Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Süleyman Hilmi Tunahan(k.s.) ''Neden Kitap Yazmadım?'' (1 Kullanıcı)

Ottoman's

Kayıtlı Kullanıcı
Niçin Kitap Yazmadım?...

"Selefin mum ışığında yazdığı bahâ biçilmez hazine misali eserlerin toprağa gömülerek çürüdüğünü...

"Selefin (bizden evvel gelip geçen âlimlerin) mum ışığında yazdığı bahâ biçilmez hazine misali eserlerin toprağa gömülerek çürüdüğünü, bakkallara satılarak çöplüklerde çiğnendiğini, bir kısmının da kütüphane raflarında tozlanmış ve çürümeye terk edilmiş olduğunu gördüm.
Medreseleri kapanmış, yazısı değiştirilmiş, din ilimleri yok olmaya yüz tutmuş olan bir zamanda, kitap yazmaktansa, yazılan ilmî eserleri anlayarak anlatacak ve ilmi satırdan sadra intikal ettirip yaşatacak talebe yani canlı kitap yetiştirmeyi daha lüzumlu buldum."

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
haklı olarak yazmamış dediği gibi şimdiki zamanda kitaplar okunmaktan daha cok cöplere atılıyo canlı kitap yetiştirmek en güzeli
allah razı olsun selametle

Ottoman's

Kayıtlı Kullanıcı
Evet çok doğru.. Hz. Allah hepimizden razı olsun.(Amin)

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun kardesim rabbim canli kitaplarindan faydalanmak nasip etsin ins....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt