İnsanların inandıkları ve bildikleri gerceklerle , Yaşadıkları arasındaki Celiski neden dir ve Niyedir ? Bir insan Allahın haram ve günah kıldıgı seyleri bildigi halde Neden günaha girer Böylece neden İnancla yasayıs arasın da celiskiler olusur
Bu soruyu kendi bilgi ve yorumuyla yorumlayabilcek olanlar yazsıN .......
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Bana göre diye başlayacağım, haşa fetva olarak değil,dinimiz Kur'an ve sünnet üzere,yorumla değil tabi.Fakat öğrenmeye çalıştıklarım doğrultusunda bana göre,bildiklerimizle yaşadıklarımız arasında ki çelişki,tembelliğimizden,bakıyor fakat görmüyor oluşumuzdan,rehavetimizden,her zaman yarın inş. diye ertelememizden,genciz ya, aman yaşım ilerledise sağlıklıyım,daha yapacak vaktim var deyişimizden,ümidimizden,müslümanın ümitle ümitsizlik arasında olması gerektiğini bilmeyişimizden,ruhumuzu yeteri kadar besleyemeyip,nefsimize yenik düşmemizden,
Kısacası;belkide yeterli ihlasa sahip olmayışımız ve İmanımızın zayıflığından.
Haramıda,günahı da biliyoruz,fakat yine zayıflığımız baş rolde,birde bizim ezeli bir düşmanımız var,Şeytan her an fırsat kolluyor,nefis desen,onu köreltmek için üzerimize düşenleri, yukarıda saydığım sebeplerden yapmadığımız için en yakınımızda ki düşmanımız.
Birde bunlara'' ben biliyorum'u ''ekledikmi.Okumaktan,araştırıp öğrenmekten vazgeçtikmi,ne dizginleyecek nefsi, hangi iman gücüyle karşı koyacağız şeytana....
Rabbim cümlemize,bilmediklerini öğrenmeyi,bildikleriyle amel etmeyi nasibeylesin inş.
Selam ve Dua ile