şimalrüzgarı
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 7 Şub 2010
- Mesajlar
- 32
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELER
1LT SÜT
2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SU
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
ÜZERİ İÇİN:tarçın ,çekilmiş ceviz,çikolata sosu(arzunuza göre)
YAPILIŞı
tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip 1-2 dk kavurun sonra
üzerine sütü,suyu,şekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar
karıştırın topaklar oluşmuş sa blendırla karıştırın(ben blendır kullanıyorum)
kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.5-6 dk.mikserle çırptıktan sonra servis kalıbına dökün.En iyi servis borcam da oluyo (borcamı biraz ıslatıp
muhallebiyi sonra dökün.dışarıda ılıtıp buzdolabında soğutun.
KAZANDİBİ YAPMAK İÇİN
Orta boy tepsinizi ,(tepsi fazla büyük olmasın)margarinle yağlayıp üzerine bolca PUDRA şekeri koyup ocakta döndüre döndüre karemelize edin eritin
eritirken hazırladığınız muhallebiden 2 kepçe tepsiye döküp karıştırın bunları iyice yakın yanık kokusu çıksın 1 dk. bekleyip muhallebiyi eşit bi şekilde dökün
ve karıştırmadan üzeri göz göz olana kadar kaynatın 1-2 dk. sürer.
kazan dibiniz hazırdır İYİCE SOĞUTUP servis ederken ters çevirip yanık kısmı
üzerine gelerek servis yapın..
AFİYET ŞEKER OLSUN.....
))))
1LT SÜT
2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SU
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
ÜZERİ İÇİN:tarçın ,çekilmiş ceviz,çikolata sosu(arzunuza göre)
YAPILIŞı
tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip 1-2 dk kavurun sonra
üzerine sütü,suyu,şekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar
karıştırın topaklar oluşmuş sa blendırla karıştırın(ben blendır kullanıyorum)
kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.5-6 dk.mikserle çırptıktan sonra servis kalıbına dökün.En iyi servis borcam da oluyo (borcamı biraz ıslatıp
muhallebiyi sonra dökün.dışarıda ılıtıp buzdolabında soğutun.
KAZANDİBİ YAPMAK İÇİN
Orta boy tepsinizi ,(tepsi fazla büyük olmasın)margarinle yağlayıp üzerine bolca PUDRA şekeri koyup ocakta döndüre döndüre karemelize edin eritin
eritirken hazırladığınız muhallebiden 2 kepçe tepsiye döküp karıştırın bunları iyice yakın yanık kokusu çıksın 1 dk. bekleyip muhallebiyi eşit bi şekilde dökün
ve karıştırmadan üzeri göz göz olana kadar kaynatın 1-2 dk. sürer.
kazan dibiniz hazırdır İYİCE SOĞUTUP servis ederken ters çevirip yanık kısmı
üzerine gelerek servis yapın..
AFİYET ŞEKER OLSUN.....