Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Teşekkür ve Edep. (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Büyüklere karşı teşekkür ve edep, Allah’a karşı şükür ve edepten kaynaklanır. Büyüklerin şahsının, teşekküre, edeb gösterilmeye ihtiyacı yok. Allahü teâlâ böyle istiyor. Allah böyle yaratmış, bazı kullarını, maddi ve manevi iyiliklere vasıta yapmış. Bu iyiliklere kavuşmak isteyen, mutlaka bu vasıtalardan geçmek zorundadır. Geçmeyen ve vasıtayı beğenmeyen mahrum kalır, felakete gider. Bunu Peygamber efendimiz bildiriyor, (İnsanlara teşekkür etmeyen, [edep, saygı göstermeyen] Allah’a şükretmiş [Ona karşı edep göstermiş] olamaz) buyuruyor. Yani, bize gelen nimete vesile olan kişiye teşekkür etmedikçe, o nimet için yapacağımız şükrü, Allahü teâlâ kabul etmez. Bize iyilik edene teşekkür etmezsek, onun gönlünü almazsak, onun rızasını almazsak, Allah bizden razı olmaz.

Asıl teşekkür, bize dinimizi öğreten hocanın hakkıdır. Yani Ehl-i sünnet âlimlerinin, İmam-ı Rabbani hazretleri gibi büyüklerin hakkıdır. Her birinden Allahü teâlâ razı olsun. Hazret-i Ali, (Bana bir harf [dinden bir mesele] öğretenin kırk yıl kölesi olurum) buyuruyor. Bu dünyada Allahü teâlânın bir kuluna en büyük nimeti, böyle mübarek bir rehberi, böyle sevgili bir dostunu ona tanıtmasıdır. İmanımızı, ihlâsımızı, her şeyi onlara borçluyuz. Her şeyin hakkı ödenebilse de böyle hocanın hakkı ödenmez, çünkü Peygamber efendimiz, (Ümmeti arasında peygamber neyse, talebesi arasında hoca odur) buyuruyor. Bu büyük zatlara teşekkür etmek, onların söylediklerine kıymet vermekle olur. Onları sevmekle, yollarında gitmekle olur.

Hazret-i Osman, Resulullah efendimizle ilk müsafeha ettiği andan itibaren, ölene kadar artık sağ elini edep yerine değdirmedi. İmam-ı a’zam hazretleri, aralarında yedi sokak olmasına rağmen hocası Hammad’ın evine doğru ayaklarını bir kere uzatıp oturmadı. İmam-ı Malik hazretlerinin Medine-i münevverede hayvana bindiği görülmedi. (Resulullah efendimizin mübarek kabrinin bulunduğu bir yerde hayvan üzerinde nasıl gezebilirim) derdi. İmam-ı Şafii hazretleri, bir odada talebelerine ders verirken, tam on defa ayağa kalkıp oturdu. Talebeler şaşırıp hikmetini sordular. İmam-ı Şafii hazretleri, (Kapının önünde seyyid bir çocuk oynuyor. Kapının önüne gelip, kendisini gördüğüm zaman, ona hürmeten ayağa kalkıyorum. Resulullah efendimizin torunu ayakta dururken oturmak reva değildir) buyurdu.

http://www.dinimizislam.com/mailgrubu.asp

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel bir konu, paylaşım için ALLAH razı olsun

ben yazayım dedim,
Kainatın Sultanı Peygamber Efendimiz S.A.V. elbisesinin etekleri dizlerinde oturuyorlarmış,
Önce Hz Ebubekir R.A. Efendimiz gelmiş yanlarına hiç istifini bozmamışlar,
sonra sırayla Hz.Ömer Efendizim ve Hz. Ali Efendilerimiz R.A. gelmişler yine aynı
ama Hz. Osman R.A.Efendimiz geldiğinde elbisesinin eteklerini toplamış sormuşlar;
Hz.Ebubekir, Ömer ve Ali R.A. geldiler hiç istifinizi bozmadınız ama Hz. Osman R.A. gelince
toparlandınız hikmeti nedir?
-Hz Osmandan gökteki melekler bile haya ediyorlar ben neden etmeyeyim demiş,
Edep ve haya çok önemli birer meziyettir,
RABBİM cümlemizi tüm kardeşlerimizi ve çocuklarımızı edepli hayalı imanlı kullardan eylesin.

RABBİM nuruyla nurlandırsın,
selametle Kardeşlerim.

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten de çok güzel bir konu.teşekkür ediyorum kardeşim.Allah razı olsun

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten de çok güzel bir konu.teşekkür ediyorum kardeşim.Allah razı olsun

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel bir konu, paylaşım için ALLAH razı olsun

ben yazayım dedim,
Kainatın Sultanı Peygamber Efendimiz S.A.V. elbisesinin etekleri dizlerinde oturuyorlarmış,
Önce Hz Ebubekir R.A. Efendimiz gelmiş yanlarına hiç istifini bozmamışlar,
sonra sırayla Hz.Ömer Efendizim ve Hz. Ali Efendilerimiz R.A. gelmişler yine aynı
ama Hz. Osman R.A.Efendimiz geldiğinde elbisesinin eteklerini toplamış sormuşlar;
Hz.Ebubekir, Ömer ve Ali R.A. geldiler hiç istifinizi bozmadınız ama Hz. Osman R.A. gelince
toparlandınız hikmeti nedir?
-Hz Osmandan gökteki melekler bile haya ediyorlar ben neden etmeyeyim demiş,
Edep ve haya çok önemli birer meziyettir,
RABBİM cümlemizi tüm kardeşlerimizi ve çocuklarımızı edepli hayalı imanlı kullardan eylesin.

RABBİM nuruyla nurlandırsın,
selametle Kardeşlerim.

Katkınız için teşekkür ederim efendim. Cenabı Hak cümlemize ihsan ettiği feyz ve bereketi arttırsın.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Katkınız için teşekkür ederim efendim. Cenabı Hak cümlemize ihsan ettiği feyz ve bereketi arttırsın.

Kardeşim gerçekten zamanımız da çok ama çok önemli bir konu,
çabuk kızan, tahammülü olmayan, sabır seviyesi bayağı düşük bir zamandayız,
gençlerimiz bu konularda bayağı zayıf,
Peygamber Efendimiz S.A.V. ve ashabı, ilk müslümanlar her türlü sıkıntılara sabır etmişler
onların büyük sabır ve hoş görüleri ile İslam Dini bu günkü yüceliğine kavuşmuştur.
Gıybetin en zirvede olduğu zamanı yaşıyoruz,
RABBİM edep, haya, sabır, nasip etsin cümlemize,
RABBİM nuruyla nurlandırsın, güzel ahlakla ahlaklanmamızı nasip etsin,
yumuşak huylu olmayı nasip etsin.
selametle .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt