Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sonsuz nur (1 Kullanıcı)

zeynep36

Kayıtlı Kullanıcı
Yıllardan beri binlerce defa yer değiştirenler, yer değiştirip tutunacak bir dal arayanlar,o sistemden bu sisteme,o ekolden öbür ekole koşuşup duranlar,bütün bu çırpınıp durmaların fiyasko ile neticelendiğini görüyor ve şimdiye kadar hiç fiyasko görmemiş HZ.MUHAMMED (S.A.S)mektebine koşuyorlar. İnsanların gönüllerini çoşturacak kadar o gönüllere fer veren efendiler efendisi'ni acaba kendi kıymeti ölçüsünde anlatabildik mi? Hayır! eğer beşeriyet O'nu tanısaydı.O'nun için mecnun olur,yollara düşerdi; ruhlar O'nun yad-ı cemili sarınca burnunun direği sızlar ve gözleri yaşlarla dolardı.dolardı da O'nun peygamberlik dünyasına, tertemiz iklimine girebilmek için ürperir, O'nun aşkını ateşiyle yanan kalbinin küllerine hayat gelsin diye rüzgarın önüne katılır ve hep oraya doğru sürüklenirdi... Akıl ve havsalarımız alsada almasa da, sineler O şemaya,O güneşe pervanedir ... Çok yakın bir gelecekte, şimdiye kadar bir türlü o'na koşamayıp da kış sinekleri gibi takılıp yolda kalan derbeder ve perişan akıllar, yolda karışlarına pişman olacak ve elerini dizlerine vurarak; " Biz niye pervane olup O'na koşmadık!"diyeceklerdir. o zaman belkide bir çoğu için herşey bitmiş olacak...

tenahek

Yasaklı Kullanıcı
Hz Muhammede koşulmaz.Hz Muhammedin dinede koşulmaz.
Belki anlaşılmadım konuyu biraz açayım.
Hz Muhmmed sas bir put degildir o yüzden koşulmaz.Hz muhammedin dine koşulmaz olan konu ise din Hz Muhammedin degil Allahın bahşettigi bir dindir.
Hz Muhammed e bir kuldur.Hz muhammedin elçiligine kulak kesilip Allahın dinine koşulur ki o Yüce sözleri nakletmek ve kutlu bir savaş vermekle yükümlüdür.Ve elinden geleni yapmıştır.Zafer islamındır.
Hz Muhammed islamın önüne hiç bir zaman geçmedi ve meded umulmasınıda kendinden hiç ama hiç istemedi.

Bunun en apaçık delili bu gün son zamanlarda Ortalıkta binbir tane hadisin cirit atmasıdır.Bir çoguda belli otoritelercered edilmektedir(diyanet işleri)Nedeni ise şudur.
İslamı Tanrı yüce Yaradan hazretleri cc Koruyacagını tahaddüt etmiştir onun güvencesi altındadır.
Kimse Tanrıyı yenemiyecegi için Kuranda asla bozulma olmıyacaktır.Eger siz sistemi delmek isterseniz ve delemiyeceginiz bir yer varsa ne yaparsınız.Sistemin ufak bir parçasını alır orda karışıklık çıkartırsınız ki bu sistemde teklemeye yol açar.Hiç olmassa digerine göre şansınız vardır.
İşte bu yüzden hadisler ortalarda cirit atmaktadır.

Hz Muhammed ne söledi bize''Bende ölümlüyüm-bir kulum-bende hesaba çekilecem Tanrıya-Yaradana yani yüce allah hesap verecem dogrultusunda binlerce sözleri vardır ki burda her fanin ölecegi Kuranı kerimdede yazmaktadır.
İşte Hz muhammed ölümlüdür.Yani hadisleri düzeltme şansı yoktur .Çünkü Allah katındadır.

Tanrı ama hep vardır ve sonsuzdur.İşte bu yüzden Hadisler ortaya çıkıyor.

Bide konuyla baglantılı.
Son günlerde hz Muhmmed sas Efendimiz denmesini çok sık duyar oldum onuda deginerek konuya paralel bir son vereyim
Kırmızı renkle yazdıgım efendimiz kelimesi...Hemde hz muhammede sölene o kelime işte bakın olacak olan bu o yüzden Hz muhammede koşulmaz İslama koşulur islam ise Hz Allahın sözleri -sonsuzlugun kaynagıdır.

İslama koşan zaten Hz Muhammed ile aynı saftadır.

üSTTE PARALEL BİTİRECEM DEMİŞTİM
hz Muhammed Efendimiz diyor bir çok müslüman
ama diyorum ki ben:
Efendim dediginiz kişi sizin kimseye Efendim demenizi İstemiyordu.Efendiligi bitirmek için İslam geldi.Herkes eşitlendi.
Tek Efendi Tanrı idi.

Efendi denilen temiz ruh Kimseye Efendi denmesini istemezdi.
(Paralel bitirmenin sevince ve anlaşılmanın istegiyle)
(sadece bir kaç şeye deginmek-düzeltmek yada fikrimi beyan etmek istedim)
Bagışlayan ve Yaradan Efendim Tanrının Adıyla......!

zeynep36

Kayıtlı Kullanıcı
Eşedu enle ilehe illallah, eşedu enle muhammedin habdu resulu... Kelimeyi şahadet ederken ve allahin yaninda yer alilken allahin resulu son peygamber gönüllerimisin sultani nebilerimizin nebisi olan hz muhammed(s.a.s) ona koşmak demek sevgi anlaminda koşmak,bunu altini çizeyim ona kulluk yapmak ibadet etmek anlaminda deyil allahi sevmek ve onun elçisini allah resülü bir hadisi şerifinde 'ümmetimden on kişi ile tartirdim, ağir geldim.sonra yüz,snra bin kişi ile tartirdim yine ağir geldim. O zaman muvazzaf iki melek dediki birak, eğer bütün ümmetinle tartirsan yine ağir gelecek.' bir hadis daha söylüyeyim, 'eğer sen olmasaydin varliği yaratmiyacaktim' allah (c.c)

tenahek

Yasaklı Kullanıcı
Agırlık mertebedir.Kimse Allahın Elçisinin mertebesine ulaşamaz bir kere orda anlaştık seninle ki zaten orda ayrılıkta söz konusu degild.
Hz muhammed insanların en vasıflısı başögretmen-başkomutan ve Büyük bir devlet adamı-Barışın simgesidir. uzadıkça uzar bu sözlerim o yüzden en vasıflı diyerek kısadan gideyim.
Zaten muhammed(övülmüş demektir)adı bile farklıdır.Hz muhammedi bu vasfa getiren Allaha duydugu aşk ve sevgidir.Ben Hz Muhammed sas Hazretlerine Allah kulu diyorum.
Kendinin binlerce kez söledigi gibi İşte hz Muhammedin en sevdigi kelmime Allah kulu İlk başta bunu farkına varmak bir onurdur.
Yalnız ben orda başka bir şeye dikkat çekmek istedim yarısı kendimce bir yerlere deginmek istedim.
Sultanlar sultanı olan Yalnız Allahtır.Allahu teale elbetteki hz muhammed sas konuşmuştur.Bu Allahla Hz Muhammed arasındadır.Bize sölenen kimseye efendim denmemesidir oraya işaret ettim.
Hz muhammed sas en vasıflı insandır .öncelikle insanlıga örnektir.Benim yorumum islam yolunda ve islam anlayışındaydı.Bir yere degindim.
Eger kırdıysam ve başka bir olgu olduysa o içimde yoktu onun için Allahın Huzurunda Özür dilerim.
Yalnız -Hz muhammed-Hz isa-hz Musa Tüm dinler kendi aralarında peygamberler uyuşmazlıgı yapıp birbirlerini üstün tutuyorlar.Üsütün Tutulan islamdır.İslam=hiristiyanlık-musevilik-yahudilik o günün dinleride islamdı.Hepsi Tek kaynaktan geliyor.Ve bu gün son şeklini ve kıyamete kadar seslenişini yaptı.

1001 Puta tapan-çölde kadınları kırbaçlıyan-esirleri olan-Hz muhammede zulüm etmek isteyen o kabile lideri İslamin fethinde evinde idi.
Tebessüm etti-kabısını bile zorlatmadı.Hz muhammed Allahın elçisi ve sevgili kuludur hemde çok onu biliyoruz.
Ben sadece benim Peygamberim kimseye Efendim demememi ögretti söledi.Buna İşaret etmek istedim.Allahın sevgili kulu-nebiler nebasi yada Elçiler elçisi konumunu inancını kapsar.Yükte agır gemesi mevkisini kapsar ve gönlünü Bahsettigimiz temiz saf ruh Allahın elçisidir.Onada dikkat buyuram onda bişe yoktur O konum onundur gönlü çok zengindir-Elçiler elçisidir.Dünyada hiçbir insanla mukayese edilemez bunlar benimde kullandıgım sözlerdir çünkü öledir.Aama hiç bir zaman Efendi olmak istememiştir.Bilakis Allahın Kulu olmaktan büyük bir mutluluk durmuştur.Yanlışsam düzelt

Eger farklı bir anlam çıkardıysan tekrar özür dilerim.Bu benim diyecegimdir sana karşı degil tüm efendim olarak kullananlaradır.Efendimde Allah kelimesi yoktur.Ama nebiler nebisinde-Peygamberde.sas larda vardır.(temsil edilen Allahtır çünkü).Efendini kölesi olur.Peygamberin ise yada Nebinin ise Allahı.Yükte agır gelmesi.Allah sevgisinden-nebilikten-üstün davranışlarında-Allah korkusundan -Efendilikte degil-O hiç bir zaman efendi degildi.O tabiri caizse gönüllerin sultanı idi(nedeni Allahın elçisi-allahtan korkusu idi-Allaha biyat etmesi idi-sevgili oluşu idi kelimeler yetmez)
Sen efendi neden dedigini anladım saf bir kalple.Ama bende özgür ve hür düşüncemi yazdım.anlaşılmışımdır tekrar kırdıysam özür dilerim.Diyeceklerim bunlardı daha dogru anlatmak istediklerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt