Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Slogan atan gençlerden değil, okuyan ve düşünen gençlerden korkarlar (1 Kullanıcı)

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
Slogan atan gençlerden değil, okuyan ve düşünen gençlerden korkarlar

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları herkesin içini ferahlatıyor belki. Sokakların hareketlenmiş olmasına, duygusal yönden baktığınız zaman, sevinebilirsiniz de. “Millet tepkisiz değil” düşüncesiyle içiniz de ferahlıyor olabilir. Sokakların hareketliliğine alışık bir milletiz.

Ancak sokaklara dökülmüş olmanın tehlikeli bir yanı var. “Biz sokaklara çıktığımızda kolay kullanılabilen” bir milletiz.

1980 öncesi sokaklar çok hareketliydi. Bazen sağcı bazen solcu gençler sokaklarda slogan atıyordu. Attıkları sloganlarda hepsi “hak, özgürlük, emek, vatan, millet” gibi kavramlara vurgu yapıyorlardı.

Sokaklara dökülmüş olan insanları yönlendirenlerin onları nasıl kullandığını bugün daha iyi biliyoruz. Ülkemizi bölmek ve milletimizi birbirine düşürmek isteyen güçler sokaklarda “slogan” atan gençlerin ellerini silahları verip yıllarca kardeş kanı akıtmadılar mı?

Slogan atan sağcı gençlerle, slogan atan solcu gençlerin ellerindeki silahların aynı fabrikalarda üretildiğini bugün hepimizi biliyoruz.

Alevi Sunni tartışmalarında da aynı sokak ve slogan oyununa gelinmedi mi? Sivas olaylarında “manevi değerlerine saldıran” insanlara karşı slogan atan kitleyi “insan yakan ve insan yakarken ateşin etrafında tekbir getiren bir grup” gibi göstermeye çalışmadılar mı?

“Türkler bizi aç bıraktı” düşüncesiyle dağlara çıkan bir Kürt delikanlısı nasıl bir oyuna geliyorsa, “Kürtler kalleş ve haindir” diyen bir Türk genci de aynı oyuna gelmiş demektir.

Hakkari’den Edirne’ye, Kars’tan İzmir’e kadar bu toprak ve bayrak altında yaşayan, Türk-Kürt-Laz-Gürcü-Çerkez farkı gözetmeden kardeş olduğumuzu, tüm dünyaya haykırmaya devam ettiğimiz sürece, bu toprakları kimsenin bölüp parçalayamayacağına emin olabilirsiniz.

Amigolar gol atamaz.

Elbette bir maç esnasında sahaya koşturan takıma moral vermek için amigolar destek verirler. Ancak hiçbir amigo gol atamaz. Değil bin tane, yüzbinlerce amigo, saatlerce “goooolll!” diye bağırsa gol olmaz. Ancak iyi yetişmiş, ekip ruhuyla hareket eden, karşı takımın oyunlarına gelmeyen, düşmanın artı ve eksilerini iyi bilen 11 kişilik bir ekip “doğru zamanda, doğru hareketleri yaparak” karşı takımı yenebilir.

Çanakkale savaşıyla ilgili yorum yapan batılı bir tarihçi; “Evet, biz bu savaşta kaybettik. Ancak onların okuyan, düşünen ve iyi yetişmiş koskoca bir nesli de yok olmuş oldu. En azından böyle bir kazancımız var!” diyor.

“Şehitlik” gibi manevi bir dinamikle güç alıp hareket eden milletlerin “amigolara” değil “okuyan, düşünen ve kendini yetiştiren” gençlere ihtiyacı var.

Emin olun “slogan atan gençlerden” kimse korkmaz. Çünkü biz her şehit cenazesinde aynı sloganları yirmibeş yıldır atıyoruz. Kimse slogan atmasın, sokağa çıkıp eylem yapmasın demiyorum.

Bu ülkeyi seven, bu ülkenin geleceğini düşünen akıllı gençlerin asıl yürüyüşü, mitingler bittikten sonra, evlerine dönünce başlar. Bir genç evine gittikten sonrada uyanık olmak zorundadır.

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” diye slogan atan bir genç, yürüyüş bittikten sonra, internet cafe’ye gidip, “ABD’nin Irak’ı işgal ettiği simülasyon” oyunlarında saatlerce vakit geçiriyorsa, oynanan oyunu anlamamış demektir.

“Kahrolsun ABD!” sloganı atan bir genç, mitingden sonra McDonald’s ta arkadaşlarıyla Hamburger yiyip, Coca Cola içiyorsa, akşam evine gidince de Hollywood yapımı filmlerle vakit geçiriyorsa, ABD’liler bu sloganlara sadece gülmez mi?

Sokakta yürüyen bir genç evinde uyumamalı.

Uyanık olun!

Sait ÇAMLICA

Eğitimci - Yazar

Kaan Erdem

Yönetici
Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” diye slogan atan bir genç, yürüyüş bittikten sonra, internet cafe’ye gidip, “ABD’nin Irak’ı işgal ettiği simülasyon” oyunlarında saatlerce vakit geçiriyorsa, oynanan oyunu anlamamış demektir.

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın..çok ama çok yerinde faydalı yararlı ikaz edici düşündürücü hatta anlayana hafif bir ''şamar'' tadında fiske atıcı bir izahat olmuş...selametle kalın...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..

paylaşımınız; uyarıcı ve bilgilendirici..gerçekten de madem "vatan,millet,bayrak" madem "şehitler ölmez,vatan bölünmez" o halde gençler de yürüyüş sonrası uyanık olmalı,bağırış ve haykırışları boşa gitmemeli,PKKyı bölücü örgüt olarak,terörist olarak tanımayanların ürettiği hiç bişeyi kullanmamaya dikkat etmeli...değil mi..

selam ve dualarımla...

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.bu yazıyı bizlerinde okumasına vesile oldunuz rabbim razı olsun inşallah faydalı bir şamar olup gençlerimizin akıllarının basına gelip bilinçlenmesine vesile olur tabii ilk basta kendi nefsime ikaz ediyorum selam ve dua ile.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM . PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ SAVAŞLARININ TOPLA ,TÜFEKLE OLMADIĞI; BİLGİYLE , KALEMLE OLDUĞU HATIRLATAN BİR YAZI. SOKAKLARDA SLOGAN ATANLARIN BİR KISMI PROVAKASKON İÇİN BUNU YAPIYOR. BUNU HERKES İÇİN SÖYLEYEMEYİZ TABİKİ. REFLEKSLE YAPILMIŞ, TEPKİNİN GÖSTERİLMESİ ADINA BİR YÖNTEM. AMA GEÇİCİ , ANLIK BİR TEPKİ.
BİZE LAZIM OLAN KÖKLÜ BİR TEPKİ . BUNUDA İNŞALLAH CEHALETİ YENDİĞİMİZ ZAMAN GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLUCAZ.
BU TOPRAKLARDA , BU BAYRAK ALTINDA YAŞAYAN HERKESİN TÜRK,KÜRT, LAZ, ALEVİ, SÜNNİ V.S AYRIMI YAPMADAN BİR VATANIN EVLADI OLDUĞUNUN AŞILANMASI LAZIM.
BEN MALATYALIYIM . MALATYANIN BAZI YÖRELERİNDE DE KÜRTÇE KONUŞULUR. BİZDEDE KONUŞULUR.
BANA SORARLAR KÜRTMÜSÜNÜZ ? BU NASIL SORU ?
ÖNCE AFALLARIM . NEYİ KASTEDİYOSUNUZ BU SORUYLA ?
EĞER 2. BİR DİL KONUŞULDUĞUYSA EVET DİL VAR DERİM .
ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM,
ELHAMDÜLİLLAH
TÜRKÜM!!!!!

SELAM VE DUA İLE KALIN........

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm son cümleyi ne güzelde bitirmiş ...

Sokakta yürüyen bir genç evinde uyumamalı.

Uyanık olun!

Allah razı olsun selam ve dua ile kalın ....

AY YILDIZ79

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM . PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ SAVAŞLARININ TOPLA ,TÜFEKLE OLMADIĞI; BİLGİYLE , KALEMLE OLDUĞU HATIRLATAN BİR YAZI. SOKAKLARDA SLOGAN ATANLARIN BİR KISMI PROVAKASKON İÇİN BUNU YAPIYOR. BUNU HERKES İÇİN SÖYLEYEMEYİZ TABİKİ. REFLEKSLE YAPILMIŞ, TEPKİNİN GÖSTERİLMESİ ADINA BİR YÖNTEM. AMA GEÇİCİ , ANLIK BİR TEPKİ.
BİZE LAZIM OLAN KÖKLÜ BİR TEPKİ . BUNUDA İNŞALLAH CEHALETİ YENDİĞİMİZ ZAMAN GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLUCAZ.
BU TOPRAKLARDA , BU BAYRAK ALTINDA YAŞAYAN HERKESİN TÜRK,KÜRT, LAZ, ALEVİ, SÜNNİ V.S AYRIMI YAPMADAN BİR VATANIN EVLADI OLDUĞUNUN AŞILANMASI LAZIM.
BEN MALATYALIYIM . MALATYANIN BAZI YÖRELERİNDE DE KÜRTÇE KONUŞULUR. BİZDEDE KONUŞULUR.
ELHAMDÜLİLLAH TÜRKÜM!!!!!

Nasıl yani kalemle okuyarak??isterseniz,Askerlerimizde savaşa silahlarla deyil kalemle gidip memleketi öyle beklesinler.birileri çıkıp savaşmazsa birileride rahat rahat okullarına gidip okuyamazlar.PKK,ile sizler ve sizin gibi düşünenler bilginizle savaşsanız'da bizlerde bu şehitleri vermesek hiç yere. yazık valla boşunamı verdik şimdi bı şehitleri?ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.bu slogan lar boşyere atılmıyor,insanın elinde olan bişey deyil okadar acı çekiyoruz'ki millet olarak tepkiler böyle dışa vuruluyor,ve bence bu'da suç deyil.ben tepkimi sokaga çıkarak veremiyorum,ama bende o genç arkadaşlara evden katılıyorum .Bi TÜRK olarak onlara katılmamak mümkün deyil şuanda bizler rahat evimizde oturabiliyorsak atalarımıza ,şehitlerimize, ve şuanda görevde olan ASKERLERİMİZE borçluyuz. birileri okusun diye oturup beklersek inanın'ki çok şey kaybederiz.tabi bu kimse okumasın demek deyil elbette okusunlar ama bu söylenen sözler bence çok yanlış.bilinçli okuyalım.<TÜRKLÜK GURURUMUZ İSLAMİYET ŞURUMUZ:mad:

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Nasıl yani kalemle okuyarak??isterseniz,Askerlerimizde savaşa silahlarla deyil kalemle gidip memleketi öyle beklesinler.birileri çıkıp savaşmazsa birileride rahat rahat okullarına gidip okuyamazlar.PKK,ile sizler ve sizin gibi düşünenler bilginizle savaşsanız'da bizlerde bu şehitleri vermesek hiç yere. yazık valla boşunamı verdik şimdi bı şehitleri?ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.bu slogan lar boşyere atılmıyor,insanın elinde olan bişey deyil okadar acı çekiyoruz'ki millet olarak tepkiler böyle dışa vuruluyor,ve bence bu'da suç deyil.ben tepkimi sokaga çıkarak veremiyorum,ama bende o genç arkadaşlara evden katılıyorum .Bi TÜRK olarak onlara katılmamak mümkün deyil şuanda bizler rahat evimizde oturabiliyorsak atalarımıza ,şehitlerimize, ve şuanda görevde olan ASKERLERİMİZE borçluyuz. birileri okusun diye oturup beklersek inanın'ki çok şey kaybederiz.tabi bu kimse okumasın demek deyil elbette okusunlar ama bu söylenen sözler bence çok yanlış.bilinçli okuyalım.<TÜRKLÜK GURURUMUZ İSLAMİYET ŞURUMUZ:mad:
[/INDENT]

SELAMÜN ALEYKÜM AY YILDIZ79. YAZINIZI RİRAZ BURUKLUKLA OKUDUM. GÖRÜYORUMKİ HEM BENİM YAZIMI HEMDE FORMDAKİ YAZIYI DİKKATLİCE OKUMAMIŞSINIZ . YAZILANLARI YAZILIŞ SEBEBİ VE ANLATILMAK İSTENENDEN ÇOK FARKLI YORUMLAMIŞSINIZ. YAZILANLAR GAYET NET. BEN DEMİYORUMKİ KİMSE ASKERE GİDİP BU VATAN İÇİN ÇARPIŞMASIN. YADA NİYE SOKAĞA DÖKÜLDÜLER.
TEKRARLIYORUM VE DİYORUMKİ SOKAĞA DÖKÜLMEK ANLIK BİRŞEY ,O ANKİ TEPKİNİZİ GÖSTERİRSİNİZ . TEPKİNİZ YA SONUÇ VERİR YA VERMEZ.
BEN DİYORUM Kİ MİLLETÇE, VATANCA, BİREYCE OKUSAK , GELİŞSEK, DOĞUNUN KALKINMASINA ÖNCELİK VE ÖNEM VERSEK,CEHALETİN KÖKÜ KURUTULSA, ORTADA TERÖR VE PKK KALMASA DİYORUM.İNSANLARA BİR ALLAH'A KUL OLDUĞUMUZ, BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİ OLDUĞUMUZ, BİR TOPRAKLARDA BİR BAYRAK ALTINDA YAŞADIĞIMIZ VE DAHA NİCE BİRLER ALTINDA TOPLANDIĞIMIZ ANLATILABİLSE ; KARDEŞKARDEŞİ ÖLDÜRÜRMÜ O VAKİT DİYORUM. DOĞUDAKİ YAŞAM ŞARTLARINI BİLİYORUZ. SANAYİSİ DE MALUM. İŞ İMKANLARI KISITLI, EĞİTİM YİNE MALUMUNUZ.NİYE TERÖR OLAYLARI EGEDE YADA AKDENİZDE YADA KARADENİZDE GÖRÜLMÜYOR.?
DOĞUNUN HALKININ BİRÇOK MAHRUMİYETLERİ VAR.
UMARIN ANLATMAK İSTEDİKLERİM ŞİMDİ ANLAŞILMIŞTIR.
SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET OLUN........

deryaece

Kayıtlı Kullanıcı
fv

fv

Çok doğru söylüyorsun sana katılıyorum düşüncelerin için ayrıca kutluyorum... deryaece:G

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..

paylaşımınız; uyarıcı ve bilgilendirici..gerçekten de madem "vatan,millet,bayrak" madem "şehitler ölmez,vatan bölünmez" o halde gençler de yürüyüş sonrası uyanık olmalı,bağırış ve haykırışları boşa gitmemeli,PKKyı bölücü örgüt olarak,terörist olarak tanımayanların ürettiği hiç bişeyi kullanmamaya dikkat etmeli...değil mi..

selam ve dualarımla...

ve aleyküm selam kardeşim...inşallah bu yazıyla bir çok kardeşimize ulaşıp.anlatılmak isteneni anlamalarını sağlamış oluruz...selametle

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.bu yazıyı bizlerinde okumasına vesile oldunuz rabbim razı olsun inşallah faydalı bir şamar olup gençlerimizin akıllarının basına gelip bilinçlenmesine vesile olur tabii ilk basta kendi nefsime ikaz ediyorum selam ve dua ile.

allah hepimizden razı olsun..bilinçli olmak dileğiylee...

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
ELHAMDÜLİLLAH
TÜRKÜM!!!!!

aleyküm selam kardeşim..söylediklerinize katılıyorum..inşallah hepimizin konunun önemine varırız...selametle

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. kardeşlerim Allah razı olsun çok faydalı bir paylaşimdi.Emeğinize sağlık.İnşallah okuyup da anlayan olur bu güzel yazıyı,ülkemizin birliği ve beraberliği adına atılacak büyük adımlardan biri bence.Önce kendimizden başlamalıyız...Selam ve dua ile...:B

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt