selamün aleyküm.kaynak veririmisiniz uygun olmadığına dair.merak ettim de.dini konularda bence olmaz. işçi çıkarıldığı zaman patron tazminat vermek zorunda değil islamiyette. Bu günki kanunlar mecbur tutuyor iş vereni. Nerde kaldıki arkadaşımız kendi ayrılmış. İstemeden verdikleri takdirde almamızda mahsur yok. ama bizim illa onu almaya çalışmamız uygun derğil.
Dua eder dua beklerim.
Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.
selamün aleyküm.kaynak veririmisiniz uygun olmadığına dair.merak ettim de.
evet dinledim .osman ünlü hocamız çok açık ve net bir şekilde anlatmış.dinimizde ve fıkıh kitaplarında böyle bir hüküm yok.işveren çalışırken maaş ve sigortamızı yaparak hakkımızı veriyor.tazminat kanuni bir haktır,dini bir hak değildir,diyor hocamız.Allah razı olsun.selam ve dua ile kalın.Aleyküm selam efendim.
Elbette. Aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz. Açılan ekranda sağ üst köşedeki arama kısmına tazminat yazmanız yeterlidir.
dua eder dua beklerim.
Huzur Pınarı Arşiv Hizmeti
evet dinledim .osman ünlü hocamız çok açık ve net bir şekilde anlatmış.dinimizde ve fıkıh kitaplarında böyle bir hüküm yok.işveren çalışırken maaş ve sigortamızı yaparak hakkımızı veriyor.tazminat kanuni bir haktır,dini bir hak değildir,diyor hocamız.Allah razı olsun.selam ve dua ile kalın.
bence hakkın ve işden sen çıkmış gibi görünsende sonuçta kakkın yenmiş ve senin çıkman için çaba sarfetmişler
benim anlatmak istediğim konu şu çağımızda iş ile işveren arasında bir akit bağınlanmış oluyor iş sözleşmesi ile.. söz konusu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra da gerek işveren gerekse işçi sözleşmenin düzenlenmiş olması ile kanunca düzenlenmiş alan re'sen uygulamayı kabul etmiş sayılıyorlar. sözleşme işin ana kısmıdır. taraflar sözleşmede belirtmedikleri kısımları kanun tarafından dolduruluyor.. fakat bazı kısımlar var ki taraflar istemese bile uygulanıyor..bence bu konun ayrıntılarını araştırmadan söylenen sözler lafı güzaf olup hakların gaspedilmesine sebebiyet vermiş oluyor.istese de istemese de diğer taraf hakkını vermek zorundadır. pek fazla benzemesede borçlar hukukundaki cezai şart veya cayma tazminatının iş hukukundaki yansımasıdır..
aksi taktirde işçiler sürekli olarak sömürülmek durumunda kalacaktır.. dinimzi ise buna izin vermemektedir.