Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tertip sahibi kimdir? (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Tertip sahibi olmak ne demektir?

CEVAP
Tertip sahibi olmak demek, hiç namaz borcu olmamak veya en fazla beş vakit kaza borcu olmak demektir. Daha fazla kaza borcu olursa, tertip sahibi olmaktan çıkar. Kaza borçlarını ödeyen kimse de tertip sahibi olur. Tertip sahibi olanın, beş vakit farzı ve vitri kılarken, sıralarını gözetmesi gerekir. Bir namazı kılmadıkça, ondan sonraki beş namazı kılmak caiz olmaz; yani beş vakitten az olan kaza namazını, vakit namazından önce kılmak şarttır. Hadis-i şerifte, (Bir namazı uykuda geçiren veya unutan, sonraki namazı cemaat ile kılarken hatırlarsa, imamla namazı bitirip, sonra önceki namazını kaza etsin! Bundan sonra, imamla kıldığını tekrar kılsın) buyuruldu. (Dürr-ül-muhtar)

alıntıdır

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
bak ben bilmiyodum böle olduğunu iyi oldu okuduğum öğrenmiş oldum sayende sılacım
paylaşımın için çok saol bitanem allahım bizleride tertip sahibi olmak nasip etsin inşallah selam ve duayla kal

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bak ben bilmiyodum böle olduğunu iyi oldu okuduğum öğrenmiş oldum sayende sılacım
paylaşımın için çok saol bitanem allahım bizleride tertip sahibi olmak nasip etsin inşallah selam ve duayla kal
inşallah canım Allahım nasip etsin isteyen herkese Allahım biliyor ne çok istediğimizi en kısa zamanda nasip edecektir senin gibi değerli kardeşlerimde katkısı büyük.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt