Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tahrik & Taciz Meselesi (1 Kullanıcı)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Hadım Yasası ile ilgili basında yer alan açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. Çeker şöyle konuştu:

“Yanlış bir noktaya çekildi. Ben bu olayda tecavüz kelimesini kullanmadım. Tacizi kullandım. Tacizle ilgili olarak söyledim. Bu konuda da olayın merkezinde odağında kadın vardır da demedim. Bunu bir düzeltelim…

Benim dediğim şudur. Eğer kadın tacize uğramışsa, kadın bu hususta tahrik edecek şekilde dekolte giyindiği ve tahrik ettiği için bu başına geldiyse burada kabahat sadece erkekte değil, kabahata kadın da ortaktır dedim. Fakat kadın vakur bir şekilde haraket ettiyse, dekolte giyinmemiş buna rağmen erkek tarafından taciz edildiyse burada yüzde yüz suçlu erkektir dedim”.

Kadının doğrudan suçlu olduğunu söylemediğini vurgulayan Çeker şunları şunları söyledi:
“Hadım etme cezasının İslam’da bir yeri yoktur. Bu cezayı söz konusu yapmadan önce bu noktaya nasıl geldik. Bunun sebepleri üzerinde duralım. Önce sebepleri ortadan kaldırmaya çalışalım dedim. Bu noktada da çok yaygın şekilde hatta bir milli politika halinde ahlak eğitimine ağırlık verelim dedim. Burada özellikle sarkıntılığı özendiren, tacizi teşvik eden görsel yayınlar varsa onları da yasaklayalım dedim. Bütün bu eğitim ve tedbirlere rağmen erkek tutarda birisini taciz edecek olursa ona da cezası verilmelidir. Burada kadın suçludur demedim ben. Kadın tahrik edici davranmışsa burada hem tahrik eden hem taciz eden suçta ortaktırlar dedim.”

Basına yaptığı açıklamanın tecavüz olarak yansıtıldığının sorulması üzerine Prof. Dr. Çeker, “Tecavüz kelimesini ben kullanmadım. Taciz lafını kullandım. Hadım Yasası’dan ben taciz ve sarkıntılığı anladım. Bu noktada kadın tarafından bir tahrik varsa, erkek de tahrike kapılarak yaptıysa yüzde 50 yüzde 50 suçludur dedim.” şeklinde konuştu.

DOĞRU SÖYLEYENE BİR ŞEY DENMEMESİ LAZIM

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın açıklamalarını da değerlendiren Prof. Dr. Çeker, “Bu tip açıklamaların sağa sola çekileceği normaldir. Her haberde bunu beklerim. Fakat olay ilan edildiği ve anlaşıldığı gibi değil. Olay benim size açıkladığım gibidir. Haklıyım ve doğru söylüyorum. Doğru söyleyene de bir şey denmemesi lazım” şeklinde konuştu.

Tolga YANIK – KONYA – DHA

KAYNAK

TEK1

Kayıtlı Kullanıcı
Artık bayanlarımız sözde çağdaşlık adı altında açmadık yerlerini bırakmadılar biz erkeklerden bile daha açık geziyolar bu bir gerçek. Kendini sergileyen kadında ona bu sebepten dolayı en ufak bir laf atan erkek te bence aynı aşşağılıktadır. Dinimizde kadının da erkeğin de nasıl giyinmesi nasıl davranması gerektiği söyleniyorsa bunların bir sebebi olduğu muhakkaktır. Sonuçta kadının erkeğe, erkeğin de kadına karşı bir ilgisi varsa bu insanın yaratılışından gelen bir içgüdüdür. Fakat;

Bu bir irade meselesidir, insanın günahı,haramı iyi bilip bilmemesidir. Bu bilgilerin yada bilgisizliklerin sonucunda olanlar aşikardır. Bu suçlu bu suçsuz demek aslında suçu meşrulaştırıyor. Bu yüzden suçun üstüne gidilmesi lazım.

Bence kimin suçlu olduğunu fikrimce söylemek istiyorum.

Bunun bir kadın yada bir erkek olması durumu hiç değiştirmez. Sözde tahrik varsa ne kadar olursa olsun. Bu durumda tahrik olduğunu düşünen ve bu durumda davranış sergileyen kişi suçludur.

Sonuçta bir kuyumcuda eğer içinde sahibi yoksa altınları çalmak suçsa ve sahibi yoktu gitmeseymiş beni bu durum suça itti gibi bir laf söylemek nasıl mantıksızsa, bu durumda o kadar mantıksızdır. Taciz eden, altını çalan kişiden farksızdır suçta mesuliyette onundur fikrimce.

Uzun bir yazı oldu, yanlışlarım varsa affola. Allah hepimize akıl fikir versin, yolundan ayrılıpta sapanlardan eylemesin. AMİN!

TEK1

Kayıtlı Kullanıcı
Madem kuyumcu gidicek işi var kapıyı kilitleyip işini sağlama alsaydı demeyin. Çünkü ne cevap vericem bilmiyorum. Yorumumu yazdıktan sonra kendim de şaşırdım, neresinden tusan elinde kalıyor bu konu. Daha mantıklı cevaplar bekliyorum :)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu haberi çarpıttılar..

"kendileride biliyor ama işlerine gelmiyor sanırım..."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt