Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

...Suçtur kadın olmak... (1 Kullanıcı)

BİRDÜNYAUMUT

Kayıtlı Kullanıcı
Suçtur kadın olmak...

Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin..

Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler;mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.

Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler.

Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı.

Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen.

Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde. Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa, sevdiği için tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.

Kadın karmaşık gibi gözükür ama istediği üç şey;
Sevgi, Sadakat, Dürüstlüktür.

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Ve elbette ki anne bir kadındır...

Cennet de anaların ayakları altındadır...

Bu kadar sorumluluğa karşı "kadın" olmayı başarabilene nice mükafatlar vardır...

Paylaşım için sağol :)

BİRDÜNYAUMUT

Kayıtlı Kullanıcı
Sende sağol güzel insan şöyle bir söz var ...insanın üstadı annesidir ...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Yüreğine sağlık can kardeşim ne güzel satırlar...
Kadın karışıktır ama beklediği çok basittir
Erkeğe zor gelen, sevgi veriyoruz zanneden hep alan vermesini bilmeyen ama yüreğinde Allah sevgisi olanlara gelince az bulunur, hiç görmedim ömrümce ama vardır bilirim, sevgiyi bilince
Kadın sevginin olmadığı yerde çicek gibi solar, bazen o sevgiyi evlatlarına adar, insanlığa adar yani vercek yer bulamazsa kendine kıyar...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Suçtur kadın olmak...

Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin..

Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler;mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.

Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler.

Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı.

Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen.

Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde. Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa, sevdiği için tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.

yazdiklariniz oyle guzel oyle etkileyiciki hepsini hayranlikla okuyorum..heleki suanki yazi cok ama cok etkileyici yaa birlerin bizi anlasi idarak etmesi ne guzel bir insan bu kadarmi guzel dile doker cok ama cok tesekkurler yazi oyle guzelki nasil neye yorum yapacagim bilemedim..hepsi bir birinden kiymeyli acik ve net ve muhtesem bir sekilde anlatilmis ama ne yaparsak yapalim biz kadinlar oyle dusunen erkeklerin gozunde hep ayniyiz...inan demistiniz ya yurekten sever ya cani canimizdan degerli olur ama iste..neyse..
sevgi sadakat ve durustuk oyle onemlidirki bizi tek mutlu eden sey odur aslinda bize sunulacak maddi degerlerle alinicak hic bir sey bu kadar asla mutlu etmez..sevgi saygi sadakat ve durustluk bunlar benim en buyuk hazinem cok degerlidir..bu seyler verildigi kadar baska bir sey bizi daha fazla asla mutlu edemez..bizim mutlugumuzdur...heleki bu son cumleniz her seyi bitiroyor ve en guzel noktayo koyoyor...ve icimi nasil yakti canim nasil acdi bir tek rabbim bilir bir sey bu kadar aci ama gercel olabilir...

Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.
boyle muhtesem bir yazi icin cok ama cok tesekkurler..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yüreğine sağlık can kardeşim ne güzel satırlar...
Kadın karışıktır ama beklediği çok basittir
Erkeğe zor gelen, sevgi veriyoruz zanneden hep alan vermesini bilmeyen ama yüreğinde Allah sevgisi olanlara gelince az bulunur, hiç görmedim ömrümce ama vardır bilirim, sevgiyi bilince
Kadın sevginin olmadığı yerde çicek gibi solar, bazen o sevgiyi evlatlarına adar, insanlığa adar yani vercek yer bulamazsa kendine kıyar...

ablacim ne guzel yazmisin oyle ne kadar guzel sozler bunlar..evet ablacim solar soldururlar
ruhu olur..kalbi olur..cani yanar kalbi acir yuregi paramparca olur..nefesi kesilir sanki canindan can gide sanki..mutluluklari gider neden herkez sevgiden anlamazki..heleki o sevginin kaynagini gercekten hic bir cikar ustune olmadigini biliyorsa onu cikar icin degil guzellik icin degil maddiyat icin degil ..onu gercekten rabbim icin sevdigini bildi halde neden neyse..inan gozlerinin onunde aci cektikleri gorseler..neyse...ve onlarin hic bir sey malasef pek umrunda degildir bitirip kesip atmak oyle kolayki onalr icin akitigin goz yaslari bile umursamazlar..neyse herkezi ayni kefeye komamak gerek ama sunu cok iyi andim asla zora gelmezler..gercek sevgiden anlamzalar yurekten sevmek nedir bilmezler...soldurduklari insanin vebali olmazmi zanediyorlar..yada nede olsa ydekte birler var dimi..hersey ne basit..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
ablacim ne guzel yazmisin oyle ne kadar guzel sozler bunlar..evet ablacim solar soldururlar
ruhu olur..kalbi olur..cani yanar kalbi acir yuregi paramparca olur..nefesi kesilir sanki canindan can gide sanki..mutluluklari gider neden herkez sevgiden anlamazki..heleki o sevginin kaynagini gercekten hic bir cikar ustune olmadigini biliyorsa onu cikar icin degil guzellik icin degil maddiyat icin degil ..onu gercekten rabbim icin sevdigini bildi halde neden neyse..inan gozlerinin onunde aci cektikleri gorseler..neyse...ve onlarin hic bir sey malasef pek umrunda degildir bitirip kesip atmak oyle kolayki onalr icin akitigin goz yaslari bile umursamazlar..neyse herkezi ayni kefeye komamak gerek ama sunu cok iyi andim asla zora gelmezler..gercek sevgiden anlamzalar yurekten sevmek nedir bilmezler...soldurduklari insanin vebali olmazmi zanediyorlar..yada nede olsa ydekte birler var dimi..hersey ne basit..

Can yüreğin acılı anlarım, ondandır bu satırlar ama üzülme Rabbim büyüktür , sana ondan daha iyisini sunmazsa gel başımı kes ne diyeyim, ? sabır... Biraz ağla, biraz üzül ama inan bana Rabbimin çok güzel kulları vardır...
İste en güzelini Rabbimden iste, vermediğine aklını takma! belki hayırlı değildir?? Evet, nefis hemen sahip olmak ister, onun için yanar, yakılır, Rabbim dener , bakalım beni arayacakmıdır?
Bu hali değerlendir, şikayetini , göz yaşını Rabbime ulaştır, bilmez zannetme, dualarında ısrarla (o kişiyi değil ama) en iyisini, en hayırlısını
talep et, o biraz zor gelecektir ama sonu mutluluksa şükürle karıştır.
Zaman gecince diyeceksin, ablam doğru demiş , sabir inan ki bunun içinmiş...
Taş zannetme Rabbini sana, senin bile bilmediğin iyisini vermiştir ama ne zaman? o zamanı bekle can, lütfen
Dua , dua Rabbim seni duyuyor bak senin sesini duymak için bekliyor bak, kimbilir, sesini duymak için vermiyor???
Bırak ! vazgec, Rabbim benim için en iyisini seç! Bak nasıl değişir herşey.. huzur gelecek hanene, inşallah
Rabbim serinlik ver kardeşime, en iyisinden eş ver kendisine
Kadir kıymet bilen, abdestli, namazlı , sevgi dolu yürekli, çocukları ile mutlu, cıvıl, cıvıl bir yuva Rabbim sen bilirsin, en iyisini...

botanik_3727

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sites.google.com
YAZDIKLARIN ÇOK GÜZEL KARDEŞ AMA
DİYORSUN YA KEŞKE HEPSİ ÖYLE OLSA O KADAR FESATLARI VAR Kİ, SALİH MÜ'MİNE KARDEŞLERİM BACILARIM ÜSTÜNE ALINMASIN NEDEN SİZCE KADINLAR ŞEYTANDIR LAFI SÖYLENİYOR BEN ÜNİVERSİTEDE KIZLARIN GİYİM TARZIYLA ALAKALI AYNI SINIFTAGİ AÇIK GİYME MERAKLISI GAZİ KIZLA TARTIŞIRKEN VE ANTEPTE ECZANEDE ÇELIŞAN BİR ECZACI KALFASI VARDI AYNI KONU ÜZERİNE TARTIŞIRKEN BU LAFI KENDİLERİNDEN DUYDUM " BİZE ALDANMA ( YANİ NEFİS BAKIMINDAN DEĞİL YALANLARINA BENİM ÖYLE Bİ MEYİLİM YOK ÇOK ŞÜKÜR ) KADINLAR ŞEYTANDIR " KEZA KAYNANAMDAN GÖRDÜKLERİM VS VS ... NEYSE ASLINDA HERKES EMANETİNİ GERÇEK BİRER EMANET OLARAK GÖRÜP KOLLARSA HİÇBİR SIKINTI KALMAZ DEĞİL Mİ :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Can yüreğin acılı anlarım, ondandır bu satırlar ama üzülme Rabbim büyüktür , sana ondan daha iyisini sunmazsa gel başımı kes ne diyeyim, ? sabır... Biraz ağla, biraz üzül ama inan bana Rabbimin çok güzel kulları vardır...
İste en güzelini Rabbimden iste, vermediğine aklını takma! belki hayırlı değildir?? Evet, nefis hemen sahip olmak ister, onun için yanar, yakılır, Rabbim dener , bakalım beni arayacakmıdır?
Bu hali değerlendir, şikayetini , göz yaşını Rabbime ulaştır, bilmez zannetme, dualarında ısrarla (o kişiyi değil ama) en iyisini, en hayırlısını
talep et, o biraz zor gelecektir ama sonu mutluluksa şükürle karıştır.
Zaman gecince diyeceksin, ablam doğru demiş , sabir inan ki bunun içinmiş...
Taş zannetme Rabbini sana, senin bile bilmediğin iyisini vermiştir ama ne zaman? o zamanı bekle can, lütfen
Dua , dua Rabbim seni duyuyor bak senin sesini duymak için bekliyor bak, kimbilir, sesini duymak için vermiyor???
Bırak ! vazgec, Rabbim benim için en iyisini seç! Bak nasıl değişir herşey.. huzur gelecek hanene, inşallah
Rabbim serinlik ver kardeşime, en iyisinden eş ver kendisine
Kadir kıymet bilen, abdestli, namazlı , sevgi dolu yürekli, çocukları ile mutlu, cıvıl, cıvıl bir yuva Rabbim sen bilirsin, en iyisini...

can ablacim gene dokturmusun oyle guzel yazmisinki oyle kalbten ki icime nasil isledi bir bilsen nasil iyi geldi bir bilsen..ALLAH razi olsun ablacim saol..rabbim kac gundur forumdaki insanlarini duasini almami nasib etti oyle mutluyumki birileri benim mutlugum icin cabaliyor benim yuzm gulsun istiyor ve bende kendime bi soz verdimonun icin asla aglamicam ve uzulmicem cunki arkama bu yuce gonullu insanlarin duasi aldim..ve ablacim ne olur beni duana dahil et olurmu..ve sizlere burdan bir kez daha tesekur ediyorum benim yanimda olup beni dinlediginiz beni anladiginz bana bu kadar deger verdiginiz icin inan mutlulugumu size anlatamam..sinem89 .umut cicegi. necla ablam , ve katrepare..ve bir kac gonlu guzel kardeslerim daha iyi varsiniz iyiki tanidim sizi her sey icin cok ama cok tesekkurler..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
daha öncede bi çok kez okumuştum bunu tekrar tekrar okumak güzel seviyorum bunu, doğrular işte..
eyvallah

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Suçtur kadın olmak...

Slamün Aleyküm

Muhterem kardeşim elinize sağlık yazınızı okudum. Benimde söylemek istediğm birkaç cümlem var; Kadınlar son derce saygıya lâyıktır,çünkü o bir annedir,unutmayalımki her peygamberi doğuran'da o muhterem annelerdir,ve yüce kur'anda bildirildiği gibi kadınlar Allah'ın c.c erkeklere emanetidir,kadınlara hainlik yapan işin temelinde Rabb'imin emanetine hainlik yapmıştır ve bunun cevabını'da nasıl verecektir? Kıymetli şeyler saklanır Rabb'imizde kadını örterek saklamıştır çünkü kadınlara çok değer vermiştir asla kadın veya erkek diye bir ayırım yapmaz.Malesef kadınlara eziyet eden erkekler'de vardır,ve bunun vebalide çok büyüktür.

Selâm ve selametle kalınız. Saygılarımla

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Suçtur kadın olmak...

Slamün Aleyküm

Muhterem kardeşim elinize sağlık yazınızı okudum. Benimde söylemek istediğm birkaç cümlem var; Kadınlar son derce saygıya lâyıktır,çünkü o bir annedir,unutmayalımki her peygamberi doğuran'da o muhterem annelerdir,ve yüce kur'anda bildirildiği gibi kadınlar Allah'ın c.c erkeklere emanetidir,kadınlara hainlik yapan işin temelinde Rabb'imin emanetine hainlik yapmıştır ve bunun cevabını'da nasıl verecektir? Kıymetli şeyler saklanır Rabb'imizde kadını örterek saklamıştır çünkü kadınlara çok değer vermiştir asla kadın veya erkek diye bir ayırım yapmaz.Malesef kadınlara eziyet eden erkekler'de vardır,ve bunun vebalide çok büyüktür.

Selâm ve selametle kalınız. Saygılarımla.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
YAZDIKLARIN ÇOK GÜZEL KARDEŞ AMA
DİYORSUN YA KEŞKE HEPSİ ÖYLE OLSA O KADAR FESATLARI VAR Kİ, SALİH MÜ'MİNE KARDEŞLERİM BACILARIM ÜSTÜNE ALINMASIN NEDEN SİZCE KADINLAR ŞEYTANDIR LAFI SÖYLENİYOR BEN ÜNİVERSİTEDE KIZLARIN GİYİM TARZIYLA ALAKALI AYNI SINIFTAGİ AÇIK GİYME MERAKLISI GAZİ KIZLA TARTIŞIRKEN VE ANTEPTE ECZANEDE ÇELIŞAN BİR ECZACI KALFASI VARDI AYNI KONU ÜZERİNE TARTIŞIRKEN BU LAFI KENDİLERİNDEN DUYDUM " BİZE ALDANMA ( YANİ NEFİS BAKIMINDAN DEĞİL YALANLARINA BENİM ÖYLE Bİ MEYİLİM YOK ÇOK ŞÜKÜR ) KADINLAR ŞEYTANDIR " KEZA KAYNANAMDAN GÖRDÜKLERİM VS VS ... NEYSE ASLINDA HERKES EMANETİNİ GERÇEK BİRER EMANET OLARAK GÖRÜP KOLLARSA HİÇBİR SIKINTI KALMAZ DEĞİL Mİ :)

Bu nasıl sevgi???
Bu nasıl duygu???
Kadın şeytan mı?? hiç duymadım ki!!!!
Edep! edep! kendine gel, sevgine saygı duyduk, kadına denilene bak!
Kadın şeytan ise nasıl aldın onu kollarına, şeytanla mı uyudun Allah aşkına..
Kardeşlerim böyle terbiyesizleri iyi gönüllü diye karşımıza aldık, konuştuk, gerçek yüzüne bak! Allah aşkına
Kadın düşmanı, nasıl sevgi var yüreğinde???
Dikkatli olalım canlar kişiyi bilmeden içinizi dökmeyin, bakın edepsize, sakın bununla konuşmayın...
Karşındakinde ne görürsen sen o'sun!!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt