Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZİN KALBİNİZ HANGİSİ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
1-Selim kalp:Kendisinde şek,şüphe olmayan kalbin hastalıklarından arınmiş kalp.

2-Münib kalp:Günahlardan Rabbine tövbe edip,Rabbıne yönelen kalp.

3-Mümin kalp:İman kendisine yapışmış ,iman içine işlemiş kalp.

4-Mutmain kalp:Allah(cc)ın zikriyle sukunet bulan kalp.

5-Huşulu kalp:İlahi heybet içine işlemiş,huşu ile dolmuş kalp.

6-Ürperen kalp:Azameti ilahiyeden titreyen ürperen kalp.

7-Sabit kalp:İmanın sapa saglam yerleştiği kalp.

8-Genişlik kazanmış kalp:Gönlü ilahi feyze kab olmuş geniş kalp.

9-Hasta kalp:Şüphe ve nifak hastalıgı olan kalp.Münafıkların kalbi

10-Mühürlenmiş kalp:Hakka ve hakikate perdeli mühürlü kilitli kalp.

11-Örtülü kalp:Kalpleri örtü ile hakka örtülmüş kalp.

12-Paslı kalp:İsyanlarla üzeri paslanmış kalp.

13-Kör kalp:Hakkı göremeyen kalp.

14-Gafil kalp: Dünya hayatına dalıp gaflette olan kalp.

15-Katı kalp:Ürpermeyen taş gibi olmuş kalp.

Selam Ve Dua İle

takan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZİN KALBİNİZ HANGİSİ

ALLAH HERKESE GÜZEL KALPLİ OLAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH BENDE BURDA KENDİ KALBİMİ BULDUM GALİBA

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
ALLAH HERKESE GÜZEL KALPLİ OLAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH BENDE BURDA KENDİ KALBİMİ BULDUM GALİBA

ayy bak şimdi merak ettim hangisi sizin kalp

takan

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
takan yazdı:

NURAN HANIM SÖYLEMEK İSTERDİM AMA ENANİYET YAPMIŞ GİBİ OLMAYIM SAKIN!

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
elzem yazdı:
takan yazdı:

tamam tamam sizin kalbiniz sizde kalsın.Ama tüm güzelliklerin içinde olması gereken bir kalptir diyorum.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
takan yazdı:
elzem yazdı:
takan yazdı:

tamam tamam sizin kalbiniz sizde kalsın.Ama tüm güzelliklerin içinde olması gereken bir kalptir diyorum.

ALLAH HERKESE GÜZEL KALPLİ OLMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
elzem yazdı:
takan yazdı:
elzem yazdı:
takan yazdı:

ALLAH HERKESE GÜZEL KALPLİ OLMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.

AMİNNNNNNNNNNNNNNN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allah herkeze iman dolu kalp versin S.A:D:D:D:D

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
BİR HADİSİ ŞERİFLE ACİZANE BİR KATKIDA BİZ YAPALIM İNŞALLAH,

HELAL OLANLAR AÇIKLANMIŞTIER, HARAM OLANLARDA AÇIKLANMIŞTIR. BU İKİSİ ARASINDA (DURUMU AÇIK OLMAYAN) ŞÜPHELİ ŞEYLER VARDIR. BUNLARIN (HARAM MI HELAL MI OLDUĞUNU) ÇOKLARI BİLEMEZ. KİM ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN KAÇINIRSA, DİNİNİ VE IRZINI KORUMUŞ OLUR. KİM ŞÜPHELİ ŞEYİ İŞLERSE HARAMA DÜŞER. TIPKI, SÜRÜSÜNÜ, YASAK KORULUĞUN ETRAFINDA GÜDEN ÇOBAN GİBİ. KOYUNLARI HER AN KAYABİLİR. BİLESİNİZ! HER MELİKİN BİR KORULUĞU OLDUĞU GİBİ, (ALLAH'IN DA BİR KORULUĞU VARDIR.) ALLAH'IN KORULUĞU HARAMLARDIR. BİLESİNİZ! VÜCUTTA BİR ET PARÇASI VARDIR, BU SİHHATLİ OLDU MU VÜCUDUN TAMAMI SIHHATLİDİR, BOZULDU MU, VÜCUDUN TAMAMI SIHHATİNİ KAYBEDER. İŞTE BU PARÇA KALPTİR. (SADAKARASÜLULLAH.)

ALLAH C.C. BİZLERİN KALPLERİNİ KENDİSİNİN DOSTU OLAN KİMSELERLE BİRLİKTE ETSİN İNŞALLAH.

K.S.E.O. (KALBİNİN SAHİBİNE EMANET OL)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,kalpleri yalnızca Allah bilir.benim kalbim temiz,benim kalbim şöyle,benim kalbim böyle diyemeyiz.Allah hepimizn kalbine hakiki iman versin.9.kalpten(hasta kalpten itibaren) sonrasından Allah muhafaza eylesin.bu güzel bilgiyi paylaştığınız için Allah razı olsun.Allah'a emanet olunB)B)B)B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

"Benim kalbim zaten temiz, Allah beni affeder..."

Bu tür sözleri etrafta birçok kişiden sıkça duyarız. Gerçekte insanların kendi ürettikleri bir bahaneden ibaret olan bu son derece çarpık mantık, vicdanın sesini susturmak için öne sürülür. Acaba gerçekten "temiz kalpli" olmak ne demektir? Kuran ahlakına göre, "kimseye zararı dokunmamak", Allah’ın bizlere bildirdiği sorumlulukları gözetmeden yaşamak için geçerli bir gerekçe midir?

Kuran’da Bildirilen Kalp Temizliği

Şuara Suresi`nin 89. ayetinde cennete girecek olanların "Ancak Allah`a selim (temiz) bir kalp ile gelenler..." olduğu bildirilir. Kuran`da bildirilen kalp temizliği, günümüz toplumlarından bazı kimselerin anladığı gibi bir temizlik değildir. Çünkü Kuran`a göre kalbin temiz olması demek, Allah`a yönelmiş ve O`na itaat etmiş olmak demektir. Kuran`a göre kalbi temiz olan insan, Allah`a iman eden, Allah`ın emir ve yasaklarına harfiyen uyan, O`na teslim olmuş insandır. İslam ahlakına göre, bundan farklı bir "kalp temizliği" söz konusu değildir.

Kuran`da, "kalp temizliği"nin ne anlama geldiği detaylı olarak anlatılmaktadır. Buna göre, kalbi temiz olan insan, sürekli Allah`ı anan ve kalbi Allah`ın zikriyle "mutmain" olmuş (tatmin bulmuş) kişidir. Öyle ki Kuran`da müminler şöyle tarif edilir:

"Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah`ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalpler yalnızca Allah`ın zikriyle mutmain olur." (Rad Suresi, 28)
HAYIRLI CUMALAR B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt