İnsan suyun o kadar alışmış ki, su olmasaydı neler olurdu, pek düşünmez. Oysa su dünyadaki canlılar için çok önemlidir. Su Dünya’nın yaşam sürülebilen bir yer olmasının temel şartıdır. Yaşam için gerekli olan dengeler su sayesinde devamlılığını korur. Hepimiz biliyoruz ki yeryüzünün dörtte biri su ile kaplıdır. Suyun önemli bir bölümü de gökyüzündedir. İnsan susuz yaşayamaz ama üç gün aç kalabilir ama bir gün bile susuz yaşayamaz. İşte suyun önemini şimdi daha iyi anlıyoruz.
Bildiğimiz gibi insan vücudun yaklaşık %75’i sudur. Bütün vücut dokuları su içerir. Demek ki su, hem çevremiz hem de vücudumuz için çok önemlidir. Su aynı zamanda vücudumuzdaki birçok işlevin getirilmesi içinde önemlidir. Su, eklemlere ve organlar ile dokuların korunmasına destek olur. Biz insanlarımız suyu çok kullanıyoruz. Buda yakın zamanda çölleşmeye yol açar. Bizim insanlarımız suyu açık bırakıyorlar. Gereğinde çok su israf ediyorlar. Bu hem günah hem de dünya için çok zordur. Gerek okulda, işte, evde, gezmede ve daha birçok yerlerde açık olan suları kapatmalı ve gereksiz olarak kullanan insanları uyarmalıyız. Su konusunda çok tasarruflu olmalıyız ki bizler gelecekte iyi bir ülkede yaşayalım.
Yani suyun bu tür özellikleri yaşam açısından büyük önem taşımaktadır. Eğer suyun böyle özellikleri olmasaydı, Dünya üzerindeki bu suyun büyük bir bölümü donacak göllerde ve denizlerde yaşam kalmayacaktı. Dünya ölü bir gezegen haline gelecekti. Bu da canlıların varlığını olumsuz etkileyecekti. Suyun bu mucize özelliği dünya üzerindeki canlı yaşamının sürekliliğinde önemli bir rol oynar.
Kısacası susuz bir yaşamın var olabilmesi düşünülemez. Suyun sahip olduğu tüm özellikler, bu sıvının canlılık için özel olarak yaratılmış olduğunu gösterir. Allah (c.c) yaşamımızı sürdürebilmemiz için suyu yaratmış, sayısız özellik vererek onu canlılık için vazgeçilmez kılmıştır. Bir ayetinde Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır.
De ki: haber verin; “eğer suyunuz yerin dibine göçüverecek olsa, bu durumda kim size bir akarsu kaynağı getirebilir?”(MÜLK SÜRESİ, 30)
Alıntı: Tefekkur Dergisi