Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Soru ... (1 Kullanıcı)

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların inandıkları ve bildikleri gerceklerle , Yaşadıkları arasındaki Celiski neden dir ve Niyedir ? Bir insan Allahın haram ve günah kıldıgı seyleri bildigi halde Neden günaha girer Böylece neden İnancla yasayıs arasın da celiskiler olusur
Bu soruyu kendi bilgi ve yorumuyla yorumlayabilcek olanlar yazsıN .......

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların inandıkları ve bildikleri gerceklerle , Yaşadıkları arasındaki Celiski neden dir ve Niyedir ? Bir insan Allahın haram ve günah kıldıgı seyleri bildigi halde Neden günaha girer Böylece neden İnancla yasayıs arasın da celiskiler olusur

Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Bana göre diye başlayacağım, haşa fetva olarak değil,dinimiz Kur'an ve sünnet üzere,yorumla değil tabi.Fakat öğrenmeye çalıştıklarım doğrultusunda bana göre,bildiklerimizle yaşadıklarımız arasında ki çelişki,tembelliğimizden,bakıyor fakat görmüyor oluşumuzdan,rehavetimizden,her zaman yarın inş. diye ertelememizden,genciz ya, aman yaşım ilerledise sağlıklıyım,daha yapacak vaktim var deyişimizden,ümidimizden,müslümanın ümitle ümitsizlik arasında olması gerektiğini bilmeyişimizden,ruhumuzu yeteri kadar besleyemeyip,nefsimize yenik düşmemizden,
Kısacası;belkide yeterli ihlasa sahip olmayışımız ve İmanımızın zayıflığından.
Haramıda,günahı da biliyoruz,fakat yine zayıflığımız baş rolde,birde bizim ezeli bir düşmanımız var,Şeytan her an fırsat kolluyor,nefis desen,onu köreltmek için üzerimize düşenleri, yukarıda saydığım sebeplerden yapmadığımız için en yakınımızda ki düşmanımız.
Birde bunlara'' ben biliyorum'u ''ekledikmi.Okumaktan,araştırıp öğrenmekten vazgeçtikmi,ne dizginleyecek nefsi, hangi iman gücüyle karşı koyacağız şeytana....
Rabbim cümlemize,bilmediklerini öğrenmeyi,bildikleriyle amel etmeyi nasibeylesin inş.
Selam ve Dua ile

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim HilserSen Din konusu hakkında tartışmasız doğru olarak kabul ettiklerimiz müslümanlar olarak Kuran ayetleridir bilgimizin büyük bir kısmını ondan alırız onun için yorumdan ziyade sana aşağıdaki ayetler yeter diye düşünüyorum

Nisa
(128) Eğer bir kadın kocasının, kendisine kötü davranmasından, yahut yüz çevirmesinden endişe ederse, uzlaşarak aralarını düzeltmelerinde ikisine de bir günah yoktur. Uzlaşmak daha hayırlıdır. nefisler ise kıskançlığa ve bencil tutkulara hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
Yusuf
(53) "Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" dedi.
Rum
(29) Fakat, zulmedenler bilgisizce nefislerinin arzularına uydular. Allah'ın (bu şekilde) saptırdığı kimseleri kim doğru yola iletir? Onların hiçbir yardımcıları yoktur.
Sad
(26) Ona dedik ki: "Ey Dâvûd! Gerçekten biz seni yeryüzünde halife yaptık. İnsanlar arasında hak ile hüküm ver. nefis arzusuna uyma, yoksa seni Allah'ın yolundan saptırır. Allah'ın yolundan sapanlar için hesap gününü unutmaları sebebiyle şiddetli bir azap vardır."

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Bence sorunun tek cümleleyle yanıtı var kardeşim.. sorun çok açık..bilgili korkusuzluk..
Bilipte yeterince korkmamak,azaba tabii olunacagını unutmak haram ve günahı bilipte üstüne gitmeye neden olur..
Şeytan da insana zaten bu yönlerden yaklaşır..bilse bile ,iblis bir yerde yaklaşır ve o insanı kendi ipiyle çekmeye başlar..
Bilseler ki Yüce Rabbin hezimetini,ahiret alemini,cehennem yakıcılığını,tatsalar o ateşi yaparlar mı böyle günahları?

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

selamun aleykum kardeşim ..

bu soru ve sorun aslında ; ilk insan adem(as) 'dan büğüne kadar insanoğlu bu şekilde med-cezirler yaşar..

önce *BEN* sahilerinden gaflet denizlerine dalar .. bir kulaç atar, bir daha bir daha ...
şeytan ve nefs * yaklaş bana yanmazsın * nidalarıyla bend'e sahilerinden kendine çeker ..

sonra ansızın *NİSYAN* yağmurları başlar ..

sırılsıklam olur .
alemi-ervah'da verdigi sözü unutur.. hani 'bela ' demiştikde kul olma şerefine erişmiştik ...
sonra kızıl utanç gülleri belirir dört bir yanımız .. dikenleri ruhu sarar ,sıkar...

rıza-i ilahiden her uzaklaşımızda biraz daha sarmalar bizi... artık .. bilirizki gönülden bir *HÛ* bizi rahatlatacaktır .. havf ve reca arasında rahmana sıgınırız..

pişmanlık çölünde yürümeniN vaktidir artık yalın ayak... cehennemi bir sıcaklık vurur şakaklarımıza ve cennet rüyası gözlerimizde ..

o vakit göz yaşının adı pişmanlıktır , tövbedir , rahmettir ve inşaALLAH hidayettir ..

kul tüm pişmanlıgınI , tevbelerini korkuların ve umutlarını yükler göz yaşına indirİveriR beyabana ....

ardınlar tüm vahalar yeşerir................

tekrar *nisyan * yagmurları başlamazsa bu hal iyidir başlarsa .. vay halimizedir .. ;)

teşekkürler kardeşim ...rabbim yolundan ayırmasın

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Yorum yazan kardeslerimden Allah c.c razı olsun ..
İnsanda ki ihsan ekslikligide buna etkenmidir acaba ?
Allahin heran onu izledigini gördügünü unutmak ..Eger unutmasaydı bunca hayasızlıga girer günah kirine bulasırmıydı ?

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Yorum yazan kardeslerimden Allah c.c razı olsun ..
İnsanda ki ihsan ekslikligide buna etkenmidir acaba ?
Allahin heran onu izledigini gördügünü unutmak ..Eger unutmasaydı bunca hayasızlıga girer günah kirine bulasırmıydı ?

Sevgili hilsersen kardeşim müslüman olarak yetişip emir ve yasakların çoğunu bilen kişiler; ki ben bunlardan biriyim günahlarımın %90ını günah olduğunu bilmeme rağmen işledim. Allah'ın beni gördüğünü unuttuğum falan olmadı. Şeytanın kime gücü yeter onu bilirsen korkmana gerek yok. Şu anda ise şeytana karşı kendimi güçlü hissediyorum
Sana özellike erkeklerin dikkat etmesi gereken bir ayet yazıyorum TERCÜMEDEKİ SON KELİMEYE DİKKAT
NİSA 117. le Onlar, Allah'ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar.Halbuki (aslında) azgın bir şeytana tapmaktadırlar.
BU AYETİDE HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIM
Nahl
(99) Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hakimiyeti yoktur.

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Mübin Kardes Nisa 117 de ki ayet hersyei apacık ortaya koymus gercekten ..DİKKAT vesselam ...
Selametle kal...

_YUSUF_

Yönetici
İnsan günah işleyebilcek potansiyelde yaratılmıştır.Yani, Mevlamız bizleri yaratırken fıtratımızda nesf diye tabir ettiğimiz bir olgu yaratmıştır.Bu nefs, insanların şuurunu kapatarak yada gaflete düşürerek günah işlemelerine sebebiyet vermektedir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt