RE: soru??
xzbd yazdı:
bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum bgune kadar kimse bana doyurucu bi cevap veremedi umarım yard. olabilirsiniz..
sorum şudur ki:
allah ki tüm alemleri yaratan HERŞEYİ bilen benim var olmamı isteyen benim dünyaya geldiğim andan itibaren neler yapacağımı harfi harfine biliyor diil mi?
eğer bu konuda netsek şunu eklemek istiyorum madem benim işleyeceğim sevap ve günahlar biliniyor sonunda cennete ya da cehenneme gideceğim de kesin ve değişmez bi şekilde biliniyor. o halde neden ben bu dünyaya geldim neden biz bu dünyaya geldik?? sakın sınav demeyin öğrencisinin sınavda alacağı notu tam ve kesin olarak bilen bir öğretmen sınav yapmaz bence.
İlk öncelikle eğer herhangi bir sorunuz varsa ana sayfanın solunda yer alan sorularla islamiyet bölümüne sorunuz...Forumda 1 kişilik yer kaplanılıyor ve diğer bir arkadaşımızın hakkı yenmiş gibi bir şey oluyor...Dinimiz nekadar ince düşüncelerle dolu değilmi..Yani öyle sizin dediğiniz gibi o öğretmen sınav falan yapmaz değil.....O öğretmen nasıl gelmiş bu dünyaya ve ya siz nasıl geldiniz bu dünyaya? Sakın annem falan doğurdu demeyin derseniz o nasıl geldi diye sorabilirim... neyse konu dağılmasın...Şöyle açıklamaya çalışacağım..
Kuran-ı kerim'e göre şeytan, ilk insan olan Hz. Adem'den bu yana insan neslini Allah yolundan saptırmak için çaba harcayan ve kıyamete kadar da harcayacak olan varlıkların genel adıdır. Tüm şeytanların atası ise, Hz. Adem'in yaratılmasıyla birlikte Allah'a isyan eden İblis'tir.
Şimdi sizi ve tüm kainatı yaratan Allah(c.c) Hz.Ademi yarattı...Ve tüm meleklerden ona secde etmelerini istedi..Tüm melekler ederken iblis secde etmeyeceğini söyledi...Nedeni de kendisinin daha üstün olduğunu söyledi...Allah(c.c)'ın emrini yerine getirmedi..ve Allah(c.c) onu huzurundan kovdu..
Allah(c.c) huzurundan ayrılmadan önce insanları da kendisi gibi saptırmak için Allah(c.c)'dan süre istedi...Allah(c.c)'da ona kıyamet gününe kadar süre verdi..Böylece İblis'in insana karşı verdiği mücadele başladı..Tıpkı şuan sizin kafanızda bu soruları sordurduğu gibi...
Bu konuları bide ayaetlerle açıklasak nedersiniz??
Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı.
(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."
(Allah(c.c) "Öyleyse oradan in, orada büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin."
O da: "(İnsanların) dirilecekleri güne kadar beni gözle(yip ertele.)" dedi.
(Allah(c.c) "Sen gözlenip-ertelenenlerdensin" dedi.
Dedi ki: "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onları (insanları saptırmak) için mutlaka senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım."
"Sonra muhakkak önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Onların çoğunu şükredici bulmayacaksın."
(Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım." (Araf Suresi, 11-18)
Haydi Allah(c.c)'ya emanet olun..