Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

su-i zanna geçit yok (1 Kullanıcı)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı
Ashabtan Enes (r.a) anlatıyor:
"Resul-i Ekrem Efendimiz'e (sav) bir tabak tirit(et suyuna doğranmış ekmek) getirildi.kendisi yemeğe bakarak:
-bu yemek,tesbih ediyor,dedi.sonra tabağı kaldırıp bana verdi.
-onu falana yaklaştır,dedi.ben tabağı ona yaklaştırınca,o zat da:
-Ya Resulallah! ben de tesbih seslerini duyuyorum,dedi.
Allah Resulu(sav),tabağı bir başkasına yaklaştırmamı söyledi.tabağı yaklaştırdığımda o da:
-Ya Resulallah!ben de tesbih sesini duyuyorum ,dedi.bundan sonra Allah Resulu(sav)bana ,
-tabağı yere bırak, buyurdu.
bir sahabi,
-Ya Resulallah!müsaade etseydin de tabak hazır olanların hepsini dolaşsaydı,onlar da tesbih sesini duysalardı,dedi.Allah Resulu (sav),bu isteğe şu düşündürücü cevabı verdiler:
-buna müsaade etsem ve tesbih sesi de birinizde kesilse,onun bir günahı olduğunu söyler;o kardeşiniz hakkında su-i zanlar ederdiniz.
görüldüğü gibi Allah Resulu(sav),insanların birbirlerine su-i zanla,şüpheyle bakmalarına ,saygılarını yitirmelerine sebep olacak durumlara fırsat vermez;cemiyette sevgi,saygı ve güven ortamının yaygınlaşmasını isterdi.
kaynak:pEYGAMBERİMİZİN İNSAN KAZANMA METODU,MEHMET DİKMEN

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı
RE: su-i zanna geçit yok

selamün aleyküm,kaynak yazarken gülme işaretini ben yapmadım,kusurabakmayın.noktalama işaretleri ve harfler yan yana gelince bu ifadeler çıkıyor anladığım kadarıyla.kaynağın ne olduğu anlaşılıyor ama olsun yine de yazacağım
PEYGAMBERİMİZİN İNSAN KAZANMA METODU,MEHMET DİKMEN

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN CEMİLE KARDEŞİM.
YAPTIKLARIMIZDAN , EYLEM VE DAVRANIŞLARIMIZDAN SORUMLU OLDUĞUMUZ GİBİ
AKLIMIZDAN GEÇENLERDEN DE SORUMLUYUZ . ÇÜNKİ YARADAN O Kİ GİZLİ AÇIK HERŞEYİ GÖREN VE DUYANDIR. MÜSLÜMAN BAŞKA BİR MÜSLÜMAN KARDEŞİ HAKKINDA SU-İ ZANDA BUNUNMAKTAN İTİNA İLE KAÇINMALIDIR. BU BİLİK VE BERABERLİĞİMİZ AÇISINDAN AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MEVZUDUR.

B)B)B) GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR, GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR, GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN LEZZET ALIR. B)B)B)

DUA İLE YARADAN'A EMANET..........

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

sa kardeşim güzel bir kıssa yine peygamberimiz bize "zannın çoğu yalandır diyor"güzel düşüncelerde buluşmak dileğiyle inşallah...
aeolun

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

hucurat suresi ayet12.
Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Rabbim bizleri kardeşlerimiz hakkında su-i zan etmekten muhafaza eylesin.bizler inşaAllah hüsnü zanda bulunalım birbirimize karşı.selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah razı olsun güzel bir kıssaydı öğüt alanlardan oluruz inşaallah.
Selam ve dua ile..​

Ilqar-AZERI

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAh (CC) seni ve sevdiklerini korusun.Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt