Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şu beş şeyi dilinizden düşürmeyin: (1 Kullanıcı)

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
Sorularla İslamiyet Sitesinden alıntıdır...

"Şu beş şeyi dilinizden düşürmeyin: Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahuekber, La ilahe illallah, La havle vela kuvvete illa billah.'' anlamında bir hadis var mıdır?

Adı geçen beş zikrin fazileti birçok hadislerde yer almıştır:

- Taberanî’nin Ebu Musa el-Eşarî’den naklettiğine göre, Peygamberimiz (a.s.v) şöyle buyurdu:
“Şu beş şeyi dilinizden düşürmeyin: ‘Suhanallahi ve’l-hamdulillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber ve la havle ve la kuvvete illa billah.' ”(Zevaid, 10/90).

- Taberanî’de ye alan başka bir rivayet göre, Ebu Hureyre şunları söylemiştir: “Resulullah (a.s.m) ‘Korunmak için bir zırh kullanın.” diye buyurduğunda, oradakiler: ‘Şu anda karşımıza çıkacak bir düşmandan mı korunmayı kast ettiniz?’ diye sordular. O da:
‘Cehennem ateşinden korunmak için; Suhenallahi ve’l-hamdulillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber ve la havle ve la kuvvete ilah billah” duasını okuyun. Şüphesiz bunlar kıyamet günü takdim edicidir (insanları cennete girmelerine öncülük ederler), tehir edicidir (okumayanların cennete girmelerini geciktirenlerdir), müncidir (cehennemden kurtarırlar), bunlar bakî olan salih amellerdir.’ buyurdu."(Taberanî, Sağir-şamile- 1/443).

- Abdullah b. Mesud anlatıyor: Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu:
“Ben Miraca çıktığım gecede İbrahim Halilullah (a.s) ile karşılaştım. Bana: ‘Ya Muhammed! Ümmetine benden selam söyle ve onlara de ki: Cennetin toprağı çok güzeldir, suyu pek tatlıdır. Fakat arazisi münbit değildir. Orada ekilecekler ise ‘Suhenallahi ve’l-hamdulillahi ve la ilah illellahu vellahu ekber ve la havle ve la kuvvete ilah billah’ duasıdır' dedi.”(Taberanî, a.g.e, 2/142; Mecmau’z-Zevaid, 10/91).

- Hz. Aişe (r.anha) anlatıyor:
"Hz. Peygamber (a.s.m) gece teheccüd namazı için kalkarken, önce on defa tekbir (Allahu ekber), on defa tahmid (elhamdulillah), on defa tesbih (subhanellah), on defa tehlil (la ilahe ilellah) ve on defa istiğfar çekerek başlardı. Ardından on defa “Allah’ım! Beni bağışla, beni doğru yolda sabit kıl ve bana rızk ver.” (mealindeki) duayı okurdu. Sonra da “Allah’ım! Hesap gününde sıkıntıya düşmekten sana sığınırım.” (mealindeki) duayı okurdu.” Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel ve Taberanî’nin rivayet ettiği bu hadis sahih olarak değerlendirilmiştir.(bk. Mecmau’z-Zevaid, 2/263).

Uploaded with ImageShack.us

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
Cabir (r.a)'den rivayetle Resulullah (S.A.V) şöyle buyurmuştur:

“Zikirlerin en üstünü Lâ ilahe illallah, duaların en üstünü Elhamdulillah’tır."

İbn Mace, Nesai, İbn Hıbban, Hakim

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Musa radıyallahu anh’dan rivayet edilmiştir: Rasulullah Sallallahu Aleyhi VeSellem şöyle buyurdu;

“Müjdelenin ve başkalarını da müjdeleyin! Kim kalbiyle tasdik ederek Lâ ilahe illallah kelimesini ikrar ederse Cennet’e girecektir.”

Ahmed b. Hanbel , Taberâni, Mecma'uz Zevâid

mina44

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bildiklerimizle amel edenlerden eylesin inşAllah.. amin tesbihler bilindik ve kolay yapmamızı nasib etsin Rabbim..

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
La ilahe illallahB)
La ilahe illallahB)
La ilahe illallahB)
La ilahe illallahB)
La ilahe illallahB)

Credo

Kayıtlı Kullanıcı
"Allahuekber" Namaz ve Ezan dışında nerelerde, ne durumlarda kullanılabilir bilen var mı acaba?

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
"Allahuekber" Namaz ve Ezan dışında nerelerde, ne durumlarda kullanılabilir bilen var mı acaba?
Tebrik ederim güzel bir soru.Allah Razı olsun..! Cihad ederken,Sevindiğimiz veya üzüldüğümüzde,Tefekkür ederken,Kurbanda (Bismillahi Allahuekber),Kabe ilk görüldüğünde,

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
kb1x1d.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt