Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tartışma (1 Kullanıcı)

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar sizce zamanımızdaB) cenneti kazanmak mı kolay yoksa cehennem gitmekmi B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: tartışma

her ikisinide kazanmak ve aybetmek kolaydır kardeşim

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: neden

RE: neden

neden kolay peki mesela bana söylermisin cennetin kolaylığını ben bulamadım niye uğraşıyoruz ozaman

enis1981

Kayıtlı Kullanıcı

güzel bi konuya değinmişsin her ikisini kazanmak kolay ve zordur

iki kapı var diyelim kapının birisi cennetin kapısıdır diğeride cehennemin kapısıdır her insan kendi kaderini ve sonunu belirler bir insan cok ibadet eder artık cennetin kapısının yanına gelmiştir ve bi bakarsın o kapıtan içeriye giremez bir anda gaflete kapılmıştır ve bir insan vardır bakarsın cok kotudur cehennemin kapısına gelmiştir b artık tögbe etmiştir ona cennetin kapıları açılmıştır. anlatmak istedigim bu konudaki olay ise cennet ve cehennemi kazanmak hem kolay hem zordur

mkdds

Kayıtlı Kullanıcı

qünümüz şartlarına bakarsak cehenneme qitmek ewet çok kolay ancak kendi irademize sahip çıkmazsak... eqer insan kendi iradesiyle Allah'a sıqınıp ondan kendisini şeytandan koruması için dua eder ve Rabbimin ibadetlerine yaparsa cennetide kazanmak zor olmaz...Hem şu zamanda kılınan bi namaz için nice sevaplar vardır...Bence herkes qönlüyle Rabbine döner ve onun için ibadet ederse Allah(c.c.) onu sahipsiz bırakmazz...

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

allah kabul etsin ibadet yapıyoruz ama ya sonrası dışarısı o kadar tehlike ki ne yapsak nereye baksak günah kime dur diyoruz ve yaptığı yanlışı söylüyoruz

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm.bencede her ikiside kolay cenneti kazanmak da çok kolaydır Allahın raızasını resulünü severek kazanırız.resulünün şefaatini de onun sünnetlerine uyarak çokmu zor sünnetleri yapmak en basitidir yemeğe tuzla başlamak.cehennemde çok kolaydır.tercih bizlere kalmıştır arkadaşlar hangisini daha çok istiyorsak ona göre davranalım.niyetler halis olursa herşey iyi yola gider.selametle

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞİM
EVET HER İKİSİNİDE KAZANMAK KOLAYDIR.
ÇÜNKÜSÜNÜ SORACAKSIN, SEN SORMADAN BEN SÖYLÜYORUM.

ÇÜNKÜ ALLAH C.C. BİZİM HANGİ YÖNDE GİDERSEK GİDELİM ÖNÜMÜZÜ AÇACAĞINI SÖYLÜYOR.
YANİ İBADET VE TAATLE UĞRAŞIRSAK O YOLU AÇIP KENDİSİNİN RAHMETİNİ KAZANMAMIZI SAĞLAYACAK,
YOK EĞER KÜFÜR YOLUNDA GİDERSEKTE O YOLU SONUNA KADAR AÇACAK VE CEHENNEMİN KAZANILMASINI SAĞLAYCAK.
ALLAH CÜMLEMİZİ KENDİSİNİN RIZASINI KAZANMAYA ÇALIŞAN VE SONUÇTADA KAZANAN KULLARINDAN EYLESİN.

K.S.E.O.

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum kardeslerım . ustad bedıuzzaman hazretlerının bı sozu va r. cennet ucuz degıl cehennem luzumsuz degıl . ama bence kul kul oldugunun farkına varıp hıclıgının bılıncıne ererse ozamnan rızayı ılahıyı kazanmıs olur .yanı bıkere sunu bılmelıyız varlıgımız butun varlıkjların sahıbı oolan yuce yaratıcının kudretıyoledırkı o olmasa bız bırhıcız. bunu bılecek musluman .bunu bılırse bır hıc ıken var olmanın ne kadar buyuk bır nımet oıldugunun suuruna da erecek . ve bu nımetın sahıbı olan allaha sukur daıresı cercevesınde ıtaatte bulunacak. ve bılecekkkı benı bır hıc ıken yaratan varlşık ruhunu kabımıze ufleyıp hayatı veren allahtır. ve bır mucıt bıle yaptıgı makıneye cesıtlı gorevler yuklemıstır.yasaklarda tabıkı .ornegın camasır yıkaması ıcın uretılen bır camasır makınesı gorevının dosına cıkıp bulasık yıkamaya kalkarsa butun donanımnları ıflas eder.ve hurdaya doner . telef olu yanı. sımdı ALLAHU TEALA INSANI YARATIRKENDE CESITLI GOREVLENDIRMELER UZERINE YARATMISTIR.sı o gorevlerın dısına cıkıp baska baska ısler ıcın kullanırsanız varlıgın sahıbının kalbınıze ufledıgı hayatı . telef olursunuz. bunu bılıp bu suur ıstıkametınde ılerlıyen bır kısı ıcın cennet kolaydır . ama bu suura ermek cokda kolay degıl tabıukı.butun benlıklerden sıyrılıp kullugun ruhuna bulanmak cokda kolay degıl kardeslerım .hemde hıc degıl .banada sankı cehennemı kazanmak daha kolay gıbı gelıyor.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

s.a "ne cehennem kaygısı ne cennet arzusu mühim olan yalnızca ve yalnızca Allah'ın rızası...."cehennemi kazanmak kolay evet çünkü insan insanlığını ve kulluğunu unutursa kolay cehennemi kazanmak..ama kulluğunun esasında sultanlığı olduğunu farkederse de cenneti kazanmak kolay.ümitvar olunuz.Allah'ın rızasını ümit ediniz.
Allah'ın razı olduğu kullarından olma ümidyle.Allah'a emanet olun.B)B)B)B)B)

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

marziye yazdı:
selamunaleyküm.bencede her ikiside kolay cenneti kazanmak da çok kolaydır Allahın raızasını resulünü severek kazanırız.resulünün şefaatini de onun sünnetlerine uyarak çokmu zor sünnetleri yapmak en basitidir yemeğe tuzla başlamak.cehennemde çok kolaydır.tercih bizlere kalmıştır arkadaşlar hangisini daha çok istiyorsak ona göre davranalım.niyetler halis olursa herşey iyi yola gider.selametle
s.a kardeşim cennete layık görülüp müjdelenen on sahabe var hayatlarına baktığımız zaman bizim halimiz içler acısı biz onlatın binde biri olamayız

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

orası öyle ama hiçbir zaman ümidimizi yitirmemeliyiz onlar gibi olmaya çabalamalıyız zaten kuru kuruya hiçbirşey olmaz mücadele verip elinden geleni yapıp Allaha dua edebilirsin cenentle mükafatlandırılmak için.selametle

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun tabiki bu sadece onları sevyesine erişenler cennete girecek anlamında söylemedim allah rahman ve rahimdir cenneti kazanmak için dünyadayız allah yardımcımız olsun

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Evet dışarısı günah dolu nereye baksak günah kaynıyo. elimizde olmadan da günaha girebiliyoruz bunun içinde tövbe istiğfarı unutmayalım.

"Rabbim bilmeyerek işlediğimiz günahlardan bizleri hesaba çekme(Amin)"

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

dışarısı günah batağı ama bunun içinde öyle güzel mekanlar varki gerek camilerde hocalarımız gerk cemeatler öyle güzel sohbet halkaları oluşturuluyor ki ben konyadayım ve bunlardan elimden geldiği kadar faydalandım allah herkese nasip etsin

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Sizi burda da şahit tutuyorum,Mahşerde Şahidim olun.

Kişi sevdiğiyle beraberdir demiş Resulullah a.s. o söylemişse ne bir yalan vardır nede başka bişi

Ben Allahı seven Allah dostlarını seviyorum. Onların çağlar boyu gelen nasihatlarından ve gönül pınarlarından akan rahmet damlalarından faydalanmaya çalışıyorum. Allahıma şükür ne ondan başkasına secde ettim nede Allahtan başka ilah tanıyorum dedim, ne kitap kuran değildir dedim, ne Peygamberi inkar ettim.(Rabbim şaşırtmasın) elimden geldiği kadar günahlardan uzak durmaya çalışıyorum ibadetleri yapmaya çalışıyorum. Günahlarımda Rabbimin merhametine sığınıyorum. Çünkü onun merhametinden şeytan bile ümitlenecek. ben ne de bir şeytanım ben niye ümitlenmeyeyim.

onun için diyorum ki Resulullahın söylediği söz Rabbul Aleminin sözüdür. Ondandır ki ben Allahı, Resulunu ve onların dostlarını seviyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt