Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şükür ki tövbe için iki damla göz yaşı verdin bize..! (1 Kullanıcı)

mavicik

Kayıtlı Kullanıcı
Şükür ki tövbe için iki damla göz yaşı verdin bize..!

İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür. İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır.

Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

“Affeyle Allah’ım, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle Allah’ım, sen öğrettin; ben unuttum!” demesidir.

Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe.

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını.

Onun için yakıcıdır gözyaşı.

Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır.

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmıştır kul.

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve “olmuş”tur.

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır.

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (sas), “Günahtan tövbe eden, bir günah işlememiş gibidir.” buyurmuş.

“Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder.” buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde.

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!
Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapıdır tövbe!
Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb’imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.

Şükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim ama ben bu konuyu 3 4 gün önce açmıştım:) ellerinize saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

mavicik

Kayıtlı Kullanıcı
arkadasim konuyu acmadan arattirdim senin konu farkli isim benzerligi olarak gordum sadece
yada ben bulamadim ayni konumu senin actiginda hakkini helal et acemiligime ver lutfen

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
arkadasim konuyu acmadan arattirdim senin konu farkli isim benzerligi olarak gordum sadece
yada ben bulamadim ayni konumu senin actiginda hakkini helal et acemiligime ver lutfen

güzel kardeşim ellerinize emeğinize saglık evet aynı konu ama tekrarlarda hikmet vardır rabbim razı olsun hakkım yok varsada helali hoş olsun hayırlı bereketli geceler inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı
Eline emegine saglik kardesim cok guzel bir dua selan ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt