Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tatlı su kaplumbası ölmüş olabilirmi?? (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar kardeşim kızıma 1 ay önce kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbası hediye etti.
bazı araştırmalar sonucu hakkında bilgi edine bildigim kadarıyla onu beslemeye çalışıyodum ve iyiydi bu sabah baktım öyle hareketsiz duruyo elime aldım sanki uyuyo gibi ama hiç kıpırdamıyo çok üzüldüm :A:A internete girip biraz araştırdım bu hayvanlar kış uykusuna yatarmış sakın öldü sanıp gömmeyin yazıyo acaba uyuyo olabilirmi orda bilgiler kısıtlı bana yardımcı olabilecek biri varmı ??
ALLAH ım ne olur ölmemiş olsun:A

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam

efzairem kardeşim kaplumbağalar hakkında bilgim yok ama bunu satan yerlere sorabilir , hatta gösterebilirsiniz. onlar anlar. şayet istanbuldaysanız benim burada hayvanlarımı götürdüğüm çok güzel bir hastane var. telefonla sorarsanız size yardım ederler.
tel : 0212 280 92 77
inşaAllah iyidir kaplumbağanız.

Allaha emanet olun...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.arkadaşım ölmemiştir inşallah yaa onlar dayanıklı hayvanlar.ölse buz gibi olmazmı bi kontol et istersen bide nefes alıp almadını kontrol et ne bilim ağzına metal bişi yaklaştır mesela çay tabağı gibi felan,buhar oluyomu bak.bişey olmamıştır üzülmee.iyi haber bekliyorum selametle AEO

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
onu konyadan almışlardı ben kütahyanın küçük bir ilçesinde oturuyorum burda bilgi albilecegim bir yer yok telefon için sagol ulaşmaya çalışıcam
ona dokundum yumuşak dedigni deniycem

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum efzairem abla benimde bir kambuşum var ama kış uykusuna yatmaması gerekir hastalanmıştır siz en petshopa gidip sorun inşallah ölmemiştir küçükken çok hareketli oluyorlar yeni aldıgsanız yerine alışana kadar öyle davranbilir güveninin kazanmanız gerekir korkmayın petshopa gidin orda size bilgi verirler...sanırım kaplumbagınız da singabur kaplumbagası korkmayın minikse alışması gerekir..
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

elmedja

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'in Izni Ile Olmemistir Inşallah.afra_nur Kardesim Guzel Bir Yaklasimda Bulundu Ayna Falan Tutun Bakalim Illa Nefes Alir Yuyyan Her Sey... Ama Cok Uzun Aralikli Olabilir Kis Uykusunda Ya.. Kalp Atislari Azalmistir Muhtemelen... Yuru Be Elmedja Baytar Oldun Iki Dakkada.aeo Selam Ve Dua Ile... :::) Keh Keh Keh

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
sanki uyuyo gibi suyun dibinde nefes alıp almadıgnı fark edemedim

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
AMA ZATEN ÖLMÜŞ OLSA SUYUN YÜZÜNE ÇIKMAZMI.UYUYOOO O UYUYOOOO:d

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum efzairem abla benimde bir kambuşum var ama kış uykusuna yatmaması gerekir hastalanmıştır siz en petshopa gidip sorun inşallah ölmemiştir küçükken çok hareketli oluyorlar yeni aldıgsanız yerine alışana kadar öyle davranbilir güveninin kazanmanız gerekir korkmayın petshopa gidin orda size bilgi verirler...sanırım kaplumbagınız da singabur kaplumbagası korkmayın minikse alışması gerekir..
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

aleyküm selam kardeşim yanakları turuncu kendisi yeşil geleli 1 ay oluyo alışmıştı iyiydi senikide kırmızı yanaklımı kış uykusuna yatmadıgna eminmisin

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam

efzairem kardeşim kaplumbağalar hakkında bilgim yok ama bunu satan yerlere sorabilir , hatta gösterebilirsiniz. onlar anlar. şayet istanbuldaysanız benim burada hayvanlarımı götürdüğüm çok güzel bir hastane var. telefonla sorarsanız size yardım ederler.
tel : 0212 280 92 77
inşaAllah iyidir kaplumbağanız.

Allaha emanet olun...

ALLAH razı olsun kardeş bu numarayı aradım yardımcı oldular eger üşürse kış uykusuna yatar buda pek iyi olmaz uyanamayıp ölebilir dediler iniallah uyanır onun için dua edin ona alışmıştım:A

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeş bu numarayı aradım yardımcı oldular eger üşürse kış uykusuna yatar buda pek iyi olmaz uyanamayıp ölebilir dediler iniallah uyanır onun için dua edin ona alışmıştım:A

Rabbim sizdende razı olsun.. Kaplumbağayı bulunduğu su ile birlikte oturtuğunuz sıcak odaya koyarsanız belki uyanır. İnşaAllah uyanır da hepimizi en çokta sizi sevindirir.

Rabbim inşaAllah kaplumbağanıza ve diğer bütün şifa bekleyen hasta hayvanlara şifa verir.

Allah yar ve yardımcımız olsun

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sizdende razı olsun.. Kaplumbağayı bulunduğu su ile birlikte oturtuğunuz sıcak odaya koyarsanız belki uyanır. İnşaAllah uyanır da hepimizi en çokta sizi sevindirir.

Rabbim inşaAllah kaplumbağanıza ve diğer bütün şifa bekleyen hasta hayvanlara şifa verir.

Allah yar ve yardımcımız olsun

amin kardeşim kabıyla birlikte kaloriferin üstüne koydum içine birde derece ,28 30dereceye kadar çıkmalıymış ısı bunuda sagladım birde ışık yerleştirdim tepesine uyanmasını bekliyorum umutla :H

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim kabıyla birlikte kaloriferin üstüne koydum içine birde derece ,28 30dereceye kadar çıkmalıymış ısı bunuda sagladım birde ışık yerleştirdim tepesine uyanmasını bekliyorum umutla :H

inşallah uyanır kapluşş yaa haber ver kardeşim bizede.hiç kıyamıyorum hayvanlara.selametle

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim yanakları turuncu kendisi yeşil geleli 1 ay oluyo alışmıştı iyiydi senikide kırmızı yanaklımı kış uykusuna yatmadıgna eminmisin

evet ablacım benimkide kırmızı yanaklı singapur kaplumbagası uyuyordur korkmayın arada bir kafasını kalıdırıp alıyordur çünkü duramaz fazla suyun içinde o nefes alıyordur merak etmeyin ama hastalanmış olabilir sıcak suya koyun suyuna bakın suyunu temizleyin çünkü suyu pis olunca yada bulanık olunca onlarda halsizleşiyorlar birde elinize alıp soguk muslukta çok az soguk suya tutup çıkartın bakalım öyle bir etki göstercekmi inşallah iyşleir ablacım

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Ben 4 Yildir Evimde Besliyorum
Bazen Hareketsiz Kalirlar
Ama Uzun Sure Değil
Suyunu Biraz Ilik Yapabilirsiniz Mesela
Bu Arda Kütahyanin Hangi Ilçesi Orda 6 Sene Kaldim

Allaha Emanet Olun

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.efzairem kampluş nasıl merak ediyorum çok

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı
Efzairem kardeşim bende merak ettim. kaplumbağanız nasıl ? uyanmıştır inşaAllah..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Ama Uzun Sure Değil

Allaha Emanet Olun

aleyküm selam kardeşim
suyu 28 derece ,benim dışımda herkes öldügnü söylüyo kabullenmek istemedim galiba, hala kabında ama artık kış uykusunda olmadıgnı öldügnü düşünüyorum :A genede bir gün daha bekliycem

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Ama Uzun Sure Değil

Allaha Emanet Olun

aleyküm selam kardeşim
suyu 28 derece ,benim dışımda herkes öldügnü söylüyo kabullenmek istemedim galiba, hala kabında ama artık kış uykusunda olmadıgnı öldügnü düşünüyorum :A genede bir gün daha bekliycem
kütahyada öğretmenlikmi yaptınız

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt