Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TEVBENİN ALAMETLERİ (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
ALİMLERDN BİRİNE SORULDU Kİ "KUL" TEVBE ETTİĞİ ZAMAN TEVBESİNİN KABUL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ BİLEBİLİR Mİ?
ALİM U CEVABI VERDİ;BU KONUDA KİMSE KESİN BİR HÜKME VARAMAZ,FAKAT KABUL EDİLİP EDİLMEDİĞİNE İŞARET EDEN BAZI ALAMETLER VARDIR.

1-KULUN KENDİSİNİ GÜNAHTAN UZAK HİSSETMESİ GEREKİR.

2-KALBİNDEN SEVİNCİN SİLİNDİĞİNİ,HER BAKTIĞI YERDE ALLAH'IN VARLIĞINI HİSSETMESİ GEREKİR.

3-GÜNAHLARDAN UZAK DURARAK İYİLİK İŞLERİNE YAKINLIK DUYMASI GEREKİR
.
4-DÜNYA KAZANCININ AZINA ÇOK,AHİRET ALEMİNİNKİNİN ÇOĞUNU AZ GÖRMELİDİR
.
5-KALBİN DEVAMLI OLARAK ALLAH'IN FARZ KILDIĞI İBADETLERE YÖNELMESİ GEREKİR.

6-AZ KONUŞAMSI, ARALIKSIZ BİR DÜŞÜNCE HALİ YAŞAMASI DAHA EVVEL İŞLEDİĞİ
GÜNAHLARDAN DOLAYI DEVAMLI OLARAK ÜZGÜN VE PİŞMAN GÖRÜNMESİ GEREKİR.

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TEVBENİN ALAMETLERİ

2-3 gün önce yaptığım tövbemi Rabbim inşAllah kabul etmiştir. Bana demişlerdi tövbe âdabına göre tövbe yap sonra, Sâdât-ı Kiram'a Fatiha-i Şerif oku, sonra rabıta yap demişlerdi. Ben ilk defa yaptığım için bu konuyu bilmiyordum ama yardımları sayesinde yapmıştım. Güzel bir rüya görürsen, gel buradaki abilere anlat demişlerdi. Dedikleri gibi hayırlı bir rüya görmedim ama bu yukarıda yazılanların hepsi tutuyor, gerçekleşti.

Ahsen-ı Fıgan kardeşim sağolasın, içimdeki merağa biraz su serptin, bende merak ediyordum, üzülüyordum rüya göremedim diye. Yoksa tövbem kabul olmadı mı diye.

Doğrusunu Allah bilir ama ben bütün günahlarımı arkamda bırakıp, Rabbim'in kapısına gelmişim gibi dua etmiştim. Ben o kapıdan içeri girersem, birdaha İnşallah geri dönmem.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
2-3 gün önce yaptığım tövbemi Rabbim inşAllah kabul etmiştir. Bana demişlerdi tövbe âdabına göre tövbe yap sonra, Sâdât-ı Kiram'a Fatiha-i Şerif oku, sonra rabıta yap demişlerdi. Ben ilk defa yaptığım için bu konuyu bilmiyordum ama yardımları sayesinde yapmıştım. Güzel bir rüya görürsen, gel buradaki abilere anlat demişlerdi. Dedikleri gibi hayırlı bir rüya görmedim ama bu yukarıda yazılanların hepsi tutuyor, gerçekleşti.

Ahsen-ı Fıgan kardeşim sağolasın, içimdeki merağa biraz su serptin, bende merak ediyordum, üzülüyordum rüya göremedim diye. Yoksa tövbem kabul olmadı mı diye.

Doğrusunu Allah bilir ama ben bütün günahlarımı arkamda bırakıp, Rabbim'in kapısına gelmişim gibi dua etmiştim. Ben o kapıdan içeri girersem, birdaha İnşallah geri dönmem.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

EFENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)BUYURUYOR;
KUL YAPTIĞI GÜNAHTAN DOLAYI PİSMAN OLDUĞU AN AFFEDİLMİŞTİR........!TABİ BUNU DİL İLE İKRAR ETMEK GEREKİR.................!

EFENDİMİZ(ALEYHİSSATÜ VESSELAM)DOĞUNCA EBU LEHEB SIRF EFENDİMİZ DOĞDU ERKEK YEĞENİ OLDU DİYE KÖLESİNİ AZAT ETMİŞTİ......!BUNA MÜKAFAT OLARAK ALLAH'U TEALA EBU LEHEBİN PAZARTESİ GÜNÜ BAŞ PARMAGINDAN SU İÇİRİRMİŞ..........!SORARIM SANA KARDEŞ ÜZERİNE AYET İNEN BİR MEL'UNA ALLAH RAHMETİNİ GÖSTERİYORSA SENİN GİBİ MÜ'MİN, SEVGİLİ KULUNA GÖSTERMEZ Mİ?RABBİMİ NASIL BİLİRSEN, HANGİ SIFATIYLA BİLİRSEN SANA ÖYLE MUAMELE EDER............:....!SELAMETLE!

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

BUNLARI ÖĞRENMEK İİ OLDU HEPSİ NERDEYSE VAR BENDE ALLAH GELMİŞ-GEŞMİŞ-GELECEK GÜNAHLARIMIZI AFEYLESİN AMİN
MÜMKÜN MERTEBE TÖVBE EDİYORUM ÖZELLİKLE YATMADAN ÖNCE RABBİM BİZİ AFETSİN

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Rabbim nasuh tövbe ile tövbelenenlerden eylesin.tövbesi kabul olanlardan olmayı nasip etsin.Allaha emanet olun

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.Allah razı olsun Rabbim tevbeleri kabul olanlardan eylesin cümlemizi...amin.

hatice_hd

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH HEPİMİZİ HATALARINI ANLAYIP TEVBE EDENLERDEN VE TEVBE ETTİKTEN SONRA DA BİRDAHA AYNI YANLIŞA DÜŞMEYENLERDEN ETSİN İNŞ. SELAMETLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt