RE: sorun ne bilmiyorum
celiski yazdı:
arkadaşlar bilmiyorum bunu buraya yazmam ne kadar dogru ama çok sıkılıyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Ne mutluyum Ne mutsuz...
Sanki birşeyler yarım. eger sorarsanız ortada olan hiç bir problem yok. dualarınıza ihtiyacım var.Müminin mümine ettigi dua inşALLAH Rabbimin katında geri çevrilmez...
Sayın Çelişki ;
İnsanlar da "BİLİNÇ ALTI " dediğimiz bir gerçeklik vardır.Aslında nedenini olmadığını düşündüğümüz her sıkıntımızın muhakkak bir nedeni vardır sadece biz onu fark edemiyor olabiliriz o kadar.Ben birz yoğunlaşmanızı ,mümkün olduğu kadar kendi kendinize soru sorarak cevap aramanızı ve sorunun ne olduğunu bu şekilde biliç üstüne çıkarmanızı öneririm.Tabii bunu yaparken "acaba sorunum ne ,neyden kaynaklanıyor bunlar " diye bir telaşıda kendinize ayrı bir dert etmemeye gayret ediniz. Mesala şöyle yapın : Gece yada sessiz bir artamda abdest alın ve bir süre gözlerinizi kapatıp uzanın ,mümkün olduğu kadar dünyevi hiç bir şey düşünmemeye çalışın ; Daha sonra içinizden gelen sesleri duymaya çalışın ,bu seslerde ortak konu ne ?ne isteniyor ? yuada neyin eksikliği duyuluyor ? as. Bu nu yapın ve gerekiyorsa içinizden gelen seslere sorular sorarak doğru ve net yanıtları bulmaya çalışın ...
Tüm bunlar sonucunda bir çözüm elde edersiniz inşallah ama baktınız olmuyor o zaman bir uzman desteğine ihtiyacınız vardır demektir ! Bunun için bir psikiyatriste gidebilirsiniz ve lütfen "pisikiyatrist deli doktorudur " gibi sonderece yanlış olan bir fikrede kapılmayın.Unutulmamalıdır ki aslında "ruhsal "dediğimiz pek çok sorunun kaynağında biyolojik nedenler yatar yani sebep vücudumuzun çalışma mekanizmalarındaki aksaklıktan yada bozulmadann kaynaklıdır ki bu durumda ki bir insanın tedavi görmesi ,başı ağrıyan bir insanın ağrı kesici alması kadar doğaldır .
Ve lütfen unutmayın ki ,ruhun en iyi ilacı sağlıklı ,şüphesis bir inanç ve samimi bir hevesle yapılan ibadetlerdir.Mümkün olduğu kadar kendinizi ibadetlerinize özellikle namazlara verin ve kendinize bir süre tanıyın ,bu hemen olacak bişi olmayabilir ,kendinize biraz zaman verin ve sonucu sabırla bekleyin ,
Allah şifa versin kardeş !
Selamlar !