Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tanrıya inanmanın bilimsel kanıtı (1 Kullanıcı)

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan beyni "tanrı'ya inanmak için programlanmış"...

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale Üniversitesi tarafından yapılan ve dünyanın en saygın bilim dergisi New Scientist'ta yayınlanan bir araştırmaya göre insan beyni "tanrı'ya inanmak için programlanmış"...

Bebekler ve çocuklar arasında yapılan araştırmaya göre, insan beyninin doğasında tanrıya ya da bir yaratıcıya inanmak var. Beyin "neden ve sonuçla" çalışıyor.
Beyin, "beyin ile ruhun" birbirinden ayrı olduğunu düşünmek için programlı.. Bu da "hayali arkadaşlar" edinmeye veya "tanrıya ve dinlere inanmamıza" neden oluyor...

Araştırmaya göre, hiçbir din eğitimi almamış 6-7 yaşında çocuklar bile dünyadaki herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyor.

Taşların, nehirlerin veya kuşların yaratılmasının bir nedeni olduğunu düşünüyor.

Darwinci uzmanlara göre bunun nedeni de yine "doğal seleksiyonda" saklı. İnsanlar tarih boyunca belirli bir tanrı inancına sahip oldu. Bu inanca sahip olan atalarımız da, kendi inançlarına inanan insanlarla bir araya gelerek grup kuruyordu. Böylece avlanmak, beslenmek ve korunmak daha kolay oluyordu.

Yani inanmak hayatta kalma olasılığını artırıyordu. Böylece "inanmaya ihtiyaç duymak veya inanmak" genlerimize işlemiş ya da içgüdüsel olabiliyor.

YÜCE YARADANIM HERŞEYİ DÜŞÜNEREK YARATMIŞTIR.HAMDU SENALAR OLSUN YÜCE RABBİMİZE.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abi.ama tanrı yazmayın.günah.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Helal olsun İNCİNUR kardeşime,9 yaşında akıl feraseti ile Oda biliyorki Allah Tealanın << İster beni Allah diye isterseniz Rahman diye çağırın >> dediğini,Oda biliyor Esma ül-Hüsnada 99 yüce isim varda,birinin adı Tanrı DEĞİL,Oda biliyor,dünyada kai bütün kafirler kendi inançlarında Hep Kur-an 'ı kerim içinde olmayan ,GOD,BUDHA,gibi isimler kullanıyorlar,yahu bizim milletimize ne oluyor ki,bir kere açıpta Yüce Kelamı içinde Kendilerini yaratan Hak Telanın isimlerini okumazlarda dünyadaki diğer kafirler gibi,acaip acaip isimler koyarlar,kardeşim senin Tanrı dediğini 2000 sene evvel puta tapan Türk atalarımız,taptıklarına derlermiş,Gök tanrısı,güneş tanrısı falan filan,anlamadığım hala ne diye onların bu kültürünü devam ettirmeye çalışıyorsunuz.
Seni yaratanın ismi şerifleri ve sıfatlarının isimleri arasında TANRI diye birşey yok,tanrı demekle onun yaratıcı olduğunu ispat etmeye çalışıyorsanız,ya arapça HALIK diyin yada türkçe YARATICI diyin,bu Tanrı demekte ne oluyor.Bunu ülkemize cahil Profösörler hep aşıladılar,Allah tealanın hesabı çok çetin olacak çookkkkkkkk.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
İnsan beyni "tanrı'ya inanmak için programlanmış"...

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale Üniversitesi tarafından yapılan ve dünyanın en saygın bilim dergisi New Scientist'ta yayınlanan bir araştırmaya göre insan beyni "tanrı'ya inanmak için programlanmış"...

Bebekler ve çocuklar arasında yapılan araştırmaya göre, insan beyninin doğasında tanrıya ya da bir yaratıcıya inanmak var. Beyin "neden ve sonuçla" çalışıyor.
Beyin, "beyin ile ruhun" birbirinden ayrı olduğunu düşünmek için programlı.. Bu da "hayali arkadaşlar" edinmeye veya "tanrıya ve dinlere inanmamıza" neden oluyor...

Araştırmaya göre, hiçbir din eğitimi almamış 6-7 yaşında çocuklar bile dünyadaki herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyor.

Taşların, nehirlerin veya kuşların yaratılmasının bir nedeni olduğunu düşünüyor.

Darwinci uzmanlara göre bunun nedeni de yine "doğal seleksiyonda" saklı. İnsanlar tarih boyunca belirli bir tanrı inancına sahip oldu. Bu inanca sahip olan atalarımız da, kendi inançlarına inanan insanlarla bir araya gelerek grup kuruyordu. Böylece avlanmak, beslenmek ve korunmak daha kolay oluyordu.

Yani inanmak hayatta kalma olasılığını artırıyordu. Böylece "inanmaya ihtiyaç duymak veya inanmak" genlerimize işlemiş ya da içgüdüsel olabiliyor.

YÜCE YARADANIM HERŞEYİ DÜŞÜNEREK YARATMIŞTIR.HAMDU SENALAR OLSUN YÜCE RABBİMİZE.

Ne düşünmesi kardeşim???Allahü teala böyle şeylerden münezzehdir(Uzaktır).Allahü teala da düşünme varsa düşüncesizlikte olması lazım gelir bu da kusurdur.Cenab-ı Hak bütün kusurlardan münezzehdir.Yazılarımıza dikkat edelim lütfen..Selametle..

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşım olmuş bence eksik aramaktan çok temaya bakalım.Yanlış anlamaya yol açmayayım eksik arıyorsunuz demek istemiyorum,tabiki müslümanın müslümanı uyarması güzel ve gerekli bir şey ama anlatmaya çalıştığı temayı kapatacak şekilde olmuş sanki???

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Güzel bir paylaşım olmuş bence eksik aramaktan çok temaya bakalım.Yanlış anlamaya yol açmayayım eksik arıyorsunuz demek istemiyorum,tabiki müslümanın müslümanı uyarması güzel ve gerekli bir şey ama anlatmaya çalıştığı temayı kapatacak şekilde olmuş sanki???

Eksik aramak değil hanım ablacım.Cephede gaflette hainlikte aynı şeydir.İman kelime-i şehadeti dilin ikrarı kalbin tasdik etmesiyle hasıl olur.Aynı şekilde bir cümleyle uçar gider.Bu yazıyı okuyan kardeşlerimizden sizin kadar ilim sahibi olmayanları olabilir,onların durumu gözönünde bulundurularak hem itikadın hatırlatılması hem de tehlikeli sözlere karşı din kardeşlerimizi uyarmak gaye olmuştur.Selametle kalın..

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı

Eksik aramak değil hanım ablacım.Cephede gaflette hainlikte aynı şeydir.İman kelime-i şehadeti dilin ikrarı kalbin tasdik etmesiyle hasıl olur.Aynı şekilde bir cümleyle uçar gider.Bu yazıyı okuyan kardeşlerimizden sizin kadar ilim sahibi olmayanları olabilir,onların durumu gözönünde bulundurularak hem itikadın hatırlatılması hem de tehlikeli sözlere karşı din kardeşlerimizi uyarmak gaye olmuştur.Selametle kalın..

Zaten belirttim eksik arıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın lütfen ve dediğim gibi uyarmak güzel vede gerekli.Ama kardeşimizde bir katkıda bulunmak istemiş hani (çok güzel demişsin ama şunlarıda yazarken dikkat et öyle değil şöyle)dense önce teşekkür sonra uyarı olsa daha teşvik edici olur kanısındayım.Birde ben hiç hemde hiç ilim sahibi değil kara cahilim, kendimi böyle görüyorum dinim konusunda,ben kim ilim sahibi kim,ama araştırıp öğreniyorum inşallah...SELAM VE DUA İLE

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Tanrı kelimesi yanlış bir kullanım olmuş.dua ile

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Zaten belirttim eksik arıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın lütfen ve dediğim gibi uyarmak güzel vede gerekli.Ama kardeşimizde bir katkıda bulunmak istemiş hani (çok güzel demişsin ama şunlarıda yazarken dikkat et öyle değil şöyle)dense önce teşekkür sonra uyarı olsa daha teşvik edici olur kanısındayım.Birde ben hiç hemde hiç ilim sahibi değil kara cahilim, kendimi böyle görüyorum dinim konusunda,ben kim ilim sahibi kim,ama araştırıp öğreniyorum inşallah...SELAM VE DUA İLE

Peki ablacım.Ben yanlış anladım.Maşallahü teala bilmiyorum demek ilmin yarısıdır buyurulmuş.İnşallahü teala hayırlı ve faydalı ilim öğrenmenizi Cenab-ı Hak ihsan eder.Selametle kalın.

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
YÜCE YARADANIM HERŞEYİ DÜŞÜNEREK YARATMIŞTIR.HAMDU SENALAR OLSUN YÜCE RABBİMİZE

esselamü aleyküm güzel bi paylaşımdı emeğinize yüreğinize sağlık olsun inşALLAH​

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
güzel bır paylaşım
fakatı var
tanrı kelımesı olmamalı
ne yazık kı okul kıtaplarında bıle mıllı eğıtımın verdığı kıtaplarda tanrı kelımesı gecıyor
ben okurken cocuklara düzelltırıyorum
elımden geldığınce tabıı
allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt