Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tesettür nasıl olmalı (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Fıtratları gereği saçları daima uzun olan ve bu hâlde bulunmaları kadınlığının gereği olan hanımefendilerin, saçlarını kapatış şekli çok önemli bir husustur.

Müslüman kadın saçlarını kapatış ve tesettüre bürünüş şekliyle hiçbir artiste, mankene, modaya ve modacılara benzemez/benzeyemez ve benzememelidir de.

Müslüman kadın, saçlarını örtüsünün (başörtüsünün) altında belli olmayacak bir şekilde bir araya getirip bağlar. Nur Suresi’ndeki ayette saçları örtecek olan başörtüsünün tarzı açıkça beyan edilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz: "Başlarını deve hörgücü gibi yapan kadınları gördünüz mü? Bilin ki, ALLAH onların namazlarını kabul etmiyecektir” buyurmuştur. (Tabarani, Râmuz Terc. sf: 84)

Bu hadiste, Müslüman olduğu hâlde/namaz kıldığı hâlde saçlarını deve hörgücü gibi bağlayacak olanlar bulunacağı haber veriliyor. Bu tür davrananlar lânet edilmeye mâruz kalıyorlar.

Müslüman kadının saçını bağlayış şekli o kadar mühimdir ki, bu bağlayış şekli İslâm’a uygun ise, ilahi rızayı celbe, değilse ilâhi gazaba ve azaba yol açar.

İman eden kadın saçlarını bağlayış şekliyle İslâm dışı tavır, davranış ve öylesi kadınlara özenmez. Modanın maymunu olmaz. Asla kendisini teşhire yeltenmez.

Müslüman kadın, saçlarını örtüsünün altında belli olmayacak biçimde sarar. Saçlar örtünün altında belli olacak şekilde ise, saçları örtmenin fazileti kalmaz.

Saçları örtmenin mânâsı: Onları belli olmayacak ve haram nazarları celbetmeyecek şekilde sarmak ve muhafaza etmektir.

Saçları örtmekle iş bitmiyor. Onları İslâm'ın emrettiği şekilde örtmek, korumak ve bağlamak gerekiyor.

Saçları İslâm'ın tasvip etmediği tarzda örtmenin maksadı gerçekleştirmediğini beyan eden hadislerden birinin meali şudur:

"Ehl-i cehennemden iki zümre vardır ki, bunları (dünyada henüz) görmedim. Birisi, sığır kuyrukları gibi kırbaçlar tutarak onlarla insanları döverler. Diğer bir takımı kadınlardır ki, gerçi giyinmişlerdir, fakat çıplak görünürler. (Bunlar zinet yerlerini açarlar, vücut hatlarını belli edecek şekilde dar ve ince elbiseye bürünürler.) Başka kadınları kendileri gibi yapmaya teşvik ederler. (Kötü örnek olurlar.) Bunların başları, deve hörgüçlerine benzer. İşte bunlar ne cennete girerler, ne de uzak bir mesafeden cennetin kokusunu koklayabilirler." (Riyazüs-Salihin Terc. c/3. sf: 199. D.İ.Bşk. yayını)

Esefle ifade edelim ki, Müslüman genç kızlarımız nişan, nikah ve düğün merasimlerinde kadın berberlerinin önüne oturtulup saçları ve anlık eğlenceye cevap vermek için, yasak edilen (deve hörgücü) şeklinde bağlandırılmaktadır. Böylesi bir vesile ile de olsa bu davranış kesinlikle câiz değildir.

"Kadın saçlarını kesebilir mi?" diye soruyorlar.

Zaruret yokken kadın saçlarını kesemez, yani haramdır. Uzunluğu sebebiyle muhafazası güç ise, uçlarından bir miktar alınabilir. (İbni Abidin: 5/261)

Kadının saçına herhangi bir hastalık ârız olursa kesilmesiyle hastalığın önlenebileceği (galip zanla) bilinirse, kadının saçını kestirmesinde bir sakınca yoktur. (Bahadır Alangir. Fetava-i Hindiyye, c/5, sf: 357. Beyrut-1400)

Sırf güzel görünmek, etrafın dikkatini çekmek için saça saç eklemek veya saçı kesmek (kısaltmak) asla câiz değildir. (İbni Abidin. Reddü'l-Muhtar. c/5. sf: 328.)

Saçlar bir hastalık ya da geçerli bir gerekçe ile kesilirse mutlaka toprağa gömülmelidir.

MEVLÜT ÖZCAN

busra4

Kayıtlı Kullanıcı
RE: tesettür nasıl olmalı

neden topraga gomulmelidi

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

B) S.A. ALLAH(c.c.) ın izniyle bende başörtüsü kullanıyorum elimden geldiği kadar ALLAH ın rızasına uygun giyinmeye çalışıyorum saç konusuna gelince uzun saçı toplamak zor yani mecburen topuz yapmak zorundayım tabi o da hafif bi kabarıklık yapıyo. Yani hem saç uzun olacak hem kabarık olmayacak zor biraz. ALLAH (c.c.) kabul etsin inşallah B) emeğine sağlık selametle...B)B)B)

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

YANI SIMDI SAC KESTIRMEKTEMI HARAM?

vildan_684

Kayıtlı Kullanıcı

bizleri bu konuda bilgilendirdiğin için allah senden razı olsun

eminenurcan

Kayıtlı Kullanıcı

BİLGİLERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI CUMALAR

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

cümlemizden razı olurinşallah senin ve tüm müslümanların cuması mübarek olsun

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımınız için Allah razı olsun...B)

(Ben sizlerden bir şey isteyebilir miyim?Buranın çaylağı sayılrım pek anlamıyorum bu işlerden.Ben şu imza yerine ve avatar kısmına kendimde olan bir resmi koymak istediğimde ne yapabilirim? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun çok sağolun..)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ÇAYLAK KARDEŞİM SENDE ÇAYLAKSIN BENDE NASIL EKLENİR BİLMİYORUM ÖĞRENİRSEN BANADA HABER VER:D:D:D

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Tamam inşaAllah ... ÖNüme gelene soruyorum. Sevap kazanmayı seven biri yardımm edecek muhakkak ...Allah yardımcımız olsun ...(Ha bu arada ben forum açmayı da bilmiyorum bunu söylerken utanıyorum ama ne yaparsın ilk defa böyle bir ortamda bulunuyorum..)):)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A PROFİL DÜZENLEYE GİRİYOSUNUZ, ORDA EĞER Bİ PROFİL VARSA ALTTA SİL KARESİNİ İŞARETLEYİP SİLİYOSUNUZ. YOKSA GÖZATI TIKLAYIN BİLS. İÇİNDEKİ İSTEDİĞİNİZ FOTOĞRAFI TIKLADIĞINIZDA ADRESİ ORAYA GELİR TAMAM DİYOSUNUZ.
OLMADIYSA FOTONUN BOYUTU BÜYÜKTÜR. Bİ DENEYİN BAKALIM.

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
S.A PROFİL DÜZENLEYE GİRİYOSUNUZ, ORDA EĞER Bİ PROFİL VARSA ALTTA SİL KARESİNİ İŞARETLEYİP SİLİYOSUNUZ. YOKSA GÖZATI TIKLAYIN BİLS. İÇİNDEKİ İSTEDİĞİNİZ FOTOĞRAFI TIKLADIĞINIZDA ADRESİ ORAYA GELİR TAMAM DİYOSUNUZ.
Allah razı olsun inş olur .Nasıl mutlu ettiniz bir bilseniz...B)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ARKADAŞLAR KONU ÇOK GÜZEL EMEĞİNİZE SAĞLIK. YANLIZ BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM Bİ KONU VAR. BAŞINI GENELDE HERKES KAPATIYO HELEKİ YENİ NESİL ÇOK GÜZEL BİŞEKİLDE ÖRTÜYO.EYVALLAH ÇOK MEMNUN OLUYORUM HOŞUMA GİDİYO. AMA BAŞTAN ALT TARAFLARI BENCE ESAS KONU BU ARKADAŞLAR. BAKIYORUM BACILARIMIZA BAŞLARI ÇOK GÜZEL KAPALI TESETTÜRE UYGUN BİRAZ AŞAĞIDA Bİ BADİ GİYİLMİŞ BİRAZDAHA ALTTA Bİ KOT PANTOLON.ÇOK ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM VEYA DİZKAPAĞINDA ETEK .ARKADAŞLAR KARDEŞLER BEN UTANCIMDAN YERİN DİBİNE GİRESİM GELİYO ERKEK OLARAK. ALLAH AFFETSİN BU KONU BENCE DAHA ÖNEMLİ ALLAH RAZI OLSUN. A.E.O KUSURA BAKMAYIN HAKKINIZI HELAL EDİN.:(

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

beynelmilel yazdı:
M DENIZ yazdı:
Allah razı olsun inş olur .Nasıl mutlu ettiniz bir bilseniz...B)
ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN NE DEMEK NE YAPTIMKİ SAĞOLSUN BENDE BURDAKİ KARDEŞLERİMDEN ÖĞRENDİĞİMİ AKTARDIM.:)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
S.A ÇAYLAK KARDEŞİM SENDE ÇAYLAKSIN BENDE NASIL EKLENİR BİLMİYORUM ÖĞRENİRSEN BANADA HABER VER:D:D:D

OLMADIYSA FOTONUN BOYUTU BÜYÜKTÜR. Bİ DENEYİN BAKALIM.D:D:D

;):)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

beynelmilel yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:

OLMADIYSA FOTONUN BOYUTU BÜYÜKTÜR. Bİ DENEYİN BAKALIM.D:D:D

;):)[/quote
HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SNİ GİDİ SENİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ KOPYACIIIIIII:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

hihihihihih ne yapim ahsen ablaya bir şekilde bu güzel haberi vermem lazımdı yani konuşmalar bir arada olsun dedim ama anca bu kadar işte :):):) hihihihihihB)Kopyacı;) ben ömrü hayatımda kopya çekmiş insan değiliim ama ne yaparsınız burda böle:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt