Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TEVEKKÜLÜN FAZİLETİ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İmam ı Gazali rahmetullahi aleyh H,Z, Kimya i Seadet kitabın da buyuruyor ki
Allaü teala herkese tevekkülü emreylemiştir Tevekkül imanın şartıdır mealindeki ayet i kerime bu emirlerden biridir Sure i Maide de 23, cü kerimede
Eğer imanınız varsa Allahü tealaya tevekkül ediniz
Sure i Al i İmran da 159, Ayeti kerimede
Allahü teala tevekkül edenleri elbette sever
Sure i telak da 3, Ayeyi kerimede
Bir kimse Allahü tealaya tevekkül ederse ALLAHÜ Teala ona kafidir
Sure i Zümerde 36, Ayet i kerimede
Allahü teala kuluna kafi değilmidir mealindeki gibi daha nice ayet i kerimeler vardır
Hadisi şeriflerde buyruldu ki Bir kimse Allahü tealaya sığınırsa Allahü teala onun her işine yetişir Hiç ummadığı yerden ona rızık verir Her kim dünyaya güvenirse onu dünyada bırakır
Allahü tealaya tam tevekkül etseydiniz kuşların rızkını verdiği gibi sizede gönderirdi Kuşlar sabahları mideleri aç gider akşamları dolmuş doymuş olarak döner
İbrahim Aleyhisselamı mancınığa koyup ateşe atarlarken Hasbiyallah ve ni mekvekil yani Bana Allahım yetişir o iyi vekil yardımcıdır dedi Ateşe düşerken Cebrail aleyhisselam gelip bır dileğin var mı dedikte Var ama sana değil dedi böylece Hasbiyallah sözünün eri olduğunu gösterdi Allahü teala Davut Aleyhisselama Bir kimse herşeyden ümidini kesip yalnız bana güvenirse yerde ve göklerde bulunanların hepsi ona zarar yapmaya aldatmaya uğraşsalar onu elbette kurtarırım mealindeki ayeti kerime ile vahy gönderdi NOT Tam ilmihal Saadeti ebediyye sayfa 667,,,683, :D:D:D:D

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TEVEKKÜLÜN FAZİLETİ

Allah razı olsun paylaştığınız için.Rabbim bizleri tam manasıyla tevekkül edecek saliha ve salih kullarından eylesin.içimi öyle yaktınız ki dünyaya dalmış gelecek kaygısı çekmekte olduğum düşündüm bir an sonra O'nun bana ne kadar yakın olduğunu,beni benden iyi bildiğini.selam ile...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TEVEKKÜLÜN FAZİLETİ

Allah razı olsun kardeşim tevekkül tefekkür teşekkür ve tezekkür eden kullardan oluruz inş.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt