Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Süleyman a.s ın emrine rüzgarın vesilesinin hikmeti: (1 Kullanıcı)

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Rivayete göre, Süleyman aleyhisselamın bın tane atı vardı. Bunları harp için besletiyordu .

إِذْ عُرِضَ عَلَيْهِ بِالْعَشِيِّ الصَّافِنَاتُ الْجِيَادُ

Meali: "Akşam üstü (öğle sonu) safinat, (üç ayağını basıp birisini diker vaziyette duran) halis atlar kendisine arz olununca ... " (s. Sad, 31)

Ayet-i kerimesinde beyan edildiği üzere, Süleyman aleyhisselam at bakıcılarına, bir gün akşam üstü muayene etmek üzere atların kendiisine getirilmesini emretmişti.

Dokuzyüz tanesini muayene ettiklerinde güneşin batmak üzere olduğunu görmüştü. İkindi namazını kılmadığını hatırladı ve çok üzüldü.

"Bu atlar beni namazdan alıkoydu" diyerek bütün atları kurban etti, fakirlere dağıttı. Onun bu hareketinden Cenab-ı Hakk çok hoşnut ve razı olup, emrine, atlardan daha sür'atli olan rüzgarı verdi.

(Mu'cizatü'l-Enbiya, s. 128; Hak Dini Kur'an Dili, Elmalılı Hamdi Yazır, c. 6, s. 4096) [/FONT]

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim..
Rabbimiz razı olsun paylaşımınız için.
Emeğinize sağlık.
Hz. Süleyman (a.s)'ın bu güzel hassasiyeti, bugün adına bizler için her daim unutulmaz bir örnek olsun inşallah.. Namazdan alıkoyan her bir sebebe bu güzel duruşu sergilemek duası ile.Namaz için de bir ''hicret'' yapılabileceğinin örneğidir bu..
Rabbimize emanet olunuz.
Dua ile.

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam

ve aleyküm selam

Selamün Aleyküm kardeşim..
Rabbimiz razı olsun paylaşımınız için.
Emeğinize sağlık.
Hz. Süleyman (a.s)'ın bu güzel hassasiyeti, bugün adına bizler için her daim unutulmaz bir örnek olsun inşallah.. Namazdan alıkoyan her bir sebebe bu güzel duruşu sergilemek duası ile.Namaz için de bir ''hicret'' yapılabileceğinin örneğidir bu..
Rabbimize emanet olunuz.
Dua ile.

İlk defa duymuş olduğum bu paylaşım için Rabbim c.c. razı olsun kardeşimiz

Aliye-aliye kardeşimiz
Siz bana biran birşey düşündürdünüz..İşte bu olayı seviyorum..seviniyorum..
Bazen hiç olmadık bir söz ufkumuzu açabiliyor...nasıl mı?

Hicret kelimesini hep Peygamber Efendimiz (s.a.v.) zamanında geçen bir kelime ve yolcuk anlamında düşünürdüm.

AMa şimdi başka bir ışık yakmış oldunuz gönlümde...Allah c.c. razı olsun...

Evet nice hareketlerimiz ve durumlarımız - yapamadıklarımız var ki hicret yapabiliriz şimdi görüyorum

esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İlk defa duymuş olduğum bu paylaşım için Rabbim c.c. razı olsun kardeşimiz

Aliye-aliye kardeşimiz
Siz bana biran birşey düşündürdünüz..İşte bu olayı seviyorum..seviniyorum..
Bazen hiç olmadık bir söz ufkumuzu açabiliyor...nasıl mı?

Hicret kelimesini hep Peygamber Efendimiz (s.a.v.) zamanında geçen bir kelime ve yolcuk anlamında düşünürdüm.

AMa şimdi başka bir ışık yakmış oldunuz gönlümde...Allah c.c. razı olsun...

Evet nice hareketlerimiz ve durumlarımız - yapamadıklarımız var ki hicret yapabiliriz şimdi görüyorum

esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Ablam..
Rabbimiz sizden de razı olsun inşallah.. Teşekkür ederim. Vesile kılana hamd olsun, vesile olabilmişsem ne güzel.... Hicret kelimesini sığ anlamda düşündüğümüzde, İslam Tarihi'nde yaşanan hicretten gayrısı gelmiyor çoğu kez akla.. İnsan, murdar olandan tahir olana kaçarken, batıldan hakka yürürken, şirki bırakıp tevhidi seçerken...Haram işlenen yeri terk ederken; kendisini Hak yolunda alıkoyan her şeye ''Lâ'' derken, hicret etmiş oluyor aslında.. Hayatımızın her anında hicretle iç içeyiz.. İbadetlere koşarken ayağımıza takılan her türlü meşgaleyi ezip geçmek; şeytanı kahretme yolunda en büyük hicrettir bizler için.. Saltanat-ı azamesi ile meşhur Hz. Süleyman (a.s)'ın, bu duruşu bizler için ne güzel bir ''Yâ eyyuhellezîne âmenû lâ tulhikum emvâlukum ve lâ evlâdukum an zikrillâh(zikrillâhi), ve men yef'al zâlike fe ulâike humul hâsirûn(hâsirûne). -Münafikun/9- duruşudur...
Tüm hicretimlerimizin, O'na ulaştıran basamaklar olması duası ile..
Rabbimize emanet olunuz.

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Rabbim sizdende razı olsun emegime saygı duyup okudugunuz için

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt