Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tavuk göğsü (1 Kullanıcı)

şimalrüzgarı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
32
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELER
1LT SÜT
2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SU
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
ÜZERİ İÇİN:tarçın ,çekilmiş ceviz,çikolata sosu(arzunuza göre)

YAPILIŞı
tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip 1-2 dk kavurun sonra
üzerine sütü,suyu,şekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar
karıştırın topaklar oluşmuş sa blendırla karıştırın(ben blendır kullanıyorum)
kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.5-6 dk.mikserle çırptıktan sonra servis kalıbına dökün.En iyi servis borcam da oluyo (borcamı biraz ıslatıp
muhallebiyi sonra dökün.dışarıda ılıtıp buzdolabında soğutun.

KAZANDİBİ YAPMAK İÇİN
Orta boy tepsinizi ,(tepsi fazla büyük olmasın)margarinle yağlayıp üzerine bolca PUDRA şekeri koyup ocakta döndüre döndüre karemelize edin eritin
eritirken hazırladığınız muhallebiden 2 kepçe tepsiye döküp karıştırın bunları iyice yakın yanık kokusu çıksın 1 dk. bekleyip muhallebiyi eşit bi şekilde dökün
ve karıştırmadan üzeri göz göz olana kadar kaynatın 1-2 dk. sürer.
kazan dibiniz hazırdır İYİCE SOĞUTUP servis ederken ters çevirip yanık kısmı
üzerine gelerek servis yapın..

AFİYET ŞEKER OLSUN.....:)))))
 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,425
Tepki puanı
27
Puanları
0
Yaş
55
Konum
istanbul
çok sevdiğim bir tatlı ,
deneyeceğim inşallah.çok teşekkür ediyorum.allaha emanet olun.selametle kalın.
 

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Şub 2009
Mesajlar
557
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
tavuk göğsüde, kazandibi de sevdiğim tatlılar:)
ellerinize sağlık
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt