Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın (1 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bir yorum sorum olacak.lütfen içinizden geldiği gibi yorum yapın.

insan yaşadıklarından mı daha çok tecrübe kazanr yoksa gördüklerinden mi??
selametle..

ankara_60

Kayıtlı Kullanıcı
RE: tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın

S.A

Aslında yaşamak ve görmek arasındaki ilişkiyi yanlış kurmuşsun. Okumak ve görmek deseydin daha isabetli olurdu bence. Zaten yaşadığını görmüş, görmüş olduğunuda yaşamış olduğun için bu şekilde bağlaman yanlış bence.
Şimdi bilim adamları da tartışır zaten çok gezenmi, çok okuyanmı bilir!

Kendi tecrübelerimden söyleyim, ben çok okurum kitap, dergi, gazete v.s Ama işim gereği Türkiye'yi gezmeye başladıktan sonra bende artan tecrübeyi kendim gibi herkez de farkedebilyordu. Bu arada her yazılan da doğru olsaydı heralde yarın kıyamet kopardı. Bu yüzden okumak sadece bilgilendirir ama kesin olarak değil. Görmek veya yaşamak önemlidir. Çünkü gittiğim hehangi bir şehirde birçok renk te insan ve birçok olaya şahit oluyorsun. İster istemez tecrübe gıdası alarak gelişme eylemine yöneliyor.

Saygılarımla...

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın

ankara_60 yazdı:
S.A

Aslında yaşamak ve görmek arasındaki ilişkiyi yanlış kurmuşsun. Okumak ve görmek deseydin daha isabetli olurdu bence. Zaten yaşadığını görmüş, görmüş olduğunuda yaşamış olduğun için bu şekilde bağlaman yanlış bence.
Şimdi bilim adamları da tartışır zaten çok gezenmi, çok okuyanmı bilir!

Kendi tecrübelerimden söyleyim, ben çok okurum kitap, dergi, gazete v.s Ama işim gereği Türkiye'yi gezmeye başladıktan sonra bende artan tecrübeyi kendim gibi herkez de farkedebilyordu. Bu arada her yazılan da doğru olsaydı heralde yarın kıyamet kopardı. Bu yüzden okumak sadece bilgilendirir ama kesin olarak değil. Görmek veya yaşamak önemlidir. Çünkü gittiğim hehangi bir şehirde birçok renk te insan ve birçok olaya şahit oluyorsun. İster istemez tecrübe gıdası alarak gelişme eylemine yöneliyor.

Saygılarımla...

aleykümselam.değerli yorumun için sağol kardeşim.ama ben bu ikisi arasındaki ilişkiyi yanlış kurmadım siz yanlış anlaınız sanırım.benim sorduğum şey insan görerekmi daha çok tecrübe kazanır yaşayarakmı.gezenmi daha çok bilir okuyanmı değil.
sanırım fazla açamadım konuyu..insanın birşeyden tecrübe edinmesi bi ders alması için illa ki onu yaşaması mı gerekir yoksa çevresindeki benzer bir olaydanda ders alabilir mi??yinede sağol kardeşim yorumun için...selametle..

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim bence insan yaşayarak tecrübe sahibi olur çevresindeki olaylardan da ders alır ama yaşaması kadar etkili olmaz diye düşünüyorum selam ve dua ile

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Önce konuyu seveceksin...
Sonra sabırla öğreneceksin...
Soracak ,araştıracak deneyecek...
Deneyimli olandan sorulacak ...
Artı ve eksisine bakılacak...
Seni hangisi ikna etti ise ona yöneleceksin, ancak; her zaman sigorta kullanacaksın...
Seni ...
Geleceğini..düşünüp kesinlikle hatalı olanı denemeyecek sin...
Her şey bir yana kendi güvenliğin ...Geleceğin...Ailen en önemlisi bilesin...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.
Hayat bazen yasayarak bazen gorerek tecrubeler edindirir insanogluna. Yasayarak edindigimiz tecrubelerde rabbim oyle olmasini uygun gordugu icin yasanmistir. Ama asil onemli olan her ne sekilde olursa olsun guzellikler karsisinda ve cekilen cefalar sonucunda rabbine siginmak.selametle.dua ile....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt