Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Susturan an, ruhma seslenen hicran! (1 Kullanıcı)

Mustafa Cilasun

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Akıp gider zaman
Ömür sayfalarında anlamlaşır ibret sunan
Aklın ve vicdanın cevaz verdiği heyecan
Umutla yol alan, vefasını aşkta bulan
Sadakat ikliminde şikayeti unutan
Halin demiyle ağlatan

Ne hüzün devadır
Ne şevkten yoksun kalmak vuslattır
İnsan aklı ve iradesiyle anlamlaşan figandır
Mizan için fırsattır,araf için gamdır
Bekleyen zamanın umutlarında ki feryattır
Zafiyetleri olacaktır,nihaeyeti eftaldir

Tövbet etmek haktır
Yaratan adına teslim edilen cenahtır
İradesi ve aklı için en ulvi umut ve kanaattir
Fikretmeye malik olan için şarttır
Yoksa bigane kalmak ne müthiş azaptır
İnsan kul olmak adına ihsandır

Aşktan söz ederler
Nefsin ilgasında nefeslenmeyi fırsat bilirler
Ruhun ve kalbin hicranından kal etmezler
Firkaete duçar olan sevdayı ne bilirler
Harın eşiğinde heyecan için inlerler
Neticesinde bitap olup kederlenirler

Akıl, aşkın şavkında ki ardır
Kalbin nazarında ki edeb-i sevdadır
Hak ve hakikatin umutlarında ki yegane farktır
İrade sahibine teslim edilen sanattır
Farkı fark ettiren izanın ramıdır
Ruhun sürur turabıdır

İnsan fikrettikçe ikbaldir
Okuduğu, kal ettiğinden ziyadesiyle çok olmalıdır
İdrake nail olmadan yazmaktan kaçınmalıdır
Şakliyet için çabalamamalıdır
Kabrin sessizliğinden asla korkmamalıdır
Umutlarını ruhunun aktiyle muvazene yapmalıdır

Göçüp gidenden geriye ne kalır
En yakınları dahi bir müddet sonra unutacaktır
Yıllara sari yüreğinde taşıdığı hicran ne yapacaktır
Hüzün dahi kal etmesine fırsat tanımayacaktır
Göçüp giden saklı zaman bir bir anlatacaktır
Yazılan ne varsa önümüze çıkacaktır
Aşk, halin demi olmadan
Asla ruhi manada anlaşılmayacaktır

Mustafa CİLASUN

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum..
Yani hangi satiriniza, hangi sozunuze takilip kaldigimi sasirdim Mustafa Hocam..

Aşk, halin demi olmadan

Ama bu satirlar beni en cok buyulen satirlar oldu galiba.. Yasiniza -ki babamdan bile 14 yas buyuksunuz- ve bilginize ve tabii ki duygulariniza soylenecek hicbir sey yok..

Bence kendini cok coook asmis siirler. Genelde bu bolume fazla ragbet yok. Fakat ben sizin bikmadan usanmadan yazmanizi da cok takdir ettim. Cunku ben bile bir tane yazip, ilgi olmayinca kendime sakladim siirlerimi.
Simdi bir kitap yazip bitirdim, cikarsa insallah ben gonderdikten sonra...
Okumak nasip olurda, benim toy duygularimda anlar, o degerli yorumlarinizi eksik etmezsiniz.

Kaleminize ve yureginize saglik.. :)

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
kıtabını merak etıım acıkcası bende yazarım bazen eser bana kalemımden dokulur bı ıkı satır ama sıır degl:)kendı adıma hıc yayınlamdım ama kardesım yada arkadslarım yayınladı begnıldı ama kıtap yazmak kadr cesaretm yok halen:)tebrk ederm
Şiir de cok guzel masALLAH ne ınce dusunlulen sozler satrlar var

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
kıtabını merak etıım acıkcası bende yazarım bazen eser bana kalemımden dokulur bı ıkı satır ama sıır degl:)kendı adıma hıc yayınlamdım ama kardesım yada arkadslarım yayınladı begnıldı ama kıtap yazmak kadr cesaretm yok halen:)tebrk ederm

Yalniz ablacim.. bu benim siirim degil :) Benim de var ama, bu Mustafa Cilasun'a aittir. Soyledikleriniz icind tesekkur ederim. Ne guzel, yazmaniz ve boyle seylerle ilgili olmaniz.. Ben niyyet ettim, iki aya kadarda World'de bitirip gonderiyorum. Cikarsa ismimi ve kitap ismini soylerim okursun.. Ilgine tesekkurler (:) Cok sevindirdin bu garibani..:)

Mustafa Cilasun

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamun aleykum..
Yani hangi satiriniza, hangi sozunuze takilip kaldigimi sasirdim Mustafa Hocam..

Aşk, halin demi olmadan

Ama bu satirlar beni en cok buyulen satirlar oldu galiba.. Yasiniza -ki babamdan bile 14 yas buyuksunuz- ve bilginize ve tabii ki duygulariniza soylenecek hicbir sey yok..

Bence kendini cok coook asmis siirler. Genelde bu bolume fazla ragbet yok. Fakat ben sizin bikmadan usanmadan yazmanizi da cok takdir ettim. Cunku ben bile bir tane yazip, ilgi olmayinca kendime sakladim siirlerimi.
Simdi bir kitap yazip bitirdim, cikarsa insallah ben gonderdikten sonra...
Okumak nasip olurda, benim toy duygularimda anlar, o degerli yorumlarinizi eksik etmezsiniz.

Kaleminize ve yureginize saglik.. :)

Ve aleyküm selam efendim;

Eyvallah...
Halimin fakirliğinden nükseden hezeyanlarımdır...
Lütfettiğiniz paye karşısında mahcubiyet duymaktayım...
Göçüp gitmeden, henüz fikretmeye fırsat verilmişken yazayım dedim...
Ne kadar tesir eder, hangi nefesin niyazına vesile olur bilemem, Rabbime iltica etmektir gayretim...
Maşaallah kitap bile yazmışınız, en kalbi taktir ve minnet duydularımı teslim ediyorum, muaffakiyetler diliyorum...
Rağbet edilmemesini anlayışla karşılıyorum, çünkü günlük zikredilen ve dile gelenlerden farklı konuları işlemeye çalışıyorum...
Enazından sizin dikkatinizi çekmeyi başarmışım:)Rabbime hamdediyorum ve en kalbi selam ve esenlik dileklerimle kalbinizin sahibine emanet ediyorum...

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
Yalniz ablacim.. bu benim siirim degil :) Benim de var ama, bu Mustafa Cilasun'a aittir. Soyledikleriniz icind tesekkur ederim. Ne guzel, yazmaniz ve boyle seylerle ilgili olmaniz.. Ben niyyet ettim, iki aya kadarda World'de bitirip gonderiyorum. Cikarsa ismimi ve kitap ismini soylerim okursun.. Ilgine tesekkurler (:) Cok sevindirdin bu garibani..:)

canım sıırın Mustafa cılasun abımıze aıt oldunu bılıyorum son satr abımıze yazlmstı karısk olmus k.bakmayın kıtabın cıkarsa almak ısterım gercekten kutupane olustryorum senınde kıtabın olsun ısterım canım:)

Mustafa Cilasun

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Hissiyatınızın latifliği olsa gerek...
İzanınız ve duyarlılığınız için müteşekkirim efendim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt