Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

T a n ı ş m a k... (1 Kullanıcı)

Mekkavi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ibrahimbeser.com

Esselâmu aleykum
B i s m i l l â h i r r a h m a n i r r a h i m

Konu : T a n ı ş m a
Ben aranıza yeni katılan Mekkavi isimli üyeyim.

Bu sitede görevli değerli yöneticiler, konu açan yazarlar, misafirler ve ziyaretçiler herkesi tekrar Selamlıyorum.

Âlemleri yaratıp, var eden her şeyin rabbi olan Yüce Allah’a hamd ediyorum, sena ediyorum ve daima şükrediyorum. Selâtım ve selâmım ömrü boyunca insanlara, Cenabı Allah’ın kanunlarını ve hükümlerini tebliğ eden öğreten doğru yola davet eden Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v.’in üzerine olsun.

Hiçbir mazeretim olmadığı halde köşeme çekilerek bildiklerimle beraber ahirete intikâl etmek istemedim. İslâm dini konusunda ne biliyorsam, ne okuduysam, okullarda ne öğrendiysem bunları sizlerle ve site okuyucuları ile paylaşmak istiyorum.

Allah’u Teâlâ’nın izniyle yazılarım okunursa ve uygulanırsa yararlı olacağına inanıyorum. Halen aynı isim altında diğer bazı sitelere de mesajlarımı göndermeye devam ediyorum.

Yazılarımda yanlışım olursa, lütfen bu yanlışı bana bildiriniz.. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi ve mağfireti üzerinize olsun. Hoşça kalın.

Faydul kadir hadisi şerif eseri ile ilgili açıklama :
Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v.’in Hadisi şeriflerini içeren aslı Arapça olan Camiüssağir hadisi şerif eserinin müellifi İslâm alimlerinden hadis hafızı Celâleddin Abdurrahman Essüyuti’ye aittir. (rahimahullah)

Hafız Celâleddin Abdurrahman Essüyuti’nin Eserindeki hadisi şeriflerin açıklamalarını yaparak Faydul kadir adını verdiği altı ciltlik Arapça eserin müellifi ise İslâm alimlerinden Abdurrauf Elmenavi’dir. (rahimahullah)

Allah (c.c.) onlardan razı olsun ve ilimlerinden istifade etmemizi nasip etsin.
Arapça aslının baskı tarihi 1972 Milâdi 1391 Hicri

10. 031 adet hadisi şerifi içeren altı ciltlik Faydul kadir hadisi şerif eserinden (Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellem) Başlığı altında Sahih olan hadislerden 700 adedi Türkçe ye çevrilmiştir.

Yukarıda konusu edilen 6 ciltlik Faydul Kadir hadis eserinden 700 sahih hadisi şerifin Türkçe çevirisini, yeri gelince Âyeti kerimeler ile birlikte sizlerle inşa’Allah paylaşacağım.

Cenabı Allah müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzelliklerini nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v.’e Cennette komşu eylesin.

Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt