Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sürekli Kafamı Kurcalayan Birkaç Soru (1 Kullanıcı)

Furkan8

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ;

Arkadaşlar nedense kafamda sürekli türlü türlü sorular oluşuyor cevap bulamadığımda ise resmen içim içimi yiyiyor.Umarım bu sorular hakkında bana yardım edebilir ve içimin rahatlamasına vesile olabilirsiniz.

Soruların 1 tanesi hakkında fikri olan dahi olsa o bildiği soru için birşeyler yazsa yine kafi gelir.Yeterki birşeyler yazın , fikir paylaşın.

1-)İş yerindeyken iş elbiselerim ile namaz kılmamın bir sakıncası olurmu ? Çok fazla kirlenmediği hallerde.

2-)Bazen nefsimden olsa gerek namaz esnasında yahut sıradan zamanlarda aklıma İslamiyet,Din,Kitap konusunda acayip şeyler geliyor , hiç istemediğim ve özümde olmayan şeyler bunlar.Bir süre sanki beni yokluyor ve boş anımı yakalamaya çalışıyor gibi ardından kayboluyor ve bir süre sonra tekrar bastırıyor.Yinede dinime,kitabıma sımsıkı sarılıp direniyorum o şey karşısında.Bunun günahı varmıdır yahut bundan sorumlu tutulurmuyum.

3-)Namazda yanıldığımı zannederek yahut başka bir sebepten dolayı sehiv secdesi gerekmediği hallerde yinede şüpheye düşüp fazladan sehiv secdesi yapmamın hükmü nedir ?

4-)Namaz kılarken yahut Allah (C.C)'ı zikrederken kendi sesimizi duyacak kadar tonumuzu ayarlamamız gerekiyor fakat yine iş yerinde çok fazla gürültü olduğundan dolayı normal bir şekilde okusam dahi kendi sesimi duyamadığım zamanlar oluyor.O gibi durumlarda ne yapmam gerekir ?

Lütfen bana bu konularda yardım edin buna ihtiyacım var.

Allah'a emanet olun , Allah sizlerden razı olsun.

_YUSUF_

Yönetici
Aleyküm Selam
Değerli kardeşim,
Bu ve bunun gibi sorular devamlı günlük hayatta önünüze çıkan/çıkabilecek sorulardır.
Eğer evinizde ilmihal kitabı var ise ona bakınız sorularınızın cevapları
bütün ilmihal kitaplarında mevcuttur.Bir ilmihal kitabınız yok ise
evinize bir ilmihal kitabı alınız ve okuyunuz.
Çünkü bu gibi bilgileri öğrenmeniz üzerinize farzdır.
Eğer ilmihal kitabınız yok ise Ömer Nasuhi Bilmen Hocanın ilmihal kitabını almanızı tavsiye ederim

1-El cevap
Kirin ne olduğuna ve ölçüsüne bakılır.Net bir cavap buradan veremyiz.
2-El Cevap
Bol bol Kur'an'ı kerim ve meali okuyunuz
3-El Cevap
Zan ile amel edilmez.eğer yanlış yaptığınızı hatırladı iseniz sevih secdesini yapınız.Eğer içinizde acba yanlış yaptımmı yapmadımmı diye vesvese gelir ise yapmayınız.
4-El Cevap
Mümkünse sessis bir ortamda kılmaya çalışınız eğer yok ise yine aynı okuma ile okuyunuz duymamanız zarurete girer

Hayırlı Akşamlar

Furkan8

Kayıtlı Kullanıcı
Yardımınız için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt