Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tesettürün aslına dönmesi için birleşelim. (1 Kullanıcı)

yasagason

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm dostlar.

İstanbulda yaşıyorum ve inanın artık öyle tesettür(!) şekilleri görüyoruz ki arkadaşlarımla bir seferberlik ilan etmeye karar verdik.bu seferberlik tesettürün aslına dönmesine yönelik.öncelikle derdimizi bir paylaşayım:

Peygamber Efendimizin "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52) hadisinin artık geçerlilik kazandığını düşünüyoruz.Bu yüzden tesettür şekillerinde karşı çıktığımız birkaç nokta var:

birincisi örtü boyun arkasından bağlanmamalı ve omuzlara bırakılmalı,boynun ve kafanın şekli belli edilmemeli

saçlar üstten değil alttan bağlanmalı,kafanın arkası kabartılmamalı,hatta saçlar örülerek dış kıyafetin içine sarkıtılmalı.

eşarp yerine şal ve kullanabiliyorsa büyük örtü,çarşaf gibi daha sadeleri tercih edilmeli.

işte bunun gibi yazılarımızı,videolarımızı da hazırladık.bir de blog hazırladık.sizleri de fikir paylaşımı için bekleriz.sizi de oraya bekleriz,burada da fikir alışverişine hazırız...

Tesetturu Koruyalim

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için ALLAH razı olsun gerçekten çok haklısınız.ALLAH örtülü çıplakları ıslah eylesin.ALLAH'a emanet olun....

seyyidetün_nisa

Kayıtlı Kullanıcı
bunları bize hatırlattığınız için çok sağolun. çok doğru söylüyorsunuz ama şu ahir zamanda nefsin hoşuna giden sapkınlıklar o kadar çokki... mevlam nefsine söz geçirenlerden eylesin hepimizi..istanbulda yaşıyorum demişsiniz,bende bir süre istanbulda kaldım fatihte,en güzel orada yaşanıyor islamiyet.ömrümü orada geçirmek isterdim ama nasib olmadı.o mübarek örtüyü giyenlere müjde olsun (çarşafı muhafaza edenlere ne mutlu)selam ve dua ile.allaha emanet olun.......

ravza sin

Kayıtlı Kullanıcı
s.a nasılda güzel yazmışsınız.bende istanbulda yaşıyorum ve ne yazıkkı o onaylanmayan grup içindeyim.sonradan kapandım bu kadarını başarabildim bana dua edin.inşallah o hayırlı gruba dahil olayım

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH emeklerinizin karşılığını ziyadesiyle versin inşaallah...çok doğru söylüyorsunuz...
Önemli olan
ÖRTÜNÜN YAKIŞMASI DEĞİL ÖRTÜYE YAKIŞMAK
ALLAH sizden razı olsun...
Hayırlı olsun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

derya61

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun bu kampanyayla bizi uyarmış oldunuz. inşallah solediğiniz şeylere daha çok uymaya çalışırız.

ALONE GİRL

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam. Siz çok Haklisiniz şu An çevrede Dediğiniz Gibi Tesettürü Bilmeyen öyle çok Bayan Var Ki... Onlarin Yaptiği Ya Da Giyindiği şekillerden Diğerleri Yni Bizler De Kötü Oluyoruz. Ne Var O Kapali Ama Biz Ne Kapalilar Gördük Gibi Sözler çikiyor Ortaya. Yüce Allah Onlarin Yardimcisi Olsun(amin)

imported_gece_gözlüm

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam güzel kardeşim bizlere böyle faydalı ve gerekli bir bilgiyi hatırlattığın için Allah razı olsun.Gerçekten öyle bir zamanda yaşıyoruz ki birilerinin hatırlatması gerekiyor.Rabb'im hepimizi kendine iyi bir kul Rasül'üne iyi ve hayırlı ümmet eylesin hakkıyla kapanan tesettürlü müslümanlardan eylesin inşaallah hepimizi selam ve dua ile Allah'a emanet olun...

haccerim

Kayıtlı Kullanıcı
ewet ne yazık ki arkadasım bende ist yasıyorum oyle örtülüler(!)var ki!!!sadece kafalarındaki iki kılı kapadığında örtülü olduklarını sanıyolar.diğer bası acık olan bayanlar bile örtülüler kadar dikkat cekmiyo:(tırnaklar ojeli,etekler kısa,dar pantlonlar...allah islah etsin hepimizi ne diyelim:(

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam arkadaslar cok haklısınız

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
keşke bana da izin verseler de kapanabilsem =( Elinde imkanı olanlar kapanmasını bilmiyorlar, bnm gibi kardeşlerimse kapanamıyorlar

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
sokakta ,bayramlarda inanırmısınız psikolojim bozuluyor :(
benin kız kardeşim yok ama olsa tabi şuan nasıl olurduk onu bilemiyoruz.
ama ne yaparsın ancak elimizden dua etmek geliyor :)

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm dostlar.

İstanbulda yaşıyorum ve inanın artık öyle tesettür(!) şekilleri görüyoruz ki arkadaşlarımla bir seferberlik ilan etmeye karar verdik.bu seferberlik tesettürün aslına dönmesine yönelik.öncelikle derdimizi bir paylaşayım:

Peygamber Efendimizin "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52) hadisinin artık geçerlilik kazandığını düşünüyoruz.Bu yüzden tesettür şekillerinde karşı çıktığımız birkaç nokta var:

birincisi örtü boyun arkasından bağlanmamalı ve omuzlara bırakılmalı,boynun ve kafanın şekli belli edilmemeli

saçlar üstten değil alttan bağlanmalı,kafanın arkası kabartılmamalı,hatta saçlar örülerek dış kıyafetin içine sarkıtılmalı.

eşarp yerine şal ve kullanabiliyorsa büyük örtü,çarşaf gibi daha sadeleri tercih edilmeli.

işte bunun gibi yazılarımızı,videolarımızı da hazırladık.bir de blog hazırladık.sizleri de fikir paylaşımı için bekleriz.sizi de oraya bekleriz,burada da fikir alışverişine hazırız...

Tesetturu Koruyalim

Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Allah razı olsun,ecrini kat kat versin inş.Paylaşımınız,uslubunuz,hatırlatmalarınız,hepsi birbirinde güzel,Rabbim inş,mükafatını iki cihanda da,
cennet bahcesinde yaşamayı nasibederek verir,AMİN.
Bu konuya katılıp yorum yapan diğer kardeşlerimin de,paylaşım ve uslubları da aynı şekilde,Rabbim onlardan da Razı olsun,iki cihanda aziz eylesin inş.
Selam ve Dua ile

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Konunuzu ilgili bölüme taşıdım..bilginize
Çok haklı bir konuya değinmişsiniz.Allah,razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt