Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SORU (1 Kullanıcı)

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Arkadaşlar sizinle aklıma takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum.2006 yılınında sonuna yaklaşmaktayız ve teknolojinin ilerlemesiyle artık bir çok şey eskisi gibi değil.Rasulullah(sav) ve ashabının 1400 yıl önceki yaşantısından giyimine kadar birçok şey şimdikinden değişikti.Şuan birçok insandaki görüş Rasulullah(sav)şimdi yaşasaydı O(sav) da çağa ayak uydururdu diye.Öncelikle kendi görüşümü söyleyeyim;Ben buna karşıyım.çünkü şuan bizim yaşantımız her nekadar dikkat etmeye çalışsakta batılı bir yaşam tarzı haline gelmiştir.O(sav) ki sırf yahudiye benzememek için tırnaklarını karışık bir şekilde kesmiştir.İşte bu konuda sizlerinde görüşünü almak istedim.şimdiden teşekkür ederim.Allaha emanet olun...

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SORU

Selamun Aleyküm kardeşim.Bu görüşte olanları gerçekten kınıyorum çünkü;İslam Dini Teslimiyet dinidir.yani zamanın getirdiklerine değil,Dimizinin bize buyurduklarına göre yaşamamız lazım.ve kardeşim unutmayalım ki"HELAL DAİRESİ KEYFE KAFİDİR,DIŞARI ÇIKMAYA GEREK YOKTUR".

zamanın getirdiklerine göre değil,dinimizin emirlerine göre yaşamak bize farz kılınmıştır.bunları diyenler sadece misyonerliği yayamaya çalışan insnalardır..lütfen bunlara takılıp kalmayalım..selam ve dua ile

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.Benim gibi düşünen insanların varolduğunu bilmek güzel.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

kursadd- yazdı:
Allah razı olsun.Benim gibi düşünen insanların varolduğunu bilmek güzel.

cümlemizden olur inş kardeşim.bunlar hep müslümanların kafasını karıştırmak için söylenen şeylerdir.lütfen bunlara takılıp kalmayalım,biz kulluğumuzu bilmeli ve ona göre yaşamalıyız..ve ben Erkan hocamın hatırlatmasını tekrar yapmak istiyorum

Ey müslümanlar Uyanalım artık, uyanalım, Bizi uyuttular, Bizde uyuduk, mışıl mışıl hemde, ses etmedik, gündemi hep boş meselerle doldurdular. Bir müslüman, görevlerini bilmez hale geldi. Kıyamet alametleri zuhur ediyor. İlla kişi öldükten sonra mı uyanması lazım? O uyanış bir fayda vermiyecektir.
Ellerimiz, ayaklarımız tutarken, gözlerimiz görürken, kulaklarımız duyarken Rabbimize şükredelim, Dini bilgilerimizdeki eksiklerimizi tamamlayalım, Fakir ve yoksulu göz ederek ihtiyaclarini giderelim.

Selam ve Dua İle

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı

bu sözlerin üzerine söylenecek tek söz Allah razı olsun demektir.sizden bir ricamda "Başörtüsü konusunda haklımıyız" yazım hakkındaki düşüncelerinizdir.Zira Muhammed kutsal kardeşim beni kınadığını yazmış(neden kınadığınıda anlayamadım.bir türlü görüşmek nasip olmadıki sorayım)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

kursadd- yazdı:
bu sözlerin üzerine söylenecek tek söz Allah razı olsun demektir.sizden bir ricamda "Başörtüsü konusunda haklımıyız" yazım hakkındaki düşüncelerinizdir.Zira Muhammed kutsal kardeşim beni kınadığını yazmış(neden kınadığınıda anlayamadım.bir türlü görüşmek nasip olmadıki sorayım)
kardeşim evet o forumu bende inceledim.ve muhammed kardeşime bende katılıyorum.kardeşim şöyle ifade edeyim ki;bizler yaratılış gayemizi unutmayalım.ve bize neden ,niçin,,vb gibi soru sormak düşmez.Allah(CC) ne dilerse o olur..biz kulluğumuzu bilmeliyiz,bu tür sorular sormamalıyız.çünkü İslam dini teslimiyet dinidir..dolayısıyla bize farz kılınan şeyleri yapmalıyız.
Rabbimizin emirlerinde,yaratıklarında"neden soruları " asla sorulmamalıdır.bizim böyle düşünme ve soru soru sorma hakkımız ve yetkimiz var mıdır?
_asla yoktur.
islamiyet demek kısacası teslim olmak demektir
Sahabe eskiden peygamberimiz ne ne ne neden diye soruyormuydu?
yoksa ALLAH rasulu ne diyorsa doğru diyor, diyerek hemen iman mi ediyorlardı?
değerli bir hocamın ben cevabını yazdım.inş bu yeter li bir açıklamadır,,selam ve dua ile

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı

Şimdi demek istediklerimin yanlış anlaşıldığını farettim.Ben Allah(cc)neden yardım etmiyor diye sitem etmiyorum(ki HAŞA). Yaptığımız işte bir terslik olduğunu söylemek istiyorum.Yani sırf okumak için başörtüsünü Allahın emrettiği bir şeyi terk etmenin yanlış olduğunu ve bu ikilimde verilecek kararın imani hususlarda ne kadar önemli olduğunun farkına varılmasını istedim.Yinede yanlış anlaşılmaktan ve şirkten ALLAH(cc) na sığınırım

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

kursadd- yazdı:
Şimdi demek istediklerimin yanlış anlaşıldığını farettim.Ben Allah(cc)neden yardım etmiyor diye sitem etmiyorum(ki HAŞA). Yaptığımız işte bir terslik olduğunu söylemek istiyorum.Yani sırf okumak için başörtüsünü Allahın emrettiği bir şeyi terk etmenin yanlış olduğunu ve bu ikilimde verilecek kararın imani hususlarda ne kadar önemli olduğunun farkına varılmasını istedim.Yinede yanlış anlaşılmaktan ve şirkten ALLAH(cc) na sığınırım

Selamün Aleyküm sevgili arkadaşlar.Bende bu siteyi yeni tanıyanlardanım.Şuan müptelası olmuş
durumdayım.
Hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum;
Malumunuz ülkemizde bir başörtüsü sorunu var.Özellikle eğitim sisteminde bu sorun çoğu genç
arkadaşımızın karşısına çıkıyor.Mesala Üniversiteye gidecek bir kızımız iki tercih arasında dır.
ya Allahın emri olan başörtüsünü çıkarıp dünyalığını temin edecektir,ya da rızkın Allahtan olduğu
gerçeğine dayanarak bu sisteme karşı çıkacaktır.

Şimdi şöyle düşünelim;

Allah istese bu sorunu ortadan kaldıramazmı?Amenna.Peki onca insan bu duruma üzülüp dualar edip,gözyaşı dökerken, neden Allah bu sorunu ortadan kaldırmıyor
.Birde şöyle diyelim ;Kız erkek bir
arada okuması Allahın emirlerine nekadar uyuyor?İşte sizlerinde bu konuda ki görüşlerinizi buraya
aktarmanızı istedim.

Rabbim cümlemizi doğru yoldan ayırmasın,Dünyada ve Ahiret de afiyetler nasip etsin...

kardeşim başörtüsü ile ilgili bizim bu sitede bir sürü forumlar açıldı..yazında kırmızı ile gösterdiğim yere dikkat et kardeşim. Allah(CC) hepimizi farklı farklı sınavlara tabi tutar..ve buda bizim sınavımız..bu konu ile ilgili sitede arama yaparak bütün bilgilere ulaşabilirsin.yani bu tarz bir forum benimde hiç hoşuma gitmedi..kardeşim biz kardşelerimize önyargılı değiliz fakat;cümlelerinizi kurarken daha dikkatli olun ..inş rabbim kimseyi yolundan ayırmaz(Amin)..selam ve dua ile

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı

Neyse beni anlamanızda ya da ben size ne demek istediğimi anlatmakta başarılı olamıyorum.Ama bana böyle ön yargılı davranmanız beni üzdü.Allah(cc) herşeye kadir ve herşeyi bilendir.Tekrar ediyorum ben o yazımda Allah (cc) nun emrettiği şeylerin dışına çıkıldığı için bugün bu sorunlar yaşandığını söylemek istedim.Yani kısa zamanda müptelası olduğum bu sitede böyle sorunla karşılaşacağım aklıma gelmemişti.En iyisi bir süre yazmaktansa yazılanı takip etmek. Allah'a (cc) emanet olun.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

kursadd- yazdı:
Neyse beni anlamanızda ya da ben size ne demek istediğimi anlatmakta başarılı olamıyorum.Ama bana böyle ön yargılı davranmanız beni üzdü.Allah(cc) herşeye kadir ve herşeyi bilendir.Tekrar ediyorum ben o yazımda Allah (cc) nun emrettiği şeylerin dışına çıkıldığı için bugün bu sorunlar yaşandığını söylemek istedim.Yani kısa zamanda müptelası olduğum bu sitede böyle sorunla karşılaşacağım aklıma gelmemişti.En iyisi bir süre yazmaktansa yazılanı takip etmek. Allah'a (cc) emanet olun.
kardeşim bak önyargı değil bu..lütfen kardeşim yapmayın böyle..yani sonuçta bir forum açmışsın ve orda yazılan bir takım sözlerin doğru olmadığını söylemek önyargı değildir..sadece kardeşini kardeşçe uyarmaktır..ve forumlarda bir arama yapın.aradığınız her şeyi bulacaksınız bu konu ile ilgili..kırdıysam özürdilerim.niytim asla bu değil.hakkını helal et kardeşim.selam ve dua ile

kursadd-

Kayıtlı Kullanıcı

Est. asıl ben sizi üzdüysem özür dilerim.Hakkınızı helal edin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt