Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tesettürlü Hanım Bacılarınızı Gerçekten Düşünüyor musunuz? (1 Kullanıcı)

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Öyleyse iş yerleriniz varsa ya da tanıdıgınız iş yeri sahibi arkadaşlarınız varsa öncelikle tesetttürlü hanımların işlere alınmasını sağlayın. Bu o hanımların haklarını savunmak kadar önemli bir şey. Nice hanım varki çalışırken örtüsünü açması gerekiyor o hanımları suçliyabilir misiniz 500 kurusunuz olmasa bakkal size ekmek bile vermezken. Örtü hakkında tesettür hakkında saatlerce konuşabilirsiniz ama bir hanımın çalışmak zorunda olan bir hanımın o tesettürü nasıl koruycagını hiç düşünür müsünüz? Bacılarınızı gerçekten düşünüyorsanız onları iş yerlerinizde istihdam ederek yardım edin.

salih33

Kayıtlı Kullanıcı
İslamda kadının çalışma durumu nedir?
Çalışan bir kadın çalışmayan bir erkekle evleniyor mu?

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim kimseyi muhtaç ettirmesin.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Mağdur olanlara RAB'bim yardım etsin. Müslüman kardeşlerimde yardım elini uzatsın inşa-ALLAH.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
bitti okul işletme diplomamı aldım. Devlet memurlugu konusunda artık başörtülülere yol açıldıgı için gönül rahatlıgıyla kpssye çalışmaya başladım hedef 2014 bakalım. Tabi bu süredede banka ilanlarına başvuruyorum şirketlere başvuruyorum tabi netten. Daha sonra iş kura filanda gidicem sanırım yani harama bulaşmadan elimden geleni yapıcam. Allah büyüktür yüregim bu kadar sıkıldıysa bu mevzuya yıllarca muhakkak bir çıkış kapısıda olucaktır inanıyorum. Sadece olurda konumu okuyan müslüman kardeşler varsa bunların içinden işverenler varsa ya da çevresinde işveren tanıdıkları varsa tekrarlamak istiyorum tesettürlü bacılarınızında iş konusunda sıkıntıya düşmemek adına başlarını açmalarına ya da abuk sabuk bir örtünme biçimlerine girmelerini istemiyorsanız elinizden geldigince tesettürlü hanım çalışan alın. Belki bu sebeple bazı kişilerin niyet ne olursa olsun örtünmesine bile vesile olabilirsiniz.

Bakın hanımların tesettüre bürünmelerini istiyoruz lakin o tesettürü korumakta önemlidir. Devlet memurlugu aslanın agzında degil resmen midesinde. Haliyle özel sektör kalıyor. Özel sektör özellikle başörtülü çalışan istihdam etmeye yönelse bu kendini kemalist sanan bizleri bagnaz gören zihniyetlere vurulucak en büyük yumruktur. Çünkü yıllarca başörtülü hanımlar magdur oldu toplumumuzda şimdiyse onların özel sektörde başarı elde etmesi ve ekonominin gücünün özel sektörden geldigini düşünürsek dinini yaşıyan kesimin daha da güçlenmesi demektir ama siz bunlara önem vermezseniz kapitalizmin gerektirdiklerini yapıp günümüzün modasına uyan hanımları istihdam ederseniz tesettürlü hanımların şu zor ekonomik koşullarda direnmek için kendilerinde taviz vermemelerini nasıl engelliyceksiniz? Şüphesiz ki herkes kendinden mesuldur lakin biz müslümanlar birbirimize destek oldukça güçleniriz. Düşüncelerim inşallah saçma gelmiyordur buraya yazarken sadece kendimi düşünerek degilde tüm tesettürlü bacılarımızı düşünerek yazıyorum. Çünkü hepimiz biriz hepimiz kardeşiz.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
elinizden geldiğince tesettürlü hanım çalışan alın diyosunuz.

peki etrafa hiç baktınız mı? nice insan(erkek) iş bulamadığı için evine ekmek götüremiyo yeri geldimi..
işsiz diye kız vermeyen oluyo kimine.. kimi elinde diploma o işten bu işe koşuyoda yinede iş bulamıyo..

Allah yinede muhteç etmesin kimseyi kimseye. ama bence kadınların çalışması gereken alanlar sınırlıdır islami açıdan. yanlış düşünüyosam bilgisi olan biri düzeltsin ama kamuda onca erkeğin arasında tesettürlü bi bayanın çalışması ne kadar doğru bilemiyorum

bence tesettürlü arkadaşlarda illa çalışacaklarsa islami açıdan uygun ve kadının yapması gereken işlere başvurmaları gerek (en basit örnek kuran kursu öğreticiliği) vb...

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
elinizden geldiğince tesettürlü hanım çalışan alın diyosunuz.

peki etrafa hiç baktınız mı? nice insan(erkek) iş bulamadığı için evine ekmek götüremiyo yeri geldimi..
işsiz diye kız vermeyen oluyo kimine.. kimi elinde diploma o işten bu işe koşuyoda yinede iş bulamıyo..

Allah yinede muhteç etmesin kimseyi kimseye. ama bence kadınların çalışması gereken alanlar sınırlıdır islami açıdan. yanlış düşünüyosam bilgisi olan biri düzeltsin ama kamuda onca erkeğin arasında tesettürlü bi bayanın çalışması ne kadar doğru bilemiyorum

bence tesettürlü arkadaşlarda illa çalışacaklarsa islami açıdan uygun ve kadının yapması gereken işlere başvurmaları gerek (en basit örnek kuran kursu öğreticiliği) vb...

Çerçeveletip duvara asmalık bir cevap olmuş hemşerim, Allah razı olsun senden..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt