Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sorulmayan Sorular Ve Cevaplari (1 Kullanıcı)

fu zuli

Kayıtlı Kullanıcı
1- Yaşadığımız bu yüzyılda müslümanlar bu kadar önemli işleri(*) varken bu kadar önemli hizmetler yaparken namazlarını nerede ve nasıl kılmalılar?

Cevap kesinlikle camide cemaatle namazlar kılınmalıdır. Kardeşlerim bilmemiz gerekir ki her hayrın bir üstün derecesi vardır. Namaz kılmak büyük bir hayırdır. Ama camide cemaatle namaz daha hayırdır. Rahmet pınarlarının üzerimize akmasının yoludur bu. Bu kesinlikle gereklidir.

(*) Mesela: parti çalışmaları, Müslümanların kurdukları bir yardım derneğinde yardım dağıtımı, ülkeye hizmet için çocuk yetiştiren bir okulda eğitim vermek, cihat etmek, din adına yapıldığı söylenen her türlü faaliyet ve iş bu kapsamdadır. Kardeşlerim bu yazılanları iki türlü değerlendirebilirsiniz. Eleştiri olarak değerlendirirseniz (adama bak bizi yargılıyor diyorsanız namazı cemaatle kılmıyorsunuz demektir). Yaptığınız bir hatadır düzeltin. İyi niyetli bir kardeşimizden tavsiyedir diye değerlendirebilirsiniz tavsiyeyi tutun.

2-Yaşadığımız yüzyılda müslümanlar çok çalıştıkları(*) için yüce kitabımızı ne zaman ve ne kadar okumalıdır okumasalar olur mu yaptıkları hizmetler bu ibadeti karşılamaz mı?

Cevap kesinlikle her gün sabah namazından sonra en az bir cüz okunmalıdır. Okunmazsa kesinlikle olmaz. Hiçbir hizmet bu ibadeti karşılamaz. Kardeşlerim hayırlı ameller derece derecedir. Yaptığımız hayırlı amelleri birine tercih ederek yapmamalıyız. Bu amelleri işlememiz gerektiğini Allah rızasını kazanmak için hepsini yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Bu rahmet yağmurlarının üzerimize sağanak sağanak yağmasına vesile olacaktır.

(*) Mesela: Sabah kalkıp işe gidiyor. Akşama kadar koşturuyor. Eve gelince çocuklardı falan ancak ayak ayaküstüne atıp haberleri izliyoruz. O kadar fazla çalışıyoruz ki zaman yoktur. Okumak için.

3- Yaşadığımız yüz yılda müslümanlar hangi duaları ne zaman yapmalıdır?

Yüce kitabımızdaki peygamberlerin ve salih kulların yaptıkları kabul olmuş dualar peygamberimizin çeşitli vesilelerle ashabına öğrettiği dualar cevşen duası her gün namazlardan sonra yapmaya gayret edilmelidir. Duanın zamanı yoktur. Bu bilinçle her zaman dua edilmelidir.

4-Yaşadığımız yüz yılda müslümanlar borç vermek sadaka vermek iyilik yapmak cömertlik göstermek gibi İslam’ın önde gelen değerlerini yapmalımıdır. Bunu yaparlarsa zarar görmektedirler bu kanıtlanmıştır. Onun için bu değerleri bu devirde yapmasalar olur mu?

Kesinlikle olmaz bu tür mazeretlerle zaten bu değerlerimiz kaybolmuştur. Bunların tekrar yaşama geçmesi için bizlerin daha fazla gayret göstermesi gerekir. Özellikle sadaka borç verilmeli İslam’ın diğer bütün değerleri bu devirde abartılı bir şekilde yaşanmalıdır. Bunlar rahmet edilmemize vesiledir. Abartı derken sadaka olarak verilmeyecek kadar büyük bir şey verilebilir. İsteyen herkese borç verebilir ve bunu istemeyebilir almayabilirsiniz. Malınızın hepsini yetimlere dağıtabilirsiniz. Bu esasında basittir. Ama herhalde kabul edersiniz ki bu günün abartısı da ancak budur.

5-Yaşadığımız yüzyılda en büyük makam hangisidir? Bu makama kimler nasıl ulaşır?

Geçmiş yüzyıllarda ve yaşadığımız yüzyılda en büyük makam kulluk makamıdır. Ondan üstün ondan güzel başka bir makam yoktur. Bu makama iman eden salih amel işleyen kişiler ulaşır. Bu makama ulaşmak için büyük gayret gösterilmeli bol dua edilmelidir. Ey rabbimiz bu en büyük en değerli makama bizleri de ulaştır. Bizleri de kulluğuna kabul et. Layık olmasak ta bizi kölen yap.

NOT: Diyebilirsiniz sorulara verdiğin cevaplarda ayet ve hadislerden deliller nerdedir? Açıklamaya çalışayım. Kardeşlerim benim delillerin varlığında hiçbir şüphem yok. Okuyan olarak sizlerinde delilleri adınız gibi bildiğinize eminim. Hatta başucunuza koyduğumuz liderimizin şeyhimizin kitaplarının ana konularının bunlar olduğunu da biliyorsunuz. Delillerde şüphe yok cemaatle namaz ( esasın da farz) bizim mezhepte sünneti müekkede diğer cevaplarda da delillerde şüphe yok.
Yapmama sebebim neydi açıklamaya çalışayım. Şeyhime gidip memurum namazı camide kılarsam beni fişlerler işten atarlar evde kılsam olur mu? Diyorum oda olur diyor. İşi olan da olmayanda işten atılmaktan korkan da korkmayanda aynı fetvayı alıp amel ediyor. Mesela ya hocam diyorum bizim mahalledeki caminin imamının araksında namaz kılamıyorum. Çünkü onu beğenmiyorum. Bilgisiz görgüsüz bir imam onun arkasında kılmasam olur mu? Olur. Tamam, onda kılınmazsa zaten öbür imamlarda onun gibidir. Koca bir şehirde araksında cemaatle namaz kılacak bir imam yoktur. Namaz kılmak için başka şehre mi gideyim canım. Deyip meseleyi kapatıyorum. Yaşadığımız çağı insanları daha bir sürü mazereti sebep olarak öne sürüp yapmıyor daha doğrusu yapmak istemiyorum. Nokta. Nokta. ( FU ZULİ)

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim ne güzel bir paylaşım olmuş.

"Kardeşlerim hayırlı ameller derece derecedir. Yaptığımız hayırlı amelleri birine tercih ederek yapmamalıyız. Bu amelleri işlememiz gerektiğini Allah rızasını kazanmak için hepsini yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Bu rahmet yağmurlarının üzerimize sağanak sağanak yağmasına vesile olacaktır."

ne güzel anlatılmış.

maalesef bazen günlük koşuşturmacalarla o kadar meşgul oluyorumki.... sonra gün bitip yorgun argın gecenin karalığında başımı yastığa koyunca kendime çok kızıyorum söyle ne için vakit harcadın? soyle soyle bahnelerini bir faydası varsa diyorum?
yukarıdaki yazı çok hoşuma gitti.
bazen diyorum söz bugun dinleneyim yarın daha çok ibadet edeceğim diye sonra bi bakmışım yarınların ardı arkası gelmiyor. güzel bir şey düşünüyorsan ertelemeyeceksin düşündüğün an yapacaksın. bunu çok iyi anladım.
evet geceye bırakılan ibadetler sonra yorgunum diye yapılmayanlar....
ne güzel anlatmış fuzuli. sabah dinçken yapalım demi o zaman.
o tatlı gelen uykuyu ibadet için bırakırız inşallahda kalbimizde daldığı bu derin uykudan uyanırda görürüz ilahi gerçekleri.

Allah yar ve yardımcımız olsun.
Yaradan bizleri kalp gözüyüyle görenlerden, gaflet uykusunda olmayanlardan nasip etsin.

selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim..yerinde ve güzel bir paylaşım...

dünyalık herşeye vaktinde katılmak için dikkat edilir geç kalınırsa üzüntü ve mahcupluk pişmanlık duyulur.ama ALLAH cc huzuruna namaz ile çıkmada geç kalmada,yada erteleme bir arlanma hissedilmez..hep yarına ve sanki eminmişiz gibi yarınlara sağ çıkacak garantimiz varmış gibi ertelenirde ertelenir...vazifelerimizde gevşekilik,şükrümüzde eksiklik...

ALLAH c bizleri yolumuzda sabit kılsın daim etsin..azan,kuduran ve sapıtan kıyamet alametlerini oluşturan topluluklar içinde ki nasipsizler ordusunda başı önde çeken kullardan etmesin...

selam ve dua ile kalınız..açtığınız konuyu ben bu taraftan ele alıp yorumlamak istedim..selametle...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM. DEĞERLİ PAYLAŞMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. MALESEF HAYATIMIZI KULLUĞUMUZA GÖRE DEĞİL DE ; KULLUĞUMUZU HAYATIMIZA , YAŞAYIŞIMIZA , ÇAĞIMIZA GÖRE YAŞIYORUZ. ..
RABBİM HAKKI GÖRMEYİ, HAKKI BİLMEYİ, HAKKIYLA AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN ...

fu zuli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. ilginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
derdim yaşadığımız yüzyılın zorluklarını ileri sürerek şeytanı ve nefsimizi sevindirmemizdir. ölüm değişiyormu bu yüzyılda.
Birçok cemaat ve tarikat mensubunun yaptığına eminim ama camide cemaat namazlarının kılınması gerekir. Özellikle sabah ve yatsı namazları camide cemaatle kılınmalıdır. Bu bizim değerimizdir. Bazı Müslümanlar imamı camiyi cemaati beğenmediği için gelmediğini söylüyorlar camiye. Bunlar mazeret değildir. Bu eksiklikler camiye gitmeden çözülmez. Camiye gidilerek çözülür. Lütfen cemaat reisleri olarak bunu teşvik edin. Şimdiye kadar camisiz cemaatsiz hedefe ulaşmayı denedik şimdi camiyle deneyelim. Camisiz dinin olmayacağını kesinlikle mensuplarımıza hatırlatalım. Vakit namazlarından bir tanesini dahi camide kılmayan mensuplarımız var. Ben görüyorum. Resulullah (s.a.v)’in namaz da yaptığı bütün hareketleri tekrar ediyoruz. Bunlardan rahmet umuyoruz. Peygamberimiz (s.a.v) cemaatsiz namaz kılmış mıdır? Rabbimiz camilerin yirmi birinci yüzyılda hangi konumda olacağını bilmiyor muydu? Şöyle istisna yok 2000’li yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı camilerde namaz kabul olmaz. Bilakis bu devirlerde camiler daha fazla önemlidir. Daha fazla bağlanılmalıdır. Bugün bütün cemaat ve tarikatların gelecekle ilgili yaptıkları planların içerisinde cami yoktur. Çeşitli sebeplerden dolayı camiye uğranmadan işler yoluna konulmak istenmektedir. Rabbimize kendisini dinini istediğimizi cami dışındaki yüksek lüks binalardan değil de camilerden harap unutulmuş insan yüzüne hasret imamların olduğu mekânlardan gösterelim. Bu güne kadar yaptıklarımızla geldiğimiz yer burasıdır. Acaba bu mekânları değiştirerek aynı dualarla aynı ibadetle varacağımız yer neresidir. Bir deneyelim. Yaşadığımız çağa fiziki koşularına bakmadan camilere koşalım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt