleyin. Buzdolabinda bekletin (en az 6-7 saat)
9. servis yaparken, uzerine kakaoyu serpin(suzgecle). Ve kuplarda servis edin (asagidaki linkteki resimdeki gibi duzenli durmayacak ama onemli degil
)
Afiyet olsun!
SPICE ISLAND VEGAN: Revisiting Vegan Tiramisu
Malzemeler
6 yumurta (beyazlari ve sarilari ayrilmis)
1 su bardagindan 1 parmak az seker
250 gr Labne peyniri (Bulabilirseniz, mascarpone peyniri)
300 ml Krema
Nescafeli (veya espressolu) sicak su (kedi dili biskuvileri islatmaya yetecek kadar. Kahvesinden bol koyun, aci olmali. kaynar olmamali)
40-45 kedi dili biskuvi
uzerine serpmek icin kakao
Yapilisi
1. Bir kapta, seker ve yumurta sarilarini mikserle veya elinizde cirpin. Iyice krema haline gelsin. Labne peynirini bu karisima ekleyin, once kasikla karistirin, sonra elinizde homojen bir karisim elde edinceye kadar cirpin.
2. Ayri bir kapta, kremayi mikserle (veya elinizde) kivama gelinceye kadar cirpin. Kremayi, bir kasikla 1. numarada elde ettiginiz karisima ekleyin. Kasikla yavasca karistirin (cirpmayin).
3. Ayri bir kapta, yumurta beyazlarini krema haline gelene kadar mikserle (veya elinizde) cirpin. Bu karisimi da bir onceki karisima ekleyin.
4. Buyuk bir borcama, bu karisimin ucte birini yayin. (yaklasik olarak 23x33 cm)
5. Nescafe+su karisimini hazirlayin. Su eliniz dayanacak kadar sicak olmali. Yoksa biskuviler icinde eriyor, elinizde kaliyor. Bu karisima seker eklemeyin!
6. Kedi dili biskuvilerini nescafe karisiminda islatin, iyice islansinlar. sonra da borcama, hazirladiginiz karisimin ustune dizin.
7. Kedi dili biskuvilerinin ustune bir kat daha hazirladiginiz karisimdan dokun ve her yer esit olacak sekilde kasikla duzleyin.
8. Krema katinin uzerine tekrar biskuvi koyun. En ust kat olarak tekrar kremayi koyun, duzleyin. Buzdolabinda bekletin (en az 6-7 saat)
9. servis yaparken, uzerine kakaoyu serpin(suzgecle). Ve kuplarda servis edin (asagidaki linkteki resimdeki gibi duzenli durmayacak ama onemli degil
Afiyet olsun!
SPICE ISLAND VEGAN: Revisiting Vegan Tiramisu