Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sözün Özü (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sözün Özü!

Namaz eda edilirken, mutlaka ta'dil-i erkâna riayet edilmelidir.
Bunun için namazda Kur'ân-ı Kerim'i uzunca okuyup kıyamı uzatma, rükû ve secdede uzunca durma gibi hususlar çok önemlidir. Bu rükünler hakkıyla yerine getirildiği ve meşakkatlerine katlanıldığı ölçüde insan, her namazla birlikte ayrı bir derinlik kazanacaktır.
Bundan dolayıdır ki insan, kıldığı namazlarını bir kere daha yorumlamalı; kıyam, rükû ve secdeyi derinlemesine bütün benliğiyle duymaya çalışmalıdır.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
muhtazaf abi birşey sormak istiyorum bne kıldığım namazlrı bazen böyle dertli sıkıntı içinde çabuk bitse diye geçiyor aklımdan ve namazımı düzgün kılamıyorum aklımda kalıyor bazılarını ise çok rahat ederk içtenlikle kılıyorrum sebebi nedir ...?:a11::a33:

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
muhtazaf abi birşey sormak istiyorum bne kıldığım namazlrı bazen böyle dertli sıkıntı içinde çabuk bitse diye geçiyor aklımdan ve namazımı düzgün kılamıyorum aklımda kalıyor bazılarını ise çok rahat ederk içtenlikle kılıyorrum sebebi nedir ...?:a11::a33:

Kardeşim:
-Bütün bunlar şeytanın vesvesesinden oluşur. Senin namazına şüphe karıştırmaya çalışıyor. Aklınıza birşey takıp namaza durmayın. En rahat anınızda ve kararlılıkla devam edin inşa-ALLAH. ALLAH yardımcınız olsun. Şeytan bir hazine görünce bütün gücü ile oraya saldırır. Onun için ALLAH'a sığın ve O'nun rızasına nail olmak için devam edin. Tam huzura kavuşmanız için şeytana fırsat vermemeye çalışın. Birgün o huzuru bulacaksınız inşa-ALLAH. Sizi ALLAH'a emanet ediyorum.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Düşüncenizi güzelleştirin, engelleri yok edin...Nasıl?
Asıl namazı zorluklarla kılanların hayatını okuyarak, neden namaza durduğunu idrak ederek, buda bilgilenmeler ile olur
Nıçin kılıyorsun? (Rabbime yakın olmak için, çekil nefsim Hakla bütünleşeyim)gibi düşünceler insana ferahlık verir.
Mevlana ne der? İnsan düşünceden ibarettir, gerisi et ve kemiktir..
Et ve kemik bir etken olamadıgına göre, bize etki eden düşünceleri geliştir, bol tefekkür huşuyla yönelmeni sağlar inşallah
Ölümü düşün, imkanı olupta yapmadıgın zaman oluşacak pişmanlığı düşün, düşün kardeşim güzel şeyler düşün...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt