Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tevbe etmeyı dusunuyor musun? (1 Kullanıcı)

büşra aslıhan

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an-ı kerım'de tevbe kelımesı bırcok manada varıt olmustur.
Bırıncısı: Pişmanlık manasında:
Allah-u teala bakara suresı 54. Ayette buyuruyor kı:
''onun için sızı yaratana tevbe edınde nefsınızı (kotu duygularınızı) öldürün''
nur suresi 31. Ayette ıse:
''ey mumınler !hep bırden allah'a tevbe edınız kı, kurtulusa eresınız:''
ikincisi : Bagıslanma ,affetmek manasında.
Allah-u teala tevbe suresı 117.ayette buyuruyor kı:
Muhakkak kı allah,peygamberı ve gucluk zamnında ona uyan muhacırlerle ensarı affettı.
Ahzap suresı ayet 73'de ıse:
''mu'mın erkekler ve mu'mıne kadınların da tevbesını kabul edecektır.''
ucuncusu:
Bır seyden donus yapmak manasında.
A'raf suresı'nde musa (as)'nın dılınden:
''senı noksan sıfatlardan tenzıh ederım,sana tevbe ettım.''
yanı senı gormek ıstedıgımde dondum.
O halde gunahlarımızdan pişmanlık duyup,bagıslanmak ıcın rabbımıze yalvarmaya ve gunahtan sıyrılıp donus yapmaya var mısınız?

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Büşra abla ya tevbe etmek çok zor bir şey mi? Neden hala şunu söyleyemiyoruz ki?

büşra aslıhan

Kayıtlı Kullanıcı
ASLINDA IMAN ETMIS BI INSANA GORE DEGIL BENCE , CUNKU O KIMSE RABBIMIN RIZASINI KAZANABILMEK ADINA ZATEN CALIŞMALAR YAPIP= YANLIŞLARDAN ,HATALARDAN KENDINI CEKMEYE CALIŞMAKTADIR, AMA NITEKIM KI NEFS BAZEN INSANI BAZI SEYLER YAPTIRIYOR . INSANDA KENDI IRADESI ILE HEMEN YAPIYOR.HEMEN PİŞMAN OLURDA TEVBE EDERSE NE ALA.
AMA BEN BAZI KIMSELER GORDUM KI HATA YAPIYOR . HATA HATAYI MEYDANA GETIRIYOR. BU KISI YALAN Dunya'yı GUZEL GORMEYE BASLIYOR ,ALLAH MUHAFAZA AHIRETIMIZI (GIDECEGIMIZ YERI UNUTUP)
SONRADA ALLAH BENI AFFETMEZ DEYIP TEVEBDEN DE KENDINI CEKTIMI BI BAKIMA SEYTAN'IN YOLUNA KENDINI FEDA EDIYOR.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Mesela ben her aklıma geldiğinde ''Affet beni Ya Rabbim'' diyorum, nasıl hala zorlanıyorlar çözemedim.Ablacığım Allah senden razı olsun, tevbelerimizi kabul etsin Rabbimiz.

büşra aslıhan

Kayıtlı Kullanıcı
Canımın içi çok guzel masallah subhanallah ne guzel bı alışkanlık olmus elhamdulıllah. Amın ablacım amın ınsallah. Rabbım senden razı olsun (cumlemızden ınsallah) tevbelerı kabul olunup.guzellıklere mazhar olanlardan eylesın mevlam ınsallah.
Dua eder. Dua beklerım . Vesselam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt