Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sorun ne bilmiyorum (1 Kullanıcı)

celiski

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bilmiyorum bunu buraya yazmam ne kadar dogru ama çok sıkılıyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Ne mutluyum Ne mutsuz...
Sanki birşeyler yarım. eger sorarsanız ortada olan hiç bir problem yok. dualarınıza ihtiyacım var.Müminin mümine ettigi dua inşALLAH Rabbimin katında geri çevrilmez...

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sorun ne bilmiyorum

ALLAH SIKINTINI GİDERİRİ İNŞ.Bİ ARA BENDE SENIN GİBİ BUNALIMDAYDIM ALLAHIN İZNİYLE YAVAŞ YAVAŞ KENDİME GELİYORUM DİNİME ÇOK SARILMAYA BAŞLADIM VE KENDİME GELMEYE DE BAŞLADIM İNŞ.HUZURLU MUTLU Bİ HAYATIN OLUR ECMAİN

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

S.A bolca dua at gecer insallah bazen oluyo böyle sIkIntIlar seytanin vesveseleri iste sen Allaha sigin, güven kendine Allaha birakB) a.e.o

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
çok sıkıntı bastığı zaman abdest al ve namaz kıl rahatlarsın ...
namaz kılarken kendini allah ( cc ) ın huzurunda olduğunu hisset ...

celiski

Kayıtlı Kullanıcı

inşALLAH ... teşekkür ederim ilginiz için ALLAH razı olsun

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

celiski yazdı:
inşALLAH ... teşekkür ederim ilginiz için ALLAH razı olsun

S.A.BEN YENİ GÖRDÜM FORUMU HAKKINI HELAL ET.ACİZ BİR TAVSİYE:

1-FARZLARI YERİNE GETİRMEK
2-GEÇMİŞ GÜNAHLARA TEVBE EDİP PİŞMANLIK DUYMAK
3-SÜNNETLERE OLABİLDİĞİNCE UYMAYA ÇALIŞMAK
4-NAMAZ SONRASI TESPİHATLARI YAPMAK.
5-KIRGIN OLDUKLARINIZLA BARIŞMAK(EN ZORU AMA EN CAN SIKANI DA BU)
6-DİLİ ZİKİRE ALIŞTIRMAK

BUNLARI DİYORSUN DA YAPABİLİYOR MUSUN DERSEN,SADECE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.ALLAH GÖNÜL FERAHLIĞI İÇ HUZURU VERSİN.BUNLARI ZATEN YAPIYORSUNDUR,AMA BEN GEÇ BAŞLADIĞIM İÇİN HATIRLATMA ANLAMINDA YAZDIM.A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

celiski yazdı:
arkadaşlar bilmiyorum bunu buraya yazmam ne kadar dogru ama çok sıkılıyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Ne mutluyum Ne mutsuz...
Sanki birşeyler yarım. eger sorarsanız ortada olan hiç bir problem yok. dualarınıza ihtiyacım var.Müminin mümine ettigi dua inşALLAH Rabbimin katında geri çevrilmez...
kardeşim bu aralar mevsimlerin de dğişmesiyle bu çoğu insanda var.sebebsiz bi huzursuzluk!bende aynı durumdayım.velahavle çek bol bol.inan çok faydasını görüceksin.rabbim ferahlık versin inşallah.selam ve dua ile.A.E.O.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

celiski yazdı:
s.a kardeşim alllah yardımcın olsun sıkıntını da giderir inşallah. bazen sıkıntılar birşeyleri yeterince yerine getirememekten ortaya çıkabilir.yanlış anlama yaptığın ibadetleri sorgulayacak değilim ama bol dua oku cevşen oku çok rahatlatır.kuran oku ve okurken ağla(bunu açıklamak gerekirse peygamber efendimiz kuran okunurken zorda olsa ağlayın dermiş)tesbih çek.huzursuzluklarımız manevi eksiklikten ortaya gelebilir allah yar ve yardımcın olsun.kabul buyurursan benim önerilerim bunlar
hakkını helal et

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

celiski yazdı:

Sayın Çelişki ;

İnsanlar da "BİLİNÇ ALTI " dediğimiz bir gerçeklik vardır.Aslında nedenini olmadığını düşündüğümüz her sıkıntımızın muhakkak bir nedeni vardır sadece biz onu fark edemiyor olabiliriz o kadar.Ben birz yoğunlaşmanızı ,mümkün olduğu kadar kendi kendinize soru sorarak cevap aramanızı ve sorunun ne olduğunu bu şekilde biliç üstüne çıkarmanızı öneririm.Tabii bunu yaparken "acaba sorunum ne ,neyden kaynaklanıyor bunlar " diye bir telaşıda kendinize ayrı bir dert etmemeye gayret ediniz. Mesala şöyle yapın : Gece yada sessiz bir artamda abdest alın ve bir süre gözlerinizi kapatıp uzanın ,mümkün olduğu kadar dünyevi hiç bir şey düşünmemeye çalışın ; Daha sonra içinizden gelen sesleri duymaya çalışın ,bu seslerde ortak konu ne ?ne isteniyor ? yuada neyin eksikliği duyuluyor ? as. Bu nu yapın ve gerekiyorsa içinizden gelen seslere sorular sorarak doğru ve net yanıtları bulmaya çalışın ...

Tüm bunlar sonucunda bir çözüm elde edersiniz inşallah ama baktınız olmuyor o zaman bir uzman desteğine ihtiyacınız vardır demektir ! Bunun için bir psikiyatriste gidebilirsiniz ve lütfen "pisikiyatrist deli doktorudur " gibi sonderece yanlış olan bir fikrede kapılmayın.Unutulmamalıdır ki aslında "ruhsal "dediğimiz pek çok sorunun kaynağında biyolojik nedenler yatar yani sebep vücudumuzun çalışma mekanizmalarındaki aksaklıktan yada bozulmadann kaynaklıdır ki bu durumda ki bir insanın tedavi görmesi ,başı ağrıyan bir insanın ağrı kesici alması kadar doğaldır .

Ve lütfen unutmayın ki ,ruhun en iyi ilacı sağlıklı ,şüphesis bir inanç ve samimi bir hevesle yapılan ibadetlerdir.Mümkün olduğu kadar kendinizi ibadetlerinize özellikle namazlara verin ve kendinize bir süre tanıyın ,bu hemen olacak bişi olmayabilir ,kendinize biraz zaman verin ve sonucu sabırla bekleyin ,

Allah şifa versin kardeş !

Selamlar !

celiski

Kayıtlı Kullanıcı

ya ben hepinize çok teşekkür ediuyorum Allah razı olsun çok duygulandıum ilginiz için gerçekten sagolun

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM B)B)

celiski

Kayıtlı Kullanıcı

:|amin ecmain inşALLAH

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

elveda KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL B)B)

yasemin52

Kayıtlı Kullanıcı
Çok özür dileyerek cümlelerime başlıycam arkadaşım...affına sığınıyorum sadece diyeceğim acaba nasıl diyim ibadetini yapmadığın,uzaklaştığın an oluyor mu?sıkıntın bundan dolayı mı acaba? bunu sakın yanlış anlama öyle bişeyki şeytan bizimle uğraşıyor tek görevi bu bu nedenle bir an nefsine yenildiğin,bir anlık uzaklaştığın anlar olur ve içine bir huzursuzluk yerleşir.... hakkını helal et ve bol dua et..bende edicem senin için tüm müslüman kardeşlerim için..nefsimize yenilmeyelim.benimde başıma geldi bu tarz bişi bu nedenle acaba böyle mi diye düşündüm..hakkını helal et lütfen!

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
ya ben hepinize çok teşekkür ediuyorum Allah razı olsun çok duygulandıum ilginiz için gerçekten sagolun

UMARIM DÜZELİRSİN ARKADAŞIM BAK BENDE SANa İÇİMDEN GELENLERİ YAZAYIM
İnan bende senin gibi sıkıntılıyım ve cok düşünüyorum her şeyi düşünüyorum aklım hiç durmuyor. ve canım çok sıkılıyor ben sebebini biliyorum aslında. ben ailemden cok cektim ve cok yıprandım şimdi mutlu bir evliliğim var ama geçmişi silemiyorum anlatamayacağım kadar acı cektim. şimdi bende bir anneyim kızımında benim gibi olmasından cok korkuyorum. onunla ben ve babası cook ilgileniyoruz ama dedim ya geçmiş beni bırakmıyor. şu öyle olmasaydı neden oldu neden ben böyle yapmadım neden bana bunları yaptılar diyerekten 10000.... soru... aklımdan geçiyor bazı şeyleri kendime yediremiyorum zamanı da geri ceviremiyorum.... halan aklım hep eskide kendime gelemiyorum bu aralar. bende senin gibi ağlamak istiyorum ben bunları hak etmedim diyorum bunu kabullenmek için zaman gerekir daha cook zaman yaşadıklarımı unutmam gerek... umarım sende sıkıntılarından kurtulursun. ben artık bu dünya için hiç bir şey yapmıyorum vaz geçtim cünkü bu dünyanın ne kadar yalan olduğunu cook iyi anladım annem bile beni başkalarına değişti. hergün ölümü ve huzura kavuşmayı düşünüyorum umarım bir gün huzura kavuşuruz..... selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt