Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

soruyorum............ (1 Kullanıcı)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen kaynaklı yazılar yazın.
başka bir forumda tartışılıp
neticeye varılamadığı için açılmıştır.

1.İlahileri müzikle söylemek. Çünkü ilahiler ibadettir, ibadete haram karıştırmak küfür olur.

bu konuda risalei nurda şöyle deniliyor.eğer allahı peygamberi hatırlatıyorsa caizdir
fetvası vardır.
birde mevlana celaleddini rumi hz.lerinin ney e cevaz verdiğini mevlevilerin dinlemesinden anlıyoruz.
neyde birtür çalgı aleti...

2.Allahü teâlâya, sanatkâr demek.

buda risalei nurda var.

"derecede sanatlı, dikkatli şu işler, kendi kendine olmak bin derece muhaldir ki, kendilerinden ziyade, sanatkarlarını gösteriyorlar. hem bunları işleyici, öyle mu'ciznüma bir zattır ki, hiçbir iş ona ağır gelmez."

"anatı, nur-u tevhid içinde yoğurarak, kur'an'ın bahsettiği tefekkür ve mana-i harf nazarıyla, yani onun sanatkarı ve ustası namıyla onlara bakmalı ve "saadet-i ebediye ve sermediyeyi gösteren hakaik-ı imaniye ve...."
diye çook yerlerde geçiyor

sizce küfürmüdür?

bence değil...bir müctehid kitabında diyorsa değildir...
bediüzzamanın ilmi ortadadır.
bu konuda yanlış yapmasına ihtimal vermiyorum.
tüm hayatını iman ilmine adamış biri bu nu sizce yapabilir mi
kendi döneminin şeyhul islamlarının yanlışlarını düzelten.
"ne sorarsanız sorun her soruya cevap verilir."diye bütün dünyaya meydan okuyan ve sorulan soruların hepsine cevap veren birisi böyle basit bir hataya düşermi.
bunlar benim görüşlerim.
yazılanlara kızacak olanlar katılmasın lütfen.
selamun aleykum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt