Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tecvid (1 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü...
arkadaşlar hafız olmak istiyorum ama şuan bunun için imkanım yok.çalıştığım için yazın başlamak istiyoruım allah nasip ederse...yaz tatilinde.tecvidli okuyamıyorum kuranı kerimi...tek başıma öğrenenbilirmiyim tecvidi sizce?öğrenip yasin-i şerifi ezberleyerek bir yerlerden başlamak istiyorum artık..zamanında elime öyle fırsatlar geçtiki tecvit öğrenmek için ben aptallık ettim değerlendiremedim...çok pişmanım ama zararın neresinden dönülse kardır...kuran bilene tecvid vacip olduğu için üzerimde yük gibi...yasini şerifi ezberleme çalışmalarına başlayamıyorum bir türlü...dua edin ne olur...inşallah olur..

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Öğrenirsin İnşallah Hafızda olursun Yeterki Azm et. Boş laf Boş İş olmaması gerekli ilme daha çok yönelmen gerekli ilmin izzeti gözlerini istikametinden başka yerlere baktırmamalı Allah Yardımcın olsun.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
ablam işşallah öğrenirsin istersen ben sana yardımcı olurum

.: UMUT FM :.

burdan dinleyebilirsin allaha emanet ol

pakizebölükbas

Kayıtlı Kullanıcı
Bende yeni Kuran ögreyniyorum tecvidle beraber.Bu arada senin gibi Yasini Serifi ezberliyorum yarim sayfa kadar ezberledim .Rabbim zihin acikligi versin insallah.hersese detavsiye ederim cok güzel bir duygu.Allah a emanet ol.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar hafız olmak istiyorum ama şuan bunun için imkanım yok.çalıştığım için yazın başlamak istiyoruım allah nasip ederse...yaz tatilinde.tecvidli okuyamıyorum kuranı kerimi...tek başıma öğrenenbilirmiyim tecvidi sizce?öğrenip yasin-i şerifi ezberleyerek bir yerlerden başlamak istiyorum artık..zamanında elime öyle fırsatlar geçtiki tecvit öğrenmek için ben aptallık ettim değerlendiremedim...çok pişmanım ama zararın neresinden dönülse kardır...kuran bilene tecvid vacip olduğu için üzerimde yük gibi...yasini şerifi ezberleme çalışmalarına başlayamıyorum bir türlü...dua edin ne olur...inşallah olur..
s.a...
tecvid öğrenmesi çok kolay olan bir ders....
ama bilen birinin öğretmesi gerekir....
mahreçler harflerin çıkış yerlri
peltek olan herfler,keskin olan harfler
kalın ve ince olan harfler vs..vs...
kuran ezberlemen güzel ama hakkını vererek okuman daha güzel olur ilk
önce tecvidten başla...
sindire sindire sonra ezberlemesi daha kolay oluyor....
çünkü daha başka bir zevk veriyor kur'an...
aynı sıkıntıyı zamanında yaşamıştım...
çok kısa bir zamanda başarıcağına inanıyorum....
sonra yasinler, tebarake,vs..vs...
su gibi kolay gelir...
s.a...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam. istedikten sonra hafızda olursun tecvidde öğrenirsin tecvid arkadaşın dediği gibi bilen birinden öğrenmelisin nette varmı bilmiyorum görüntülü sesli anlatım yada tecvid öğreten cd ler satılıyor mu ? ama bunu da yapmışlardır eminim. tecvid kolay diyebilirim. hafızlık ise biraz yetenek işi. yani ezber işi,sabır işi, azim işi. bunlar varsa yaparsın inşallah. Allah yardımcın olsun. ha ayrıca bir öneri kasetler var yasin kasetleri dinleyerek bile ezberleyebilirsin aypodlar varmış ona yükleyip evde işte müsait olduğun her yerde dinlersen çok kolay ezberlersin yasini . hatta kasetler var yasin kasetleri satılık yasini önüne koy bir yandan dinle ve takip et. bu şekilde çok ilerlersin. zaten anlarsın tecvitleri kısa zamanda Allah yardımcın olsun. takıldığın yer olursa sorabilirsin.

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim RABBİM niyetini gerçek eylesin bu yolda gayretini ilmini feyzini artırsın yalnız hafız olabilmek için sistemli bir çalışma lazım birde kardeşlerimin dediği gibi tecvid ve mahracı bilirsen daha iyi olur sonradan zorlanırsın önce bunları hakkıyla bir öğren gerisi RABBİMİN yardımı ve senin gayretinle olacaktır eğer ki soracağın bir şey olursa acizane yardımcı olmaya çalışırım

SELAM ve DUA ile kal ALLAHA EMANET OL

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Hazırlıyorum Yarine Yetiştirmeye çalışırım Tecvid Bölümünde Tecvid Dersi diye bir bölüm açıcam inşallah Sizde faydalanırsınız hocam hayırlı günler.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam. istedikten sonra hafızda olursun tecvidde öğrenirsin tecvid arkadaşın dediği gibi bilen birinden öğrenmelisin nette varmı bilmiyorum görüntülü sesli anlatım yada tecvid öğreten cd ler satılıyor mu ? ama bunu da yapmışlardır eminim. tecvid kolay diyebilirim. hafızlık ise biraz yetenek işi. yani ezber işi,sabır işi, azim işi. bunlar varsa yaparsın inşallah. Allah yardımcın olsun. ha ayrıca bir öneri kasetler var yasin kasetleri dinleyerek bile ezberleyebilirsin aypodlar varmış ona yükleyip evde işte müsait olduğun her yerde dinlersen çok kolay ezberlersin yasini . hatta kasetler var yasin kasetleri satılık yasini önüne koy bir yandan dinle ve takip et. bu şekilde çok ilerlersin. zaten anlarsın tecvitleri kısa zamanda Allah yardımcın olsun. takıldığın yer olursa sorabilirsin.
s.a...
kaset ve cd olayına karşıyım...
kur'an yüzünden okunmalı ve ezberlenmelidir....
cd'de yine harfleri görüyorsun ama
kaset için bu geçerli değil...
en güzeli yavaş okuyorsak dahi yüzünden
harfleri tanıya tanıya okumak....
s.a

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı

Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu degerli kardesim, çok sevindim.Allah (c.c.) daim kilsin niyetini insaAllah.Ben de tecvid ögrenmek istiyordum.Ama ben hocayla ögrendim.Maalesef tam olarak tatmin degilim tecvidim den.cünkü hocam gitti.(Gitmek zorundaydi) Ben insaAllah yazin tekrar üzerine Düsmek istiyorum bu konunun.O kadar çok isterdim ki hafiz olmayi :A :A Ama dedigin gibi geç kalmadik kardesim,ben sana dua ediyorum,yalniz degilsin insaAllah bir an Önce Emeline ulasirsin.Selam ve dua ile kal.B)B)

gül-bahçesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kuran ögreniyorum şuan geçtim zaten.Bende başta tecvidi öğrenemem diye korkuyordum ama Allah yardım ediyo. Tabi hoca şart.Allah razı olsun kuran öğretenlerden....

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
kaset ve cd olayına karşıyım...
kur'an yüzünden okunmalı ve ezberlenmelidir....
cd'de yine harfleri görüyorsun ama
kaset için bu geçerli değil...
en güzeli yavaş okuyorsak dahi yüzünden
harfleri tanıya tanıya okumak....
s.a

en başta neden teknolojiye karşıyız onu anlamadım
tabiki KURAN ı Kerim yüzünden okunur ve ezberlenir sadece dinleyerek ezberlemek için dahi olmak gerekir.
Kuranı Kerimi dinlemek farz değil midir?
Çok sevap değil midir?
boş boş dedikodu tv dinleyeceğimize Kuranı Kerim dinlesek fena mı olur?
islami yaşamı bir hayat şekli haline getirmenin içinde dinlediğimiz şeylrin Kuran ve Allah yörüngeli olması daha iyi olmaz mı?
ayrıca okunanların sadece yaklaşık yüzde yirmisi hatırlanabilirken duyulanların yüzde otuz una yakın bir kısmı hatırlanabilmektedir. gördüklerimizin yüzde kırkı kendi anlattıklarımızın yüzde ellisini hatırlayabilmekteyiz. dahası da var bu bilimsel bir gerçek. dünya hafıza şampiyonu yazmış kitabında daha evvelki gün okudum. ezber konusunda ne yöntemler var daha beyin nasıl incelenmiş ışınsal ağlar görsel hatırlatıcılar,telkin yöntemi,fiziksel tepki yöntemi daha bilmediğim bir çok şey.
dinlediğimiz şarkı ilahi neden daha çabuk ezberliyoruz sanki tekrar tekrar dinlediğimiz için dilimizde dolanıyor
yasinin ilk sayfasını neden bir çok kişi ezbere bilir çaba sarfetmeden öğrenir. devamlı okunduğu dinlendiği için.
dinlemenin öğrenme konusunda ki katkılarını bilmediğinize ya da düşünmediğinize veriyorum bu yorumu.
ayrıca okuduklarım deneyimlerim ve hafızlık tecrübem olduğu için arkadaşa yardımcı olmak istemiştim. tüm yazdığım şeyler birilerine yardımcı olmak bişeyler öğrenmek ya da bildiklerimi paylaşmak içindir burada ya da başka sitede.
Hayırlı geceler. vesselam.

hasret0725

Kayıtlı Kullanıcı
herkese iyi akşamlar herkes tecvit veye kuran öğrenmek istiyor.ben sitenize yeni üye oldum tecvit,i sesli olarak siteden veya başka nereden takip ederek öğrenebiliriz bilgilendirirseniz seviniriz

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
sa ablacım nasılsın uzun zamandan berı yoktum yenı gırdım sıteye esın gelmıstır inşallah askerden ablacım tecvid öğrenmek çok kolay tecvıd kıtapları var onlardan veya netten alıp yazılanları okuyup uygulayacaksın sadece bu kadar ilk başlarda zorlanacaksın fakat zaman gectıkce daha güzel tecvıdlı bı sekılde okursun allahım yardımcın olsun seametle

KUDDUS C.C.

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKUM,
ben ilk tecvidi öğrenmeden çok panik napmıştım ve hemen hocalara koşmuştum,fakat dünyanın parasını verdikten sonra aklımda pek bişey kalmamıştı.kitaplardanda aynı şekilde pekde çok anlaşılır değiller(tecvid hususunda)bu yüzden nette çok güzel uygulamalı bir yer karşıma çıktı tevaffuk oradan öğrendim çok şükür.
tecvid.org mutlaka tavsiye ederim inşAllah faydalı olacağını sanıyorum.ve harflerin çıkışlarını kendin çalışabilirsin bu sitedende tecvidi uygulamalarıyla çalışırsın yanılmıyorsam yasini şerifide anlatmışlar hemde tek tek kelime kelime tecvidini anlatmışlar.benim gördüğüm en güzel tecvid sitesi.
KESİNLİKLE PARALI HOCALARDAN UZAK DUR DERİM.AMA ÜCRETSİZ YARDIM EDEN OLURSA YANI SIRA SORULARINI FALAN SORARSIN.
Bunlar benim tavsiyem Allahu teala umarım nasip eyler en kısa zamanda kolaylığıyla.

ezım

Kayıtlı Kullanıcı
tecvid

tecvitli kuran okumak istiyorum ama bitörlü tecvidi anlamiyorum tecvidli kuran nasıl okuya bilirim öyle bir pugram varmı

ezım

Kayıtlı Kullanıcı
tecvitli kuran okumak istiyorum ama bitörlü tecvidi anlamiyorum tecvidli kuran nasıl okuya bilirim öyle bir pugram varmı

ezım

Kayıtlı Kullanıcı
kuranı okumak çoooooooook güzel ama tecvidli dahada güzel ama nasıl öğreneyeceyim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt