Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Süpheye düşüren Sorular 1 (1 Kullanıcı)

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Şu internet aleminde olsun ister gerçek alemde hakikatı inkar eden bazı insanlar iman etmiş kardeşlerimizin imanlarını şüpheye düşürmek için her türlü yolu denemekten geri kalmamaktadırlar.Bunlardan biriside şeytanın veliliğini yaparak şeytanın bunlar aracılığı ile soru sordurmasıdır ki bu onlar için iyi bir yöntemdir.Cevap verilemiyecek gibi gözken bu sorulardan bir tanesinin cevabı inşallah izah etmeye çalışacağız.

Soru : Yaratılmaya ihtiyacımız varmıydı ?

Bu soruda sen yaratılmasaydın bu kadar çile çekmezdin yada ibadet etmek zorunda kalmazdın gibi isyana teşvik hatta Hak Tealadan uzaklaştırmak gayesi vardır.

Kısa cevabımız : Yaratılışından razı olacakmısın olmayacakmısın ( Yani imtihan ) ? Şeytan bu soruyu sordurarak ademoğluna şöyle demektedir.Senin yüzünden Allah'ın rahmetinden kovuldum sen neden yaratıldın ki ? Şeytanın bize olan nefreti bu soru ile açıkça ortaya çıkmaktadır.

Yüce Allah hiç bir şeyi gayesiz yaratmamıştır.Onun her işinde bir hikmet vardır.Şu alemde kendimizi diğer yaratılmışlarla kıyasladığımızda en üsütün yaratılışın yani en şerefli yaratılışın bize ait olduğu göreceğiz.Bu yaratılış başka hiçbir canlıya nasip olmamış.O halde yaratılışında bir kusurmu gördün ki yaratılışından memnun olmuyorsun ?

Allah teala hazretleri bizleri yaratırken bizden hiç ücret istememiş.Bizlere ibadet yükünü yüklerken bile ona göre gücümüzü ve kuvvetimizi vermiş.Onun hiç bir işinde bir adeletsizlik yoktur ve bizler Rabbimize aslında haksızlık ediyoruz çoğu zaman kendi yada başkalarının kabahetlerini hep ona yüklüyoruz.Sizce adeletsiz olan o mudur yoksa bizler mi ?

Sonuca gelecek olursak önce kendi yaratılışımızdan razı olmalıyız.Bu imtihanın bir parçasıdır.Eğer bizler kendi yaratılışımızdan razı olursak ki bu raziyet Allahadır.Bu raziyetin sonucu ise Allah' bizi sevmesi ve razı olmasıdır.

Gücmüzü yettiği kadar Allah'ın izni ile anlatmaya çalıştık inşallah faydamız olur.

Slm ve dua ile..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Değerli kardeşim imidik Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık günümüzde bu tip çok sorular var malesef "madem cennete ve cehenneme kimler girecek belli o zaman niye bu hayatı yaşıyoruz?" buda benim çevremde en çok duyduğum sorulardan biri Allah c.c. şükür bu tip sorularda çok sıkıntıya düşersem verecek bir cevabım olmasa bile Rabbim herşeyi bilir diyorum her sorunun muhakkak cevabı vardır anlayıp idrak edenlerden oluruz inşaAllah......

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Aleyküm Selam Rüyam3,

Allah (C.C.) sizdende razı olsun.Zaten amacımız bu tip sorulara cevaplar vererek kalbleri şüpheden kurtamaya çalışmaktır ..Duyduğunuz sorunun cevabı zaten var isterseniz onunda cevabını yazarız..Eğer başka cevap veremediğiniz sorular varsa en azından biz cevap veremessek bile bir bilen arkadaş mutlaka yardımcı olmaya çalışacaktır böylece bu formumuzda inşallah çok faydalı hale gelecektir inşallah.

Slm ve Dua ile..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

İmidik kardeşim Allah c.c. razı olsun sizden ben o sorunun cevabını Sayın Mustafa Karataş'tan öğrendim ama sizin gibi anlatamam diye yazamadım sizin yazmanızda yarar olur en azından bilmeyen kardeşlerimizde öğrenmiş olur.

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Aleyküm Selam Rüyam3,

Soru :Madem cennete ve cehenneme kimler girecek belli o zaman niye bu hayatı yaşıyoruz?"

Cevap : Sorunun cevabı kader ve kaza ile ilgilidir.Kader ve kaza hususunu iyi anlamak gerekir.Konuya çok detaylarına inmeden izah etmeye çalışalım.

Yüce Allah kullarını yarattığında bir kısmını cehenneme bir kısmını direk cennete atsaydı bu onun adaletine yakışmazdı.Kulları deseydi ki Ya Rabbi bizi neden cehenneme attın deseydi vereceği bir cevap olmazdı yada ben her şeyi yapmaya kadirim derdi ama o yarattığı varlıklara böyle dememiş son derece saygılı davranmış o gerçekten çok merhametli.Zaten bir ayet-i kerimede şöyle buyurur " Ya Rabbiniz zalim olsaydı ?"

Cennet ve cehennem ehlinin belirlenmesi için Yüce Allah bu dünya arenasını yaratmış.İyi ameller ve kötü ameller için bu dünya delil ve şahitlik yeridir.O halde şunu çıkarabiliriz..

Allah katında bir kitap vardır ki bu kitaba levh-i mahfuz denir.Yüce Allah bu dünyanın başlangıcından tutunda sonunda ne olacak ahirette ne olacak her şeyi bilip yazmıştır.Cennet ve cehennem ehlinin belli olması bu kısma aitir ki Yüce Allah'ın kimin cennetlik yada cehennemlik amel işleyeceğini bilip yazması gayet normaldir.

Sonuç şudur.Yüce Allah sen cehenneme sen cennete gideceksin demez o sadece bu yerlere kim gidecek onu bilir.Yoksa bu arenanın yaratılmasının bir anlamı kalmazdı.

Konuyu çok uzatmadan yazmaya çalıştım.Allah' emanet olun

Slm ve Dua ile..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun İmidik kardeşim emeğinize sağlık yolunuz hak yolda daima açık olur inşaAllah konunun devamıda gelir inşaAllah...

Allah'a c.c. ısmarladık...

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
bu ateist lerin ve maddecilerin hep sordukları ama her seferinde ağızlarının payını aldıkları kalıplaşmış soruları

müslümanlar bu sorulara itibar bile etmemeye başladılar

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Selamün Aleyküm Rüyam3 ve Eğitim44,

Dualarınız çok sağulun bize ettiğiniz duaların daha güzelleri ile Yüce Zülcelal sizlere muamele etsin inşallah.Evet bazı sorular kalıplaşmıştır ve cevapları bellidir lakin bazıları halen cevaplansa bile tatminkar olamamaktadır.Amaç şudur ,daha tatminkar olan cevapları arayıp bulabilmek.Cevapları belli olan kalıplaşmış olan soruların cevaplarını ise halen çoğu müslüman kardeşimiz bilmemektedir.Bu onların değil aslında bizim suçumuzdur ki yeterince gayret göstermiyoruz en azından bizler böyle düşünüyoruz.Ne kadar çok müslüman kardeşlerimize ilim ışığını ulaştırabilirsek işte bizler o zaman müslümanlığın hakkını vemiş oluruz.

slm ve Dua ile..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Rüyam3 ve Eğitim44,

Dualarınız çok sağulun bize ettiğiniz duaların daha güzelleri ile Yüce Zülcelal sizlere muamele etsin inşallah.Evet bazı sorular kalıplaşmıştır ve cevapları bellidir lakin bazıları halen cevaplansa bile tatminkar olamamaktadır.Amaç şudur ,daha tatminkar olan cevapları arayıp bulabilmek.Cevapları belli olan kalıplaşmış olan soruların cevaplarını ise halen çoğu müslüman kardeşimiz bilmemektedir.Bu onların değil aslında bizim suçumuzdur ki yeterince gayret göstermiyoruz en azından bizler böyle düşünüyoruz.Ne kadar çok müslüman kardeşlerimize ilim ışığını ulaştırabilirsek işte bizler o zaman müslümanlığın hakkını vemiş oluruz.

slm ve Dua ile..

Aleyküm Selam

İmidik kardeşim siz ve sizin gibi kardeşlerimiz olduğu sürece kalıplaşmış soruların hepsine en güzel ve doğru cevaplar verilir inşaAllah Allah c.c. razı olsun bu sitede bile ilim ve irfanını taktir ettiğim çok kardeşim var ki; o kişileri görmeden o kardeşlerimizin güven sağlaması ne güzel bir lütuf onlar içinde ne güzel bir gururdur. Rabbim yolunuzu daim etsin inşaAllah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt