Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Soru ... (1 Kullanıcı)

BaTuHaN92

Kayıtlı Kullanıcı
en eski bugunkune uyan kuran ornekleri ne zamandan bilen var mi

internetten arastirirken sitenin birinde tunusta mi nerede kuran bulundugunu fakat gunumuzinkinden cok degisik oldugunu yaziyordu

benim merakim su

bilimsel mucizeler var denizlerin karismamasi filan

en eski kuranda bunlar yaziyormuydu yani o bolumlerde bulunmus mu ve ne zaman bulunmus ...

bilgili arkadaslarin yazmasini rica ederim

internetten googleden aradim onun disinda bilen kisiler yazarsa sevinirim ...

_-yolcu-_

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm.
öncelikle kura-anın eskisi yenisi diye bi şey olamaz.Allah muhafaza böyle bir düşünce bizi dinden bile çıkarabilir.Kur-anı kerim bir tanedir.Tektir ve nuzul olduğu şekilde değişmeden ahir zamana kadar ulaşmış tek kutsal kitaptır.yani bir fatiha suresi 1400 sene önce nasıl ise günümüzde aynıdır.Ve türkiyede de,afrikada da amerikada da aynıdır.Bilmem ne ülkede farklıymış diye(haşa)bi şey söz konusu asla değildir.Zaten varsa farklı bi şey oda kur-an değildir.Araştırmlarımızı yaparken daha dikkatli olalım inş.
kısca 1400 sene önce yüce kıtabımız Kuran-ı kerimde ne yazıyrsa hala ayn şeyler yazıyor.

dua ile...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm.
öncelikle kura-anın eskisi yenisi diye bi şey olamaz.Allah muhafaza böyle bir düşünce bizi dinden bile çıkarabilir.Kur-anı kerim bir tanedir.Tektir ve nuzul olduğu şekilde değişmeden ahir zamana kadar ulaşmış tek kutsal kitaptır.yani bir fatiha suresi 1400 sene önce nasıl ise günümüzde aynıdır.Ve türkiyede de,afrikada da amerikada da aynıdır.Bilmem ne ülkede farklıymış diye(haşa)bi şey söz konusu asla değildir.Zaten varsa farklı bi şey oda kur-an değildir.Araştırmlarımızı yaparken daha dikkatli olalım inş.
kısca 1400 sene önce yüce kıtabımız Kuran-ı kerimde ne yazıyrsa hala ayn şeyler yazıyor.

dua ile...

kardeşime katılıyorum kuran indiginden bu yana degişmemiş ve degiştirilemeyecek olan tek din kitabıdır.

BaTuHaN92

Kayıtlı Kullanıcı
bende inkar ettigimden degil tabiki ama burada bir gorus paylasimi olsun diye gecenlerde okuyup aklima takildigindan paylastim yorum getiren ve getirecek arkadaslara tesekkurler ...

_YUSUF_

Yönetici
Doğrusu Kitabı Biz indirdik, onun koruyucusu elbette Biziz.
(Hicr 9)

BaTuHaN92

Kayıtlı Kullanıcı
ayete bakarak demiyorum incilde vs. hepsinde yaziyor korunacak diye yani ayet olarak degilde eskiden bulunan vs. kitap oalrak
ya bozuldu demiyorum zaten ama bu konu hakkinda bilimsel bir bilgisi olan var mi diye sordum

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
HZ EBUBEKR-HZ ÖMER-HZ OSMAN RA HALİFELİKLERİ ZAMANINDA TOPLANIP ÇOĞALTILMIŞ VE HERYERE TEK ÖRNEK HALİNDE GÖNDERİLMİŞTİR...YÜZLERCE HAFIZ SAHABENİN HIFSINDA VE DERİLERE YAZILAN KURAN-I KERİM BU ŞEKİLDE TOPLANIP ALLAHCC ÜN KORUMASINDA GÜNÜMÜZE KADAR AYNİYLE VE TEK ÖRNEK HALİNDE BİZLERE ULAŞTIRILMIŞTIR...ELHAMDÜLİLLAH...Besmele...Selam...Dua...

_YUSUF_

Yönetici
ayete bakarak demiyorum incilde vs. hepsinde yaziyor korunacak diye yani ayet olarak degilde eskiden bulunan vs. kitap oalrak
ya bozuldu demiyorum zaten ama bu konu hakkinda bilimsel bir bilgisi olan var mi diye sordum

Arkadaşım kur'anın mufessiri yine kur'andır başka ne kitabı arıyorsun.Eger ıncılde vs. yazıyorsa ki ben görmedim biz ona güvenmeyiz çünki kur'an bize bunların değiştiğini bildirir.İmanın şartlarından biri kitaplaraa inamaktır.
İman demek görmeden Allah ne dediyse öylece inanmaktır bize sorgu sual düşmez eğer kalbinde bu tür vesveseler geliyorsa bu şeytandandır deyip besmele cekerek bunu defet.
Bozludugunu söyledıgınıde bız soylemıyoruz sadece bu tur seyler seytanın vesvesesıdır kur'an ne dedıyse bız oylece iman eder inanırız kur'an da buldugumuz seyın baska yerde delilini aramayız.Eger baska bır kur'an bulundugu ıddaa edılıyorsa o zaman o ıcınde degısık bılgı olan her ne bılgısı ıse o zaman onu yalanlarız.
Elimizdedi kur'anda en eskı kur'andır gercı eskı dıyemeyız guncellıgını kıyamete kadar surdurecektır
Sen bol bol besmele cek arkadasım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt