Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TARİH BİLGİMİZ NASIL? (1 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
Arkadaşlar şimdi yakın tarihimizi ne kadar biliyoruz, onu irdelemek istiyorum.
ilk konuyu ben seçmek istiyorum.

HARF DEVRİMİ VE KAZANDIRDIKLARI YADA KAYBETTİRDİKLERİ NELERDİR.

K.S.E.O.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TARİH BİLGİMİZ NASIL?

şunu kaybettirdi dilin değişti Türkçe farklılaştırıldı gerçek Türkçe özlüğünden arındırıldı... geniş anlamlara sahip gittikçede bozulan bir dil ortaya çıktı... ben şuna inanıyorum ki osmanlı Türkçesi şuan kullanılsaydı Dünyada en etkili dil ingilizce değil osmanlı Türkçesi olurdu... işte bunları kazandırdı bunları kaybettirdi...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

muhammed kutsal yazdı:
şunu kaybettirdi dilin değişti Türkçe farklılaştırıldı gerçek Türkçe özlüğünden arındırıldı... geniş anlamlara sahip gittikçede bozulan bir dil ortaya çıktı... ben şuna inanıyorum ki osmanlı Türkçesi şuan kullanılsaydı Dünyada en etkili dil ingilizce değil osmanlı Türkçesi olurdu... işte bunları kazandırdı bunları kaybettirdi...

O ZAMAN KAZANDIRDIĞI BİR ŞEY YOK, KAYBETTİRDİĞİ ÇOK.
FİKİRLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DEVAM İNŞALLAH.
BAKALIM DİĞER ARKADAŞLAR NE DÜŞÜNÜYOR.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.a. kısaca söyleyeyim bütün entellektüel birikimimiz ,dini bilimsel vs. çalışmalarımız bir andarafa kalktı.bunların üzerlerine yeni binalar inşaa edilemedi.değişiklikten bir - iki nesil sonra tamamen eski dil unutuldu.
kardeşim ne kazandırdı ne kaybettirdi bir tarafa.o uzuzn uzun konuşulur tartışılırda peki dilimizi şu an ne kadar muhafaza edebiliyoruz.günlük yaşantımızı kaç kelimeyle geçiştiriyoruz.karşımızdaki insanla aynı dili konuştuğumuz halde anlayabiliyormuyuz.bunlarda ayrı bir tartışma konusu.karşındaki insanı anlamadığın sürece onunla ortak bir noktada buluşamazsın.çatışmadan kurtulamazsın

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
S.a. kısaca söyleyeyim bütün entellektüel birikimimiz ,dini bilimsel vs. çalışmalarımız bir andarafa kalktı.bunların üzerlerine yeni binalar inşaa edilemedi.değişiklikten bir - iki nesil sonra tamamen eski dil unutuldu.
kardeşim ne kazandırdı ne kaybettirdi bir tarafa.o uzuzn uzun konuşulur tartışılırda peki dilimizi şu an ne kadar muhafaza edebiliyoruz.günlük yaşantımızı kaç kelimeyle geçiştiriyoruz.karşımızdaki insanla aynı dili konuştuğumuz halde anlayabiliyormuyuz.bunlarda ayrı bir tartışma konusu.karşındaki insanı anlamadığın sürece onunla ortak bir noktada buluşamazsın.çatışmadan kurtulamazsın

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM,
TABİ SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ, ESAS TAHRİBATLARINDAN BAŞKA, KİMSENİN GÖREMEDİĞİ VEYA GÖRMEK İSTEMEDİĞİ TARAFLARINIDA HATIRLATMIŞSINIZ.
ALLAH RAZI OLSUN, GERÇEKTEN GÜNDELİK DİLİMİZDE, TABELALARIMIZDA V.S. DİLİMİZİ KOMPLE KAYBETTİK.
DAHA ÖNCE BİRKAÇ YERDEDE YAZDIĞIM GİBİ , BEN DİYORUM Kİ; BU ÜLKEDE "BİR GECEDE ALİMLER CAHİL, CAHİLLER ALİM OLDULAR."
K.S.E.O.

A l i

Kayıtlı Kullanıcı

Eger harf devrimi olmasaydi simdi Türkiye nüfusunun %95 i ömründe bir kere Kuran-ı Kerim i okumustu. yanlişsam düzeltin lütfen.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
İSTERSENİZ BİRDE KILIK KIYAFT DEVRİMİNİ İRDELEYELİM. NE DERSİNİZ.
HADİ BAKALIM KİM NE DİYORMUŞ
K.S.E.O

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

A.S.BU DEVRİMLE İLGİLİ KİM NE DEMİŞ BİLMİYORUM AMA BEN ORTADA GEZENLERE BAKINCA BUNU YAPANLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM.GÖBEK AÇIKTA,HATTA ARTIK MİNİ ETEK BİLE GİYMİYORLAR,KAZAK BİRAZ UZUN OLDU MU ALTINA ÇORAP TAMAMDIR.ÖYLE KIYAFETLER VARKİ BEN EVDE KENDİ BAŞIMA GİYMEM.O KADAR REZALET BİR DURUM VAR ORTADA.MEVCUDA BAKINCA ALLAH ISLAH ETSİN DİYORUM.A.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
EVET ABLAM,
SÖYLEDİKLERİNİZİN EKSİĞİ VAR, FAZLASI YOK.
MAALESEF BU SÖYLEDİKLERİMİZ, 600 KÜSÜR YIL İSLAMIN BAYRAKTARLIĞINI YAPMIŞ, HİLAFET MAKAMI OSMANLI TOPRAKLARINDA OLUYOR.
BU TOPRAKLAR Kİ, FRANSADA DANS İCAD EDİLDİĞİNDE ,ORAYA HEMEN BİR ELÇİ GÖNDERİP, BU İŞTEN VAZGEÇİN YOKSA BEN ORDUMLA GELİP SİZİ BU İŞTEN VAZGEÇİRMESİNİ BİLİRİM DİYEN PADİŞAHLARIN İDARE ETTİĞİ BİR İMPARATORLK.
BU OLAYDAN SONRA FRANSADA 100 YIL DANS YASAKLANMIŞ.
AMA ŞİMDİ ONLAR BELKİ BİZE BAKIP BU KADAR DA OLMAZKİ CANIM, HER ŞEYİN BİR YERİ ZAMANI VAR DİYORALRDIR.
EEEE BOYNUZ KULAĞI GEÇERMİŞ YA. BİZDE HADDİ AŞMA NOKTASINDA EN BAŞLARDAYIZ.
AMA BİZİM İÇİN GÜZEL OLAN YENİ NESİL BUNLARI BİLİYOR ARTIK, EN AZINDAN BİLEN BİRİLERİ VAR. TABİ HEPSİ DEĞİL AMA, ODA OLACAK İNŞALLAH
K.S.E.O

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

MUHAMMET ABİM AMAN ABİ BANA TARİHTEN BAHSETME.BEN BU DERSTEN GEÇENE KADAR AKLA KARAYI ŞEÇTİM.:D:D ALLAHTAN AÇIKÖĞRETİMDE YOK ÖMRÜM BOYUNCA OKURDUM ARTIK:D:D

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:
MUHAMMET ABİM AMAN ABİ BANA TARİHTEN BAHSETME.BEN BU DERSTEN GEÇENE KADAR AKLA KARAYI ŞEÇTİM.:D:D ALLAHTAN AÇIKÖĞRETİMDE YOK ÖMRÜM BOYUNCA OKURDUM ARTIK:D:D

s.a. ablam,
Tarihten bahsetmeyelim diyorsun, ama unutmaki tarihimizi bilmek zorundayız. Aksi taktirde geleceğimizi şekillendiremeyiz, o zaman ne olur geleceğimizi bizim yerimize ehil olmayan başakaları şekillendirir.
Ondan sonra bizde kendi kendimizi yerlere vururuz ki, ama bu başörtüsü porblemi nerden çıktı, aman ben müslümanım neden kuran öğrenmem bazı kişilerin iki dudağı arasından çıkacak izinle oluyor (daha bir sürü varda güncel olduğu için bunları yazdım) deriz.
Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için herkes tarihini sağlam ve önyargısız öğrenmek zorundadır. Unutma ders geçmek için değil, geleceğimizi şekillendirmek için tarihi bileceğiz ve tarihten ders alacağız.
Hem bak çok önemli bir şey geldi aklıma
Rabbimiz Kuranı Kerimde geçmiş kavim ve peygamberlerin hayatlarını anlatıyor, bazılarınıda defalarca anlatıyor. Ne demek bu onlardan ders alalım diye, ders geçmek için değil kardeşim:):):)
k.s.e.o.

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm .çok güzel bir forum konusu Allah razı olsun ama pek itibar görmemiş anlaşılan.sanırım bu tarihi okulda sevilmeyen bir ders olarak görmemizden kaynaklanıyor.halbuki tarih biziz geleceğimiz aslında.harf ve kıyafet devriminin artısı ve eksisini sormuşsunuz.harf devrimi kesinlikle dilimizin zenginlliğini aldı ve fakirleştirdi.şimdilerde ise fakir bile değil kayboldu.kıyafet devrimi ise öz benliğimizi aldı.önceleri 23 nisanlarda milli kıyafetler giyilir bir vesileyle hatırlanırdı şimdilerde oda kayboldu.bu manada milli kıyafetlerini koruyan insanları takdir ediyorummesela japonlar hala kimonolarını her yerde ve hatta filmlerinde kullanıyorlar.biz ise utanıyoruz.rabbim yardımcımız olsun .özümüze döndürsün.tarihimizi irdeleyip araştırıp tartışmayı nasip etsin.Allaha emanet olun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

metfamu yazdı:
selamün aleyküm .çok güzel bir forum konusu Allah razı olsun ama pek itibar görmemiş anlaşılan.sanırım bu tarihi okulda sevilmeyen bir ders olarak görmemizden kaynaklanıyor.halbuki tarih biziz geleceğimiz aslında.harf ve kıyafet devriminin artısı ve eksisini sormuşsunuz.harf devrimi kesinlikle dilimizin zenginlliğini aldı ve fakirleştirdi.şimdilerde ise fakir bile değil kayboldu.kıyafet devrimi ise öz benliğimizi aldı.önceleri 23 nisanlarda milli kıyafetler giyilir bir vesileyle hatırlanırdı şimdilerde oda kayboldu.bu manada milli kıyafetlerini koruyan insanları takdir ediyorummesela japonlar hala kimonolarını her yerde ve hatta filmlerinde kullanıyorlar.biz ise utanıyoruz.rabbim yardımcımız olsun .özümüze döndürsün.tarihimizi irdeleyip araştırıp tartışmayı nasip etsin.Allaha emanet olun

a.s.
ALLAH c.c. senden razı olsun. Dediğin gibi forum çok güzel temennilerle açıld, ama hakkettiği değeri pek göremedi. Benimde işlerim biraz yoğun olunca bende ilgilenemedim.
Ama sizler gibi bu konuya hassasiyet gösteren kareşlerimizin katkısı ile inşallah güzel paylaşımlar çıkacaktır.
Evet harf devrimi ve kılık kıyafet devrimi maalesef bizden çok şey alıp görütmüştür. Herle ki yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferinide bu anlamda değerlendirmeye çalıştığımız zaman konunun ne kadar vahim olduğu daha iyi anlaşılır.
Mesela o kurtuluş gününde , ırk, renk, kıyafet ayrımı yapılmadan topyekün bir kurtuluş savaşı verilmişken, muhtemelen şimdiki kutlamalarda bir çok kadınımız başörtüsü kamusal alana giremeyeceği için kutlamalara katılamamıştır.
Neyse yarın devam ederim inş.
k.s.e.o

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm abicim.rabbim işlerinizi rast getirsin .siz yine yorumlarınızla ,bilgilerinizle bi başlayın bizde arkanızdan yürümeye çalışalım.tarihi bilgiler her zaman dikkatimi çekmiştir.tarihimi öğrenmek,tartışmak isterim.bu potansiyele sahipsiniz.buyrun beyin fırtınasına. B) allaha emanet olun.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt