mustafa_46
Kayıtlı Kullanıcı
İslam en mükemmel dindir ve en mükemmel yaşam biçimidir diyen de ideal müslüman benim diyor, islamın devrinin çoktan kapandığının artık devrin değiştiğini söyleyen de.... Doğudakinin canı yanarken hissedip maddi manevi koşturanda ideal müslüman benim diyor, onların canının yanmasını ekranlarda izlerken demli çaylarını yudumlarken içlerinde zerre kadar bir şey hissetmeden hakkettiler ki başlarına gelmiş diyerek görmezden gelende...Rehber sadece Kur'an dır diyende ideal müslüman benim diyor,biz kıt akıllarımızla Kur'an ı anlayamayız onu ancak alimler ve üstadlarımız anlar bizde onların anlatımlarıyla inanır ve yaşarız diyende....Bu dini kazanç kapısı yaparak ceplerini bu dinden dolduranlarda ideal müslüman olduklarını söylüyor, bu din uğruna şehit olanlar da....Allah adına birşeyler yapma mücadelesi verenlerde ideal müslüman benim diyor,tahtlarının sallanmasından korktukları için onların yollarına dikenler döküp çelme takanlarda....Allah için müslüman kardeşininn hata yaptığından dolayı uyaranda ideal müslüman benim diyor, bu uyarıyı hazmedemeyerek uyarıyı yapana cephe alıp onu yoketmeye çalışanda....Kur an da az müslüman ya da çok müslüman gibi bir ölçü yok, sadece müslüman ifadesi var.Her birimiz bu anlamda hangi kategoriye girdiğimize bakalım.Gerçekler birilerini rahatsız edebilir bırakın etsin bırakın birileri rahatsız olsun. Çünkü gerçekler her zaman onların üstünü örtmeye çalışanları rahatsız etmiştir.Yahya Bin Muaz r.a ın veciz bir sözüyle bitirmek istiyorum; bu sözde birilerini rahatsız edebilir ama ne yapalım rahat oturduğumuz yeter. Kuş tüyü yastıklardan kalkıp birazda rahatsız olalım.Eğer çok fazla rahatsız oluyorsak yaşadığımız dini birkez daha araştırıp Rabb imizin "Ey iman edenler! iman edin!" ayeti kerimesinn ışığında tekrar iman edelim.
"Ey insanlar!
Görüyorum ki,evleriniz Rum kayserinin evlerine,
Lükse hayranlığığnız Kisranın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız Karun'un anlayışına,
Saltanatınız Firavun'un saltanatına,
Nefisleriniz Ebu Cehil'in nefsine,
Gururunuz Ebrehe'nin gururuna,
Yaşayışınız Sefihlerin yaşayışına benziyor
Allah için söyleyin!
Muhammedi olanlar nerede?"
Selam Muhammedi olanların üzerine olsun.....(beyan dergisinden alıntıdır)
"Ey insanlar!
Görüyorum ki,evleriniz Rum kayserinin evlerine,
Lükse hayranlığığnız Kisranın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız Karun'un anlayışına,
Saltanatınız Firavun'un saltanatına,
Nefisleriniz Ebu Cehil'in nefsine,
Gururunuz Ebrehe'nin gururuna,
Yaşayışınız Sefihlerin yaşayışına benziyor
Allah için söyleyin!
Muhammedi olanlar nerede?"
Selam Muhammedi olanların üzerine olsun.....(beyan dergisinden alıntıdır)