Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sizin kalbiniz hangisi? (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Selim kalp:Kendisinde şek,şüphe olmayan kalbin hastalıklarından arınmiş kalp.

2-Münib kalp:Günahlardan Rabbine tövbe edip,Rabbıne yönelen kalp.

3-Mümin kalp:İman kendisine yapışmış ,iman içine işlemiş kalp.

4-Mutmain kalp:ALLAH(cc)ın zikriyle sukunet bulan kalp.

5-Huşulu kalp:İlahi heybet içine işlemiş,huşu ile dolmuş kalp.

6-Ürperen kalp:Azameti ilahiyeden titreyen ürperen kalp.

7-Sabit kalp:İmanın sapa saglam yerleştiği kalp.

8-Genişlik kazanmış kalp:Gönlü ilahi feyze kab olmuş geniş kalp.

9-Hasta kalp:Şüphe ve nifak hastalıgı olan kalp.Münafıkların kalbi

10-Mühürlenmiş kalp:Hakka ve hakikate perdeli mühürlü kilitli kalp.

11-Örtülüı kalp:Kalpleri örtü ile hakka örtülmüş kalp.

12-Paslı kalp:İsyanlarla üzeri paslanmış kalp.

13-Kör kalp:Hakkı göremeyen kalp.

14-Gafil kalp: Dünya hayatına dalıp gaflette olan kalp.

15-Katı kalp:Ürpermeyen taş gibi olmuş kalp

Değerli dostlar aceba bizim kalbimiz hangisidir....?

:a12:

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kendi adıma bu kalblerin hepsini taşıyorum,bazen iyi bazen kötü oluyor insan hep bir ayarda olmak için mevla almalı nefsimizi bizden ve korumalı şeytana karşı,burasıda imtihan dünyası onlarsız imtihan sorusuz sınav gibi birşey olurdu.Doğrusu hataları en aza indirerek en iyi vasıflara ulaşılabilir,ancak bu insanın elinden ziyade Yaratanının yardımı ve Rahmet nazarı ile oluyor,duanın kıymetini ve hamdin açamayacağı hiçbir kapının olmadığı gün anladım ben bu mevzuyu,duamız olmasa ne işe yarardık? rabbim dualarımıza çok kıymet veriyor,kendin için istemeden önce ümmet için iste işte o zaman duan kabul oluyor.
Dadaş kardeşim rabbimin rahmeti, bereketi üzerinden ,kalblere sükunet veren zikri dilinden eksik olmasın,eline sağlık...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun erzurumlu abi ne kadar güzel acıkladınız biz gercekten bu kalplerin hepsini yaşıyoruz zaman zaman dediginiz gibi duamız olmazsa ne ehemmiyetimiz var rabbim kaplerimizi mühürlemesin hatalarımızı görmemizi nasib eylesin yorumunuz içinde tekrardan allah razı olsun abi hayırlı geceler.selam ve dua ile
Esselamu aleykum,

Kendi adıma bu kalblerin hepsini taşıyorum,bazen iyi bazen kötü oluyor insan hep bir ayarda olmak için mevla almalı nefsimizi bizden ve korumalı şeytana karşı,burasıda imtihan dünyası onlarsız imtihan sorusuz sınav gibi birşey olurdu.Doğrusu hataları en aza indirerek en iyi vasıflara ulaşılabilir,ancak bu insanın elinden ziyade Yaratanının yardımı ve Rahmet nazarı ile oluyor,duanın kıymetini ve hamdin açamayacağı hiçbir kapının olmadığı gün anladım ben bu mevzuyu,duamız olmasa ne işe yarardık? rabbim dualarımıza çok kıymet veriyor,kendin için istemeden önce ümmet için iste işte o zaman duan kabul oluyor.
Dadaş kardeşim rabbimin rahmeti, bereketi üzerinden ,kalblere sükunet veren zikri dilinden eksik olmasın,eline sağlık...

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleykum,

kendi adıma bu kalblerin hepsini taşıyorum,bazen iyi bazen kötü oluyor insan hep bir ayarda olmak için mevla almalı nefsimizi bizden ve korumalı şeytana karşı,burasıda imtihan dünyası onlarsız imtihan sorusuz sınav gibi birşey olurdu.doğrusu hataları en aza indirerek en iyi vasıflara ulaşılabilir,ancak bu insanın elinden ziyade yaratanının yardımı ve rahmet nazarı ile oluyor,duanın kıymetini ve hamdin açamayacağı hiçbir kapının olmadığı gün anladım ben bu mevzuyu,duamız olmasa ne işe yarardık? Rabbim dualarımıza çok kıymet veriyor,kendin için istemeden önce ümmet için iste işte o zaman duan kabul oluyor.

gerçekten çok güzel konuşmussunuz allah yardımcımız olsun

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Selim kalp:Kendisinde şek,şüphe olmayan kalbin hastalıklarından arınmiş kalp.

2-Münib kalp:Günahlardan Rabbine tövbe edip,Rabbıne yönelen kalp.

3-Mümin kalp:İman kendisine yapışmış ,iman içine işlemiş kalp.

4-Mutmain kalp:ALLAH(cc)ın zikriyle sukunet bulan kalp.

5-Huşulu kalp:İlahi heybet içine işlemiş,huşu ile dolmuş kalp.

6-Ürperen kalp:Azameti ilahiyeden titreyen ürperen kalp.

7-Sabit kalp:İmanın sapa saglam yerleştiği kalp.

8-Genişlik kazanmış kalp:Gönlü ilahi feyze kab olmuş geniş kalp.

9-Hasta kalp:Şüphe ve nifak hastalıgı olan kalp.Münafıkların kalbi

10-Mühürlenmiş kalp:Hakka ve hakikate perdeli mühürlü kilitli kalp.

11-Örtülüı kalp:Kalpleri örtü ile hakka örtülmüş kalp.

12-Paslı kalp:İsyanlarla üzeri paslanmış kalp.

13-Kör kalp:Hakkı göremeyen kalp.

14-Gafil kalp: Dünya hayatına dalıp gaflette olan kalp.

15-Katı kalp:Ürpermeyen taş gibi olmuş kalp

Değerli dostlar aceba bizim kalbimiz hangisidir....?

:a12:

Esselamu aleykum,

emeğinize sağlık ALLAH CC SİZLERDEN RAZI OLSUN ERZURUMLİ,KARDEŞİME AYNEN KATILIYORUM

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="5"]cok teşekkür ederim ruyet kardeşim rabbim sizdende razı olsun.kandiliniz mubarek olsun.selam ve dua ile kalın..[/sıze]
emeğinize sağlık allah cc sizlerden razı olsun erzurumli,kardeşime aynen katılıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt