FATMA-ZEHRA
Kayıtlı Kullanıcı
İslami Camia'da son dönemde yüksek dille söylene gelen bir tavır var : Kız çocuklarının okuyup kariyer/iş sahibi olmaları, ekonomik özgürlüğünü kazanmaları söylemi.
İlk başlarda bu söylemin amacı daha iyi tebliğ yapmaktı. Ancak gelinen noktada artık tebliğin yapılması ya da tebliğe muhatab olanın gözünde kariyer ile daha makbul bir yer kazanma fikri arka plana atıldı.
Artık kariyer yapmak bir moda haline geldi ve bu moda bizleri nereye sürüklüyor? Okuyabilme adına başörtüsünden başlayan fedakarlık, iş yaşamına atıldığında erkekler ile aynı mekan da çalışma, erkek eli sıkmalar ile kalmıyor.
Bakıcıya ya da kreşe bırakılan çocuklardan ötede acaba bu bizim camia'da başlayan kariyer modası yarın ekeonmik özgürlüğü kazanınca " sırtımda yumurta sepeti yok, ayrılırım " diye boşanmalara yol açar mı ?
Ne dersiniz ?
yazının yalnış anlaşılmamasını rica ediyorum...
burda kızların okummasından bahsetmiyorum....
sadece tebliğ niyetiyle başlayıp kariyere dönen düşüncelerden bahsediyorum....
yoksa bir şey dediğim yok.....
iyi okumadan kafadan yazmayın...
İlk başlarda bu söylemin amacı daha iyi tebliğ yapmaktı. Ancak gelinen noktada artık tebliğin yapılması ya da tebliğe muhatab olanın gözünde kariyer ile daha makbul bir yer kazanma fikri arka plana atıldı.
Artık kariyer yapmak bir moda haline geldi ve bu moda bizleri nereye sürüklüyor? Okuyabilme adına başörtüsünden başlayan fedakarlık, iş yaşamına atıldığında erkekler ile aynı mekan da çalışma, erkek eli sıkmalar ile kalmıyor.
Bakıcıya ya da kreşe bırakılan çocuklardan ötede acaba bu bizim camia'da başlayan kariyer modası yarın ekeonmik özgürlüğü kazanınca " sırtımda yumurta sepeti yok, ayrılırım " diye boşanmalara yol açar mı ?
Ne dersiniz ?
yazının yalnış anlaşılmamasını rica ediyorum...
burda kızların okummasından bahsetmiyorum....
sadece tebliğ niyetiyle başlayıp kariyere dönen düşüncelerden bahsediyorum....
yoksa bir şey dediğim yok.....
iyi okumadan kafadan yazmayın...